Gדינק או Xevo?

beautiful loser

New member
Gדינק או Xevo?

אמנם בעוד מספר ימים אנסה בעצמי את שני הכלים, אבל בחוסר סבלנות אופייני החלטתי להתייעץ כאן עוד קודם.
כקטנוע ראשון, לנסיעות יומיומיות בפקקים עירוניים פלוס נסיעות קצרות בכביש מהיר ופעם בכמה חודשים נסיעה ארוכה:
Xevo משומש (באיזור ה 10,000 ק"מ) או Gדינק חדש/כמעט חדש?

barnyrebal

New member
להערכתי המשוחדת xEvo

יותר מפנק.

אגב, אם את רוצה (משוחדת אמרנו) אז אני מוכר את ה xEvo 125 שנת 2013 שלי.

beautiful loser

New member
תודה, שכחתי לציין- מדובר על 250...

ה Xevo ללא ספק נראה כיפי יותר, אבל נאמר לי שהדינק יכול להתאים יותר לנסיעות הפקוקות שלי ושאוכל לקנות באותו המחיר קטנוע כמעט חדש (עם אחריות). זה פשר ההתלבטות.

בועז בר

New member
בגדול האיקסאבו חזק, חלק ומפנק יותר

וגם מרווח הטיפולים שלו גדול יותר,
אבל יש לו כמה חסרונות כמו מושב אחורי די צפוף למי שמרכיב על בסיס קבוע,
והתקנת ארגז עליו קצת בעייתית בגלל פתח תא המטען מאחור, (מצד שני תא המטען ענקי, ואולי לא תצטרכי בכלל ארגז).

הג'ידינק הוא בסך הכל קטנוע מצוין, המושב שלו נמוך יותר, וזה יתרון לנמוכים ו/או למתחילים שמרגישים יותר בטחון
כשאפשר להגיע עם שתי רגליים לכביש. יש לו יתרון בהרכבה ובהתקנת ארגז אחורי,
והיתרון העיקרי שלו על האיקסאבו ועל קטנועי 250 אחרים, הוא מימד הרוחב הצר שלו, וזריזות ההיגוי שמאוד מקלים על השתחלות בתנועה עירונית.

כרגע נמצא אצלי ג'ידינק 250 אדום במבחן ארוך טווח, ובחצי שנה שהוא אצלי אני מעריך אותו יותר ויותר עם כל חודש שעובר...

אחד מבני מחזיק איקסאבו (X8 למען הדיוק) בשנתיים האחרונות, ואנחנו מאוד מרוצים ממנו.

בקיצור, אלה שני כלים מוצלחים, כל אחד עם יתרונות/חסרונות שיכולים להשפיע על הבחירה בהתאם לאופי הרוכב והשימוש,
ובאמת רכיבת מבחן תעשה לך סדר, כי הם גם שונים בתחושת הרכיבה עליהם, וכמובן יש גם את העניין של הכסף,
אגב - האחריות נשארת לשנתיים גם אם הקטנוע מחליף ידיים.
המלצה אישית - אם תבחרי בג'ידינק, להחליף בהקדם את הצמיגים המקוריים במשהו משובח ואוחז יותר. זה עושה הבדל עצום (ועולה כאלף₪...)

ג י א ש

New member
בועז מה לגבי עלויות החזקה

לאקסבו מרווחי טיפולים מאוד גדולים. מה המצב בג'ידינק ?
ומה קורה עם לוקחים בחשבון עלויות חלפים ?

תודה

W i z

New member
אז ראשית - זה לא משנה מה נגיד

נסיעת מבחן (ועדיפה אחת כזאת של שעה, ותתעקשי על כך, על פני סיבוב של 5 דקות) אחת שווה 1000 מילים של מישהו אחר.

כל מה שארשום כאן היא התרשמותי האישית והסובייקטיבית לחלוטין - לטוב ולרע. אני לא יכול לדבר על הGD כי רכבתי עליו בדיוק חצי שעה ואין לי מספיק רשמים ממנו.

לגבי ה XEVO -

חסרונות -

כבר מהרגע הראשון תנוחת הרכיבה בקטנוע הפריעה לי, אבל אמרו לי "תתרגל". לא התרגלתי. גם היום, כמעט 17,000 קילומטר אחרי אני עדיין מחפש את עצמי על הקטנוע. אני כל הזמן מחליף תנוחות בין ישיבה זקופה ובין התרווחות אחורה עם הרגלים שלוחות קדימה.

מגן רוח מחורבן. אין שום דרך אחרת לתאר את זה. עבורי רק החלפה למשקף חליפי בעזרתו האדיבה של משה מלוחיטק הפכה את הרכיבה עליו לרכיבה הרבה יותר נעימה (תחפשי בפורום, יש חוות דעת שלי על המשקף החליפי).

הרכבה - הרכבה על ה XEVO מומלצת רק לאנשים שאת אוהבת ואין לך בעיה עם אינטימיות פיזית איתם, כי הם יושבים ממש עליך!

יתרונות -

תחזוקה - טיפול פעם ב 10,000 שאפשר להוזיל אותו ע"י קניית קיט טיפולים בחו"ל על מנת להוזיל את המחיר. אחרי שהקטנוע יוצא מאחריות אפשר גם לבצע טיפול פעם ב 15,000 (החלפת רצועה) בכפוף לסגנון הרכיבה שלך אך עם סייג אחד לדעתי - החלפת שמן ב 10,000. זה יביא לצמצום עליות האחזקה לבערך 1200-1400 ש"ח ל 15,000 ק"מ.

תגובת וואריאטור נעימה - מה שעשה לי את זה בקטנוע הזה לעומת הג'ויימקס למשל היא העובדה שהוואריאטור שלו מאוד נעים. התחלת נסיעה בלי רעשים/גרגורים/קפיצות.

זריזות בתוך העיר - לא מדובר בקטנוע מנופח וקל מאוד להיגוי בפקקים ובתנועה עירונית.

אכסנה - פעם בשבוע אני עושה קניות ותא המטען הגדול שלו + תליית שקיות על הוו מאפשר לי לקנות בסופר ללא חשש. יש אפשרות לשים ארגז, אבל לדעתי מכער את הקטנוע.

עכשיו, לגבי ההתלבטות שלך לגבי חדש/משומש - יש טיעונים לכאן ולכאן. אני באופן אישי מעדיף לרכוש יד שניה עם ק"מ נמוך עדיין בתקופת האחריות מאשר חדש.

סתם טיפ מבחינת מחירים - את הקטנוע שלי (שנת 2012) קניתי בתחילת 2013 עם 8,000 ק"מ במחיר של 18,000 ש"ח. חבר מצא חודשיים לפני קטנוע (שנת 2012) כולל סבל ואזעקה עם 6,000 ק"מ במחיר של 17,500 ש"ח. באותה עת הציעו לי קטנוע חדש ב 22,000 ש"ח. כל זה נכון ללפני שנה, אבל אני לא מאמין שהמחירים השתנו כל כך הרבה מאז.

מקווה שעזרתי.

beautiful loser

New member
תודה לשניכם על התגובות המפורטות.

החסרונות העיקריים של ה-Xevo מוכרים לי. ההרכבות שלי כנראה יהיו מעטות והמורכבים הפוטנציאליים כולם קטני מימדים וקרובים אליי, כך שנקודה זו לא מאוד משמעותית עבורי. מהתקנת ארגז אני אעדיף להימנע, ולמען האמת מרווח האכסון של ה-Xevo קוסם לי.
רשמתי לפניי את המלצותיכם: W i z בנוגע למשקף ה Xevo ובועז לגבי צמיגי ה Gדינק. אזכור אותן לאחר רכישת אחד המועמדים.
הנטייה שלי לפני נסיעות המבחן היא ל Xevo. עד כמה גדול לדעתכם הפער בינו לבין ה Gדינק בהשתחלויות בפקקים?
שוב תודה על התגובות, נהניתי לקרוא ואחזור לאחר נסיעות המבחן. :)

nirav

New member
לי יש אקסבו ואני מאוד מרוצה

האיכסון מדהים

הישיבה גבוה והמראות נותנת טווח ראייה גדול

זריז

אמין

להרכיב עבורי כגבר..אם זו אישה אין בעיה אם זה גבר גדול זה לא נעים:)

לא רכבתי על גרנד דינק דגם חדש...אני מניח שכל קטנוע חדש עם אחריות זה גם תענוג...:)

למעלה