funtana x 100

popo20

New member
funtana x 100

למי יש ניסיון עם הטיסן איזה מנוע יהיה טוב 2 פעימות (מה עם 120) איך הוא ל3D ואיזה ציוד כדאיל לשים סרווים וכו'

Ido Segev

New member
אהלן popo

דבר ראשון בחירה מצוינת של טיסן - האיכות חומרים והאיכות טיסה לא משאירים אף אחד אדיש.. אם והוחלט ללכת על מנוע 2 פעימות אל תחפש יותר מידי רחוק ,הOS 120 נותן את מה שאתה צריך ויותר מבחינת כוח ומשקל. מנסיון אתה יכול להיות רגוע,מנוע באמת נפלא (OS..) יגרום לפאנטנה לרחף בפחות או יותר חצי. לגבי איזה ציוד, הדבר תלוי מאוד אבל כדי לקבל את המקסימום מהטיסן הייתי ממליץ על: סרווים שהם לא פחות מ 60 OZ יש לך את ה 5625 , 5645, 5475 של Hitec אם ואת מעוניין Futaba אז ההמלצות הן S3050 , S3152 , S9451 אם ואתה איש של JR אז יש לך את ה DS8231 , DS821 כולם דיגיטליים כדי לקבל מקסימום דיוק וכוח בכל מצב של ההגה. בטריה? אם ובחרת באחד מהסרווים ברשימה הייתי הולך על 6 וולט ולא על ה4.8 בגלל צריכה גבוהה של הסרווים. אם יש לך עוד שאלות ספצפיות אתה מוזמן לשאול בהצלחה! עידו

isbarak

New member
מתח גבוה יותר מגדיל את צריכת הזרם

הסיבה האפשרית ל-6 V הוא מומנט יותר גדול ומהירות תגובה גדולה יותר, במחיר של צריכת זרם יותר גבוהה בניגוד למצויין ע"י עידו קודמי. שים לב שלא כל הסרוים של פוטבה מתאימים ל-6 V

frodo

New member
אתה יכול להסביר בבקשה?

למיטב ידיעתי, כדי לקבל את אותו ההספק במתח גבוה יותר צריך פחות זרם. משמע- הגדלת המתח -> הקטנה של צריכת הזרם. הקטן

frodo

New member
לדעתי אתה מבלבל כאן בין

מנועי סרוו למנוע שמסובב פרופלור. מה שכתבת נכון לגבי מנוע שמסובב פרופלור, מכיוון ששם ניתן לווסט את צריכת הזרם של המנוע (pulse width modulation). במקרה של מנועי סרוו המצב הוא קצת שונה. לדעתי הגדלת המתח תוביל גם לצריכת זרם גבוהה יותר, ובכלל לצריכת הספק מוגברת של הסרוואים. אני לא בטוח, אבל ניתן למדוד בקלות ולראות... הגדול.

A B N

New member
אתה צודק

הגדלת המתח תגרור הגדלת הצריכה [זרם]. אתה יכול לראות זאת גם ע"י חוק אום: V=IR I=V/R =>כאשר R קבוע הגדלת המתח תגרור הגדלת הזרם.

icebox44

New member
זה לא אותו הספק

כאשר הצרכן קבוע (R ) במקרה שלנו הסרוו עליה במתח תגרום בהכרח לעליה בזרם.

frodo

New member
לך וגם ל ABN

זה לא עובד ככה. כאשר הצרכן הוא מנוע ומבוצעת עליו בקרת הספק חוק אוהם הפשוט לא יתפוס. ככה אנחנו מסוגלים להגדיל ולהקטין את צריכת הזרם של המנוע שמסובב את הפרופ, למרות שספק המתח שלנו נשאר קבוע וגם המנוע עצמו (כצרכן) לא השתנה... המקרה קצת יותר מורכב למרות שהתוצאות זהות - הגדלת המתח למנועי סרוו תגדיל את צריכת הזרם. לעומת זאת במנועים שמסובבים פרופ, אם נגדיל את המתח אבל נרצה להעביר את אותו הספק, אזי נקטין את הזרם... (מצערת נמוכה יותר...) הגדול

icebox44

New member
רגע אחד..

הדיון הוא על מנועי סרוו ולכך התייחסתי בתשובתי. כמובן שבמנועים מבוקרים הסיפור שונה.

frodo

New member
בסדר

אבל הנקודה שלי רק הייתה שההקבלה בין צרכן מסוג מנוע לצרכן מסוג נגד היא לדעתי לא נכונה מבסיסה. הגדול

isbarak

New member
הסבר

בסרוו אין לנו מנגנון ששומר על הספק קבוע, אלא יש מנוע בעל בקרה על מצב ההורן יחסית לפיקוד. כל עוד יש תיקון (הסרוו לא נעצר) צריכת הזרם פרופורציונלית למתח (כמו בנגד) תראה פה את ההזהרה של פוטבה לגבי פריקת סוללה מואצת כשמשתמשים ב-6 V Please note that while 6 volts provides you more torque and speed from your servos, it also provides you a significantly shorter run time for the same milliamp hours of capacity and may shorten the life of your servos proportionally

A B N

New member
ולכן

למי ששם לב, פוטאבא [ואני מניח שגם שאר החברות] מוכרת מערכות עם סרווים דיגיטליים ומכלילה בהם סוללות בעלות קיבול גבוה יותר ביחס לסוללות שמגיעות במערכות שנמכרות עם סרווים אנאלוגיים.

למעלה