Fujitsu ,IPaq או Asus

[eLad]

New member
Fujitsu ,IPaq או Asus../images/Emo35.gif

אני מעוניין לרכוש בקרוב מכשיר PPC, מהדגמים החדשים: IPaq HX4700 Fujitsu Siemens Loox 700 Asus A730 המכשיר מיועד להיות נגן מולטימדיה נייד (וזה אומר הרבה מוסיקה, משחקים וסרטים), אחד שאוכל לגלוש בו ע"י BT בעזרת מכשיר טלפון סלולארי ובעל יכולות WiFi (אני נמצא רבות באיזור ת"א ושאר מקומות בהם ישנן רשתות), ובנוסף ניהול יומן, ספר טלפונים, מעבד תמלילים וכו'. עד כמה שהבנתי, מבחינת ביצועים, ה-ipaq לוקח בגדול (יותר מעבד, יותר זכרון) אך גם המחשבים האחרים נחשבים לטובים ובעלי מעבד חזק ביחס לנוכחיים. היתרון היחידי מבחינתי של asus ו-fujitsu הוא המצלמה, שהינה גימיק חביב ביותר, ואולי גם המחיר שיהיה זול יותר. על מה הייתם ממליצים?

[eLad]

New member
../images/Emo41.gif שאלה נוספת - קנייה מחו"ל

מחירו של ה-ipaq עומד על $650~. במידה ואני נותן למישהו לרכוש לי את המכשיר (אדם שטס לארה"ב בקרוב) במה זה כרוך? אני מדבר על בדיקות במכס והכנסה לארץ. שמעתי שלא ניתן להביא לארץ טלפונים סלולאריים שלא משווקים כאן. האם זה נכון לגבי מחשבי כף יד? ומה לגבי הכנסה לכיס/תיק אישי של המוצר והפרדת כל החוברות/דיסקים/כבלים/קופסה/מוצרים נלווים כדי שלא יזוהה כאחד שנרכש בחו"ל אלא הובא עוד מהארץ? בנוסף, האם אפשר לרכוש את המכשיר בתאילנד? האם המחיר שם זול בצורה משמעותית והמכשיר עדיין נותר מקורי? מישהו מכיר חנויות גדולות וזולות בתאילנד שמוכרות מוצרים כאלה (ועשויות למכור את ה-ipaq החדש)
ושאלה אחרונה - אחריות: הבנתי שאם קונים ipaq אז בארץ יש אוטומטית אחריות של HP על המכשיר. האם זה נכון? ומה לגבי המכשירים האחרים המוזכרים לעיל?
על מבול השאלות, ו

mikeoreli

New member
אז ככה

דבר ראשון לדבי הFujitsu Siemens, מדובר על ה720. 700 זה קיצור לשם כל הסידרה כאשר 710 הוא נחות באופן משמעותי (מעבד יותר חלש, מסך QVGA, סוללה) לגבי האיפק - עפ"י ביקורות של כתבים מדובר בתותח על עם מעבד חזק יותר, סוללה חזקה יותר, יותר זיכרון וכו... את ההבדלים בין הדגמים שציינת תוכל לראות בדף הזה: http://www.firstloox.org/VGAppc.htm אני (ונראה שגם איילת לפי ההתלהבות שלה מהמכשיר) ארכוש את הhx4705. לגבי רכישה דרך חבר שבחו"ל: כל אזרח ישראלי המגיע לארץ חייב לעבור דרך המכס (אין מה לעשות, זה בדרך להיכל קבלת הנוסעים
). כל מוצר שעולה יותר מ200 דולר חייב במע"מ, מס קנייה ומכס. לגבי פוקט פיסי שמעל 200$ צריך לשלם מע"מ - 17%, מס קנייה- 0%, מכס - 0%. על מנת שלא יעשו לך בעיות עם ה17% האלה באמת מומלץ לפרק את האריזה ולשים הכל בנפרד כאילו קנית את המכשיר בארץ וטסת איתו לחו"ל. לגבי רכישת המכשיר בתאילנד: המכשירים עדיין לא יצאו לשווקים. הראשון שאמור לצאת זה האיפק בסוף החודש הזה והאסוס והפוג'יטסו אמורים לצאת בסביבות אוגוסט או צפונה. את הHP תהיה בעיה למצוא במזרח בזמן זה. את האסוס והפוג'יטסו יש סבירות יותר גבוהה משום שהראשון הוא אמריקאי, השני הוא יפני-גרמני והשלישי טיוואני (קשה להאמין אבל אסוס היא חברה טיוואנית). בכל מקרה, אם החלטת לרכוש את המחיר בתאילנד אתה צריך לוודא שמ"ה שלו באנגלית אחרת תהיה לך בעיה להשתמש בה וגם בעיה להתקין עברית אם תרצה. לגבי מעבר במכס. לא שאני טס הרבה אבל מצאתי שיטה שעובדת גם עם בדיקת רישיונות של שוטרים בצידי הדרכים. השיטה היא: פשוט לא להתייחס אליהם, לא להסתכל, לא לרוץ ולא כלום, פשוט להתקדם עם הראש מקובע ישר לכיוון היציאה, בהליכה נורמלית פלוס ולהתנהג כאילו הם לא קיימים. החברה במכס פונים אך ורק לכאלה שנראים חשודים, כלומר לכאלה שמנסים להסתיר משהו. הם כאלה שמסתכלים לצדדים, הולכים במהירות גבוהה או מהירות משתנה או מתמהמהים באיזור הבדיקה. אם יש אפשרות ללכת ביחד עם עוד נוסעים רבים, אז ככה הסיכוי יורד עוד יותר. ממש כמו שאלו מהמכס הם הטורפים ואנו הנוסעים המבריחים הם הזברות או היעלים.

[eLad]

New member
מדובר על 500~ ש"ח

זה הרבה
אבל בוא לא נעבור את החוק בפורום
אגב, בהרבה מקומות, ה-ipaq מוזכר בשם דגם hx4700 ולא hx4705. האם יש הבדל בינהם? ל-ipaq יש 64 RAM ו-128 ROM, ואצל האחרים זה הפוך. האם יש הבדלי ביצועים משמעותיים עקב כך שלאחרים יש יותר RAM
היתרון הוא יותר שטח אחסון קבצים פנימי, אבל זכרון זה דבר די חשוב. בכל אופן אני חושב שאקנה את ה-ipaq בעזרת מישהו שנוסע לחו"ל בקרוב

mikeoreli

New member
תראה...

זה נכון שזה לא חוקי, אבל אם תקרא את תקנון הפורום, לא תראה שאסור להתדיין על נושאים לא חוקיים. אם מדובר בנושא חוקי, תראה שכתוב שאסור לרשום רמיזות או מסרים על תוכנות פרוצות. לגבי המחיר- המחיר 650$ הוא המחיר הצפוי בארה"ב לא כולל מס קנייה אשר קיים במספר מדינות בארה"ב והוא שונה בין מדינה למדינה. לגבי הhx4700 - כרגע ידוע רק על דגם אחד הhx4705. חברת HP מבדילה בין אזורי הקנייה של מכשיריה - ארה"ב וכל שאר העולם באמצעות הסיומות של קוד המוצר. בארה"ב המכשירים הם עם סיומת 5 כמו האיפק 4155 ובכל שאר העולם זה 0 כמו ה4150.

[eLad]

New member
אבל מדובר בכל זאת באותו מכשיר?

אוכל להתקין עליו עברית בארץ? מישהו מכיר חנויות באיזור ניו יורק או לאס וגאס שימכרו את המכשיר
חבר שלי נמצא שם מה-25 עד 11.8.

AYELET1

New member
בד"כ תוספת ה-5 בסוף שם הדגם

היא ההבדל ביםן מכשיר הנמכר באירופה לכזה מארה"ב מיקו- איילת מתלהבת מיותר מדי מכשירים
קשה, קשה..... וחוץ מזה גםפ עצות ותחבולות איך לעבור על החוק באופן כללי אינם מותרים בפורום. אז אנא התחשבו
(זה בתקנון של מדינת ישראל ;)))))))

mikeoreli

New member
איפה זה ישראל?

אני פועל רק עפ"י תקנון הפורום של תפוז
. בכל מקרה, מה שאת אומרת זה מה שנחשב, הרי את הדיקטטורית. חוץ מזה, אני ממש לא גאון, כך שמי שלא יודע דברים כאלו (חוקי התנהגות בסיסיים) מגיע לו. בכל מקרה, גם אני מתלהב מהרבה מכשירים. למעשה הייתה איזה חצי שנייה שהתלהבתי מהאסוס והפוג'יטסו החדשים, אבל לאחר מכן חזרתי להתלהב מהאייפק. מה לעשות? מסך 4", מעבד חזק וסוללה אימתנית, כיסוי סגסוגת של מגנזיום והרבה זיכרון עושים לי את זה. מה גם,שהגודל של ה4700 הוא יחסית דומה לקסיופיאה שלי, עם זאת הוא יותר קל ויותר דק.

AYELET1

New member
איפה ישראל?

אה, איזו נקודה קטנה בלב המזרח התיכון היכן שכל היום רוכבים על גמלים
לך קל בחיים עדיין לא גילית את האמת ואת האור הגנוז
אינך כוסס ציפרניים בעצבנות כשיוצא מכשיר פאלם חדש
כמו החמוד הזה למשל
למרבה המזל, בעלי שנסע לנסיעת מבחן עם הדסטינייטור (תודה רבה עומרי
) ירד מהרעיון של ישיבה על הגדר וציפיה למכשיר (ולא זה ממש לא משנה אם זה פאלם או פוקט
) שיש לו מצלמה, GPS, כל שאר הדברים, אופיס- זה ברור, מכין קפה, משמש מכונת גילוח וכו' והוא מוכן להסתפק ב-22 שלי. בזכות זה מחשבותי אודות פוקט אחר מתחילות להראות רציניות... <איילת שנוברת כל היום במדורי חיפוש קרובים בארה"ב
>

federbar

New member
למיטב זכרוני... הצלחתי לגלוש לתפוז.

גם מברצלונה, אנטליה, בודפשט ואולי עוד מקומות... וכל זה בשנה האחרונה... אני לא משוכנע שחוקי הכנסת חלים גם שם...

mikeoreli

New member
לא זה העניין

העניין הוא ששרתי תפוז תפוז יושבים במדינת ישראל (ולפני שבוע ראיתי גמלים כשנסעתי לבאר שבע ) ולכן חייבים לכבד את החוק בה. לכן לא משנה מאיפה אתה גולש אלא איפה השרתים נמצאים. אני לא עו"ד ולא מתכנן להיות כזה אבל אני זוכר שפורסמו כמה פסיקות כאלו שנועדו להילחם בפדופליה, אנטישמיות, טרור והוצאות דיבה. דרך אגב, קיימים מספר איים קטנים שנחשבים למדינות, אלה בדרך כלל של עשירי ממון. הם הקימו על האיים שלהם חוות שרתים ומכיוון שאיים אלו לא חברים באו"ם ולא חתומים על שום הסכם בין לאומי הם מאפשרים להשתמש בשרתים שלהם לכל מה שרוצים כמו הדברים שתארתי מקודם. מכיוון שתפוז לא יושב באי שכזה. הוא מחוייב לשמור על החוק הישראלי, אהה וגם אנחנו. כבר קרו מקרים כמו האתר של רוטר שנתבע על הוצאות דיבה.

למעלה