FX LOOP ודיסטורשן

Sham 69

New member
FX LOOP ודיסטורשן

זה הגיוני שהטונבון קלאסיק שלי נשמע טוב יותר כשהוא מחובר ל FX LOOP ? ועוד ביחד עם הגיטרה .. אם כן, למה זה ?

The Walrus

New member
מה זה משנה??

אם זה נשמע לך יותר טוב, מה אכפת לך למה ואיך?? תעשה מה שנשמע לך טוב, גם אם זה אומר לחבר אותו הפוך.

Sham 69

New member
לא הבנת אותי נכון

זה פשוט כל כך נשמע שונה וכל כך הרבה יותר טוב שאני רוצה לדעת בדיוק מה זה ה FX LOOP הזה ואם אמורים להכניס לשם דיסטורשנים, כי דרך האינפוט הטונבון נשמע כל כך גרוע.. כבר חשבתי למכור אותו והתבאסתי עליו.. גם אם אתה זוכר שמתי פה הודעה לפני כמה זמן על הטונבון שלי למה חסר לו כל כך הרבה דרייב והוא נשמע חנוק.. אבל דרך ה FX LOOP הפדאל הזה פשוט חלום.. דיסטורשן כל כך טוב ..

yotamn9

New member
בעיקרון ה-FX LOOP לא נועד לדיסטורשן

הוא נועד לחיבור של אפקטים כמו דיליי שבאים אחרי הדיסטורשן, ואתה מחבר אותם לשם אם אתה משתמש בדיסטורשן של המגבר, כדי שיבואו אחריו.

The Walrus

New member
כמו שכבר הסבירו לפני

יש אפקטים כמו דיליי שחייבים להיות אחרי הדיסטורשן. אבל מה עם משתמשים בדיסטורשן מהמגבר? בשביל זה המציאו את האפקט לופ, כדי לשים שם אפקטים שיהיו אחרי הדיסט של המגבר.

eran377

New member
תן לי להגיד לך מה הבנתי ממך

חיברת את הגיטרה לטונבון, ואותו לחיבור הRETURN בFX LOOP? לפי ההודעה הראשונה הבנתי את זה.. בכל מקרה זה אומר שפשוט דילגת על הפריאמפ של המגבר, האות עובר ככה: גיטרה -> טונבון -> פאוור אמפ -> רמקול אם לא הבנתי אותך נכון והגיטרה מחוברת לאינפוט של המגבר ורק הטונבון הלופ, אז מה שקורה זה שהטונבון נמצא אחרי הפריאמפ - הגיטרה שולחת את הצליל לפריאמפ של המגבר שמעצב אותו ושולח אותו לטונבון ש"מעוות" אותו ושולח אותו לפאוור ומשם לרמקול. אין בזה שום דבר רע (בשני הדרכים), כי אחרי הכל סאונד זה עניין של טעם. אמנם לא שמעתי עדיין על דיסטורשנים שחוברו באפקט לופ / ללא שימוש בפריאמפ - אבל אתה תמיד יכול להיות הראשון
מה שנשמע לך טוב - לך עליו.

Sham 69

New member
הבנת נכון

שבוע הבא כשאני אהיה בבית אני אנסה את האופציה השניה שרשמת, אולי זה ישמע אפילו טוב יותר

yehuda kotton

New member
טונבון בתור פראמפ

הטונבון בעיקרון מיועד לחבר לכניסה הרגילה של המגבר אבל גם אפשר להשתמש בו כפראמפ לכל דבר במקום הפראמפ של המגברת ז"א לחבר אותו ישירות למגבר ההספק דרך ה-return של הלופ. הטונבון יכול לתת עוצמה מספיקה line level לצרכים האלה, ויש בו בעיקרון רוב מה שצריך בפראמפ כולל eq גמיש. הסיבה הסבירה לכך שהוא לא נשמע טוב במגבר שלך זה שכנראה הפעלת אותו בלבל גבוה מדי לכניסה של המגבר (שכנראה אין לו הרבה הדרום), והגעת לדיסטורשן צורם ולא נעים, או שאולי הפעלת אותו כאשר המגבר לא על כיוון נקי וקיבלת דיסטורשן על גבי דיסטורשן. בקיצור, אתה כנראה מפעיל את לבל האוטפוט בטונבון גבוה מדי. ברגע שאתה עוקף את הפרהאמפ יש לך הרבה, הרבה יותר הדרום ואז אין לך את הדיסטורשן הצורם מהכניסה הרגילה. בהעיה היחידה בשימוש כזה נוצרת בבייפאס של הטונבון כי אז יש לך חיבור ישיר מהגיטרה בלי פראמפ כלשהו ואז איך לך שום כיוון eq וחרא סאונד נקי (כמו חיבור דיירקט). אני יכול להניח די בוודאות שחיבור הטונבון בלופ (כאשר הגיטרה מחוברת לכניסה הרגילה של המגבר) יתן גם סאונד לא טוב כי גם הטונבון לא אוהב לבל גבוה מדי בכניסה שלו.

Sham 69

New member
האמת אני מפעיל אותו בלבל די נמוך

איך אפשר לאזן את הלבל עם המגבר?

yehuda kotton

New member
headroom

זה הגבול של עד איזה עוצמת אות אפשר לדחוף לתוך מגבר, אפקט (או כל רכיב) עד אשר הוא מפסיק לפעול נקי ונכנס לדיסטורשן. כאשר אתה לדוגמא רוצה צליל נקי עם המבקרים חזקים כאשר אתה מתחבר ישירות למגבר אז אתה רוצה שלמגבר יהיה הרבה הדרום.

eran377

New member
לגבי הסאונד הנקי

זו בעיה שאפשר לפתור עם A/B BOX
מה שהופך את כל העסק לטיפה מסורבל מדי... אני חושב שפתרון נחמד יותר יהיה לשחק עם הסאונד במגבר ו"להלביש" עליו מחדש את הטונבון. באיזה מגבר מדובר?

Sham 69

New member
פיווי קלאסיק 30

האפקט לופ ננעל על האקולייזר של המגבר באותו רגע כשמחברים את האפקט? זה לא פשוט מוריד את הקלין למצב פלאט?

doc monti

New member
"ננעל"?

לא יודע למה התכוונת במילה הזו. בכל אופן, אתה בעצם עוקף לגמרי את הEQ ואין לו שום השפעה על הסאונד.

man555

New member
לא משנה, לא הבנתי נכון את ההודעה של

ערן, בכל מקרה הטונבון פשוט לא נשמע טוב דרך האינפוט

למעלה