Fuji S602 , Fuji S5000 , Fuji S7000

פלטרון

New member
Fuji S602 , Fuji S5000 , Fuji S7000

חלק 1 - FUJI S602 את ה- FUJI S602 קניתי לפני מספר חודשים ואני מרוצה מהתוצאות עד כה . מאוד מרוצה . אני חוזר ומצטט עצמי, מה קרה בפעם הראשונה שהדפסתי תמונות ( על נייר צילום בחנות ) .. " הייתי בשוק - האיכות נטפה מהן" . לפני שקניתי את המצלמה לא היה לי כל ניסיון בצילום. מצלמות פילם פשוטות ותו לא. נשאלת השאלה - למה קניתי שווקא את הפוג'י ?! חיפשתי מצלמה עם זום, מצלמה עם שליטה מלאה על הצמצם והתריס, מצלמה עם מסך גדול יותר מ-1.5 אינצ', מצלמה שניתן להוסיף לה פלאש חיצוני, מצלמה שתיראה מיקצועית. פוג'י היחידה (דאז) שענתה על דרישותיי. כמו-כן, קיוויתי לגדול אל תוך המצלמה ויתרונותיה הרבים, מה שאני מבצע לאט אבל בעקביות מאז קיבלתי את המצלמה . בזמן שקניתי את המצלמה היא הייתה מהיחידות שנהניתי מאיכות התמונות שלהן (מחיפוש באתרים הכוללים תמונות לדוגמא מן המצלמה ). יתרונות של המצלמה : 1. מסך מאוד איכותי - ניתן לצלם עימו גם בתנאי תאורה מאוד בהירים ( יום שמשי ביותר ). לפעמים גם המסך משקר קצת, ומראה את התמונה רגע לאחר שצולמה באופן גס יותר ממה שהיא באמת. כאשר עוברים למצב צפייה בתמונות, וחוזרים אל אותה התמונה, המסך שוב "דובר אמת" . 2. עינית אלקטרונית מאוד איכותית - לא רואים את הגרעיניות , וחדות מאוד גבוהה. יש כפתור בו ניתן לכוון את המיקוד ( מיועד לבעלי משקפיים או עדשות ) ברוב הסקירות של המצלמה נאמר על העינית שהיא מן החדות ביותר שניתן למצוא . 3. זום X6 - לעומת X3 של רוב הדיגיטליות שאינן DSLR . בהחלט תוספת נאה לצילום ממרחק. 4. אפשרות צילום ב-6MP - אמנם 6MP ב-100% לא נראה משהו, אבל 6MP ב-66% ( שזה כמעט כמו 3MP ב-100% ) ... איכות מעולה
במילים אחרות - אני מצלם ב-6MP ומקבל איכות שלדעתי עולה על 3MP של רוב המצלמות. רוב הסקירות מסכימות שהחיישן המיוחד של פוג'י + האינטרפולציה החכמה שווים תמונות באיכות של 4MP בקירוב. 5. שליטה דרך כפתורים חיצוניים - ..ולא מתוך תפריט פנימי, על הרבה מאוד אופציות צילום - כמו מהירות תריס, פלאש, פיצויי חשיפה. 6. שליטה מרובה בצילום - לדוגמא : - רציתי לצלם עצמי בועט בעיטת קראטה... העברתי ל-5 תמונות בשנייה - לאחר כמה נסיונות קיבלתי תמונה מושלמת . (במוד אחר זה בחיים לא היה מצליח). - רציתי לצלם עם רקע ממש מטושטש .. העברתי למוד A , פתחתי צמצם .. - רציתי צילום מאוד מהיר .. העברתי למוד S , ויש שליטה של עד 1/10000 ( במוד ידני ) ... צילום ממש מהיר . בקיצור - למי שאוהב לשלוט במצלמה שלו , ולא רק ללחוץ קליק ולקוות לטוב, המצלמה מציעה מגוון רב של שליטות . ( ועוד לא הזכרתי - צילום כמה תמונות באותו פריים, צילום של 3 תמונות עם פיצויי חשיפה מתאימים פלוס ומינוס ואז יצירת תמונה טובה יותר משלושתן , וידאו 640X480 ללא הגבלה, מוד ידני .. אוי כמה שהוא עוזר לפעמים .. ) 7. ריבוי חשיפות - יש כאלו שנשבעים שניתן להשתעשע רק בזה שבוע שלם. אני .. כנראה עוד לא גיליתי את הצד האומנותי שבי
8. אפשרות לצילום VIDEO ברזולוציה של 640 על 480 - מה שלא יבייש שום מצלמת וידיאו. כמו-כן, ניתן לצלם וידאו עד שנגמר המקום בכרטיס. זוהי מצלמת הסטילס עם צילום הוידאו הכי איכותי. 9. המצלמה משתמשת בכרטיסי SMARTMEDIA וגם CF מסוג I או II . ישנם חריצים נפרדים ל-CF ול-SMARTMEDIA. חסרונות ( לדעתי ) : 1. פוקוס באור חלש .. ובכלל - לפעמים הפוקוס האוטומטי לא מבין מה אני רוצה ממנו (אבל זה קורה בעיקר בתנאי צילום קשים - כמו צילום מרחוק = עשרות מטרים ומעלה , צילום דרך רשת, צילום של אובייקט קטן גורם למצלמה להתפקס על הרקע ) ... 2. לפעמים החדות היא לא מה שהייתי מצפה ... אבל ניתן לתיקון קל ב-PS. מצד שני - מעולם לא "העזתי" לומר למצלמה לצלם בחדות מקסימלית ( תמיד אני ב-NORMAL או SOFT ) תכונה מעניינת ששמתי לב אליה - 6MP מוציא תמונות פחות חדות מ-3MP. למה ?! .. לפוג'י פתרונות. 3. צבעים .. לדעתי יש מקום לתיקון קל של הצבעים מידי פעם. כאשר אני אומר שהצבעים לא מדוייקים אני למעשה אומר שה-White Balance האוטומטי לעיתים מפשל. הנה לפני מספר ימים צילמתי תמונה ובה חתיכת נייר לבנה קיבלה גוונים כחלחלים. למצלמת HP850 יש WB אוטומטי מדהים לפי כל סקירה שקראתי עד היום . טוב יותר מכל / רוב המצלמות של CANON או NIKON , לכל מי שהכפיש את HP850 ... קחו לתשומת ליבכם . מצד שני .. לFUJI S602 יש White Balance ידני, ומלא אפשרויות אוטומטיות (איזון לובן="צל" היה פותר את הבעייה שתיארתי). 4. צילומי נוף .... SORRY . לא התלהבתי . ניתן אפילו לומר שקצת התאכזבתי. שוב פעם - כל זה רק אומר שהמוד האוטומטי של המצלמה מציע תמורה טובה למצבי צילום ממוצעים. למצבי צילום קיצוניים ( נוף = מאוד רחוק ), יש צורך בהיכרות עם ה"שגעונות" של המצלמה, ואז שמים חדות גבוהה יותר ,או מעבירים ל-LANDSCAPE , מה שמעולם לא בדקתי אם ממש עוזר . 5. גודל פיזי - המצלמה גדולה מידי . ה-602 איננה מצלמה שניתן לקחת בכיס של הג'ינס ( לדוגמא - MINOLTA F100 ), וגם לא מצלמה שניתן לסחוב בנרתיק קומפקטי ( לדוגמא - NIKON COOLPIX 3100 , או CANON A70 ) . חסרונה הגדול של הפוג'י הוא שצריך להיסחב איתה. מימדיה לא מאפשרים תיק קטנטן, מה שהופך את ה"סיפור" למסורבל עוד יותר . פעמים רבות אני שוקל אם לקחת איתי את הפוג'י, ולו בשל רצוני לצאת מהבית "לייט" . אישית - אך ורק בשל סיבה זו הייתי מוותר כיום על קנייתה , למרות כל יתרונותיה ( הכל תלוי באופי שלכם .. אני מעדיף להסתובב "לייט" .. לא אוהב לקחת איתי מטען
) הערות כלליות : 1. שאלה- האם האינטרפולציה ל-6MP תורמת משהו מעבר ל-3MP ? במילה אחת - כן. 2.למצלמה יתרון נוסף - לאחר צאת דור ההמשך שלה מחירה ירד פלאים עד ל-3,200 ש"ח (נכון לכתיבת המאמר - 9/2003 ) במחיר הזה היא אטרקטיבית מתמיד. לסיכום - המצלמה מציעה שליטה מעולה על כל תכונה בסיסית שתשפיע על איכות הצילום הסופית. השליטה מתבצעת ע"י כפתורים או שילוב כפתורים ( בניגוד לתפריט פנימי ). התפריטים עצמם מאוד קלים לניווט והתמצאות. למי ששליטה במצלמה שלו חשובה לו , פלטרון אומר
. המסך מעולה, הזום תענוג ( כולל גם זום ידני ), והעדשה היא עדשת פוג'ינון שנחשבת איכותית מאוד. מצד שני - המצלמה אינה מציעה / מוציאה את התמונה הטובה ביותר בכל מצב צילום. זאת לא מכיוון שאינה מסוגלת לכך, אלא כי "אינה מבינה" מה רוצה הצלם. אמנם ניתן להקדים תרופה למכה לפני הצילום, זאת מתוך היכרות קודמת עם המצלמה, אך חבל שהאוטומטיות של המצלמה אינה מבצעת זאת בעצמה. ( למשל צילומי נוף דורשים חדות גבוהה יותר , פוטרייטים במצלמה - מעולים
, צילום בצל קצת מכחיל את התמונה , ויש צורך ב-white Balance ידני ) המצלמה מוציאה תמונות באיכות מדהימה. עם זאת, לעיתים אני מוצא שנדרש תיקון קל בפוטושופ ( וזו עיקר האכזבה שלי מהמצלמה ). אבל .. בסופו של דבר.. היום לא הייתי רץ לקנות את המצלמה
יש לכך 2 סיבות עיקריות : 1. FUJI FINEPIX S5000 2. FUJI FINEPIX S7000 ( ותיכף מגיע ההמשך .. )

פלטרון

New member
FUJI S602 / S5000 / S7000( המשך )

חלק 2 - FUJI S5000 ה-5000 היא הגירסה של ה-602 שלה זום מאוד נדיב ( 37-370 שזה זום אופטי X10 ) מהמפרט הטכני שלה עולות מספר נקודות שפוג'י שינתה ( לרוב לרעה ) מה-602 : א. חיישן ה-CCD אמנם מדור מתקדם יותר
, מצד שני החיישן קטן יותר (פחות טוב)
ב. זום גדול יותר , 37-370 שזה X10
לעומת 35-210 שזה X6 אצל ה-602 ג. עושה רושם שהמצלמה בעלת איכויות צילום מקרוב וצילומי מאקרו טובים פחות מאלו של ה-602
מצד שני לפוג'י מלכתחילה היו איכויות מאקרו יוצאים מן הכלל בהשוואה לשאר הדיגיטליות. ד. ירדה האפשרות לאיזון לובן ידני ( manual white balance )
מצד שני, לא כל-כך יחסר למשתמש הממוצע, לדעתי. ה. פלאש חזק יותר
( מגיע למרחק כפול = 6 מטר , ביחס ל-602 ) ו. מהירות התריס המקסימלית ירדה באופן מ ז ע ז ע ל-1/1000
( לעומת 1/10,000 ב-602 במוד ידני ) ז. אין טיימר של 2 שניות
( רק 10 שניות , לעומת זאת ב-602 יש בחירה בין 2 שניות ל-10 שניות). משמעותי - אתה שואל ?! ... ועוד איך
אתה בא לצלם ציפור באמצעות הזום X10 של המצלמה. אתה משתמש בחצובה כי זום X10 זה לא פשוט לייצוב .. האם היא תהייה שם בעוד 10 שניות ?! ובכלל - כאב להם הלב להשאיר את האפשרות של 2 שניות ... מה הקטע ? ח. QUALITY LEVEL - אפשרות בודדת .. NORMAL.
למה ??? ט. מסך של 1.5 אינצ'
( לעומת 1.8 אינצ' ב-602 ) , אבל עם יותר פיקסלים
(114,000 לעומת 110,000 ב-602 ) . מצד שני - פיקסלים לא בהכרח מעידים על איכות י. שוקלת פחות
וקצת יותר קטנה (קצת פחות גדולה
)
יא. אין נתוני צילום בצפייה של התמונה מתוך המצלמה
יב. משתמשת אך ורק בכרטיסי ה-XD שיקרים יותר וקטנים יותר. כל הכרטיסים קטנים, אבל ה-XD ממש קטן. קטן יותר= קל יותר לאבד
עושה רושם שפוג'י לא ממש חשבו כשהחליט על מה ניתן לוותר. בגדול , מה שמדאיג אותי במיוחד זה סעיף (ח). DCRESOUCE כתב כדלקמן -
Image quality could be better -- too noisy and over-compressed; Purple fringing, vignetting also noticeable.​
מצלמה דיגטלית זה בסופו של דבר איכות תמונה ובזה, מסתבר, המצלמה נכשלת
,
ו-
. חלק 3 - FUJI S7000 אבל .. מה שבאמת גורם לי להזיל ריר זה המצלמה השנייה - FUJI FINEPIX S7000. הנה קישור לאתר הבית הרשמי שלה. ההבדלים הבולטים עפ"י המפרט הטכני שלה הם : א. חיישן CCD בעל 6MP , מגיע באינטרפולציה ל-12MP
. חיישן מדור מתקדם יותר
. הגודל הפיזי זהה ( גדול יותר = טוב יותר ). כל פיקסל ב-CCD מכיל למעשה 2 חיישנים - לעוצמות אור חזקות ולעוצמות אור עדינות
( לכן יש משהו באיטרפולציה של המצלמה ) ב. נסיגה קלה ברגישות המקסימלית של המצלמה
ה-602 מציעה עד ISO של 1600 שהוא כבר ממש רועש. ה-800 עדיין איכותי. ה-7000 מציעה ISO עד 800 ( נקווה שהוא לא רועש ) . עם זאת, היתרון הוא שניתן לצלם ב-ISO 800 בתמונת 3MP
( ב-602 ניתן לצלם עד ISO 400 בכל גודל, וב-ISO של 800 ו-1600 רק בתמונת 1MP ) ג. מהירות התריס כמו ב-602
(15 שניות עד 1/10,000 ) . ד. הצמצם של ה-7000 נסגר עד F8 לעומת F11 ב-602
ה. צילום של 3.3 פריימים לשנייה
לעומת 5 פריימים לשנייה ב-602 . היתרון - ניתן ללחוץ ולצלם עד 40 פריימים כאשר המצלמה שומרת רק את 5 האחרונים, כמו ב-602. ההבדל הוא שב-602 ניתן לבצע זאת רק ב-1MP , ואילו ב-7000 ניתן לבצע זאת עבור 3MP
ו. ניתן לצלם RAW
ז. מסך 1.8 אינצ' עם קצת יותר פיקסלים ( 118,000 לעומת 110,000 ב-602 ). ח. עינית אלקטרונית עשירה באופן מ ד ה י ם בפיקסלים ( 235,000 פיקסלים לעומת 180,000 פיקסלים ב-602 ) ט. תמיכה ב-USB 2.0 ( קצב הורדת תמונות מהמצלמה מהיר יותר ) י. המצלמה תומכת בכרטיסי ה-CF הפופולריים ( סוג I וגם II ), מה שהופך את המעבר אליה לזול יותר למי שכבר יש לו כרטיסים כאלו ממצלמות קודמות. בנוסף, תומכת גם ב-XD לעומת ה-SMARTMEDIA ב-602 . לדעתי , אלו ההבדלים המשמעותיים . לסיכום - 1. מי שמחפש מצלמה בעלת זום גדול מ-X3 סטנדרטי, ה-S5000 תתאים יותר בשל הזום המאוד חריג שלה ( 370 מ"מ ). מצד שני, בשל כל החסרונות שמניתי, אם הייתי מחפש מצלמה בעלת זום נדיב הייתי מחפש אחת מסדרת ה-C700 של אולימפוס. OLYMPUS C740 או OLYMPUS C750 יספקו סחורה טובה יותר + זום נדיב . 2. למי שנמשך לאיכויות הרבות שב-S602 , אבל "מסתפק" בזום X6 , אישית .. הייתי מחכה ל-S7000 ( יוצאת בקרוב ). המחיר = כ-800$ לפי B&H כאשר המצלמה איננה במלאי כרגע ( יש להניח שמחירה יתייצב על ערך נמוך מ-800$ ) להשוואה - מחירה של ה-FUJI S602 כיום הוא 580$ לפי ADORAMA ( כ-3,200 ש"ח לפי האתר ZAP (*) ). לפני צאתן של ה-S7000 וה-S5000 מחירה של ה-S602 , שהייתה מ-א-ו-ד פופולרית היה כ-4,500 ש"ח . אני מנחש שכאשר תגיע ה-S7000 לישראל מחירה לא ייפול מה-4500-5000 ש"ח ! (*) הערה - ככל הנראה בייבוא עצמי, ולא דרך היבואן 3. למי שמחפש את האיכויות של ה-S7000 ( שדומות / מבוססות על ה-S602 ) אך במחיר שווה לכל נפש ... לכם אמליץ על ה-S602. בהחלט מצלמה שתענוג לצלם איתה . עכשיו שמחירה ירד פלאם, היא שווה כל שקל . ואוו , זה היה ארוך
מקווה שעזרתי - פלטרון

havlaz

New member
המחיר של s5000

באחים יוגנד, לפי בדיקה שלי היום הוא 2950.. רציתי ללכת עליה, אבל הביקורת שלך קצת שוללת אותה יותר מדי

ahadar

New member
דעות נוספות על ה- s5000...

גם הביקורות "המקצועיות" עליה לא משהו. dpreview למשל: http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms5000/page15.asp

idohal

New member
גם ב MEGAPIXEL תוצאות הסקירה

צולעות למדי. סקירה סיכום

פלטרון

New member
אם אתה מחפש זום גדול לך על אולימפוס

את ה-602 יש לי . את ה-5000 או ה-7000 - אין לי ולא החזקתי מעולם. כל מה שנכתב עליהם היה איסוף אינפורמטיבי מהרבה אתרים תוך הצלבת נתונים דקדקנית. ב-DPREVIEW ( הקישור שהביאו ) נתנו למצלמה 7 ב"איכות תמונה" ... זו קטילה רצינית ! אישית - אם הייתי צריך לקנות אותה כיום לאחר כל מה שביררתי עליה , הייתי מוותר והולך על אולימפוס C750 או C740 ( כל אחד יחליט לעצמו אם ההבדל בינהם שווה כ-700 ש"ח ). אגב - לפי ZAP מחירה של ה-C750 הוא החל מ- 2980 ש"ח . תתנחם בכך שמנעתי ממך מלקנות מצלמה טובה אבל בינונית. פלטרון

havlaz

New member
../images/Emo4.gif

הפוג'י נראית די טוב... אחלה אופציות, אולי רק 3 לעומת 4 מגה פיקסל.. אבל גם נראית הרבה יותר נוחה לשימוש, מאשר האולימפוס המרובעת והמפחידה.. אממ.. בגלל שהמטרה גם לצלם בהרבה אירועים, בעיקר בלילה, שחשוב זום, מהירות צילום ויכולת צילום טובה בלילה, בלי רעשים, מריחות וכו'.. מה יותר מתאימה?

../images/Emo140.gifרשום מעניין-שונה מהסקירות

נוטפות הדבש באתרי הסקירות למיניהן .אהבתי. גם אני לא הייתי קונה כזו - את זה החלטתי כבר לאחר שבוע של שימוש,שכחתי כבר למה,אבל סיבות אחרות משלך (לי דווקא הגודל היה משמעותי-והעדפתי אפילו גדולות יותר). השתמשת בה עם פלאש חיצוני?אם כן - איך התרשמת? וכמובן - תודה על הסיכום וההשקעה - יצורף למאמרים!

פלטרון

New member
בקשר לפלאש ...

מצאתי פלאש ישן נושן עם "נעל חמה" .. חיברתי למצלמה כדי לבדוק שהיא יודעת לעבוד עם פלאש חיצוני .. אחרי מספר תמונות החלטתי שאולי לא הכי בטיחותי לחבר פלאש ישן למצלמה חדשה - רצתי לפורום לשאול .. ומאז אני לא חוזר על כך , בהמלצתכם . כאשר צילמתי עם הפלאש נוכחתי לדעת 2 דברים : 1. הוא היה חזק משמעותית מהפלאש של המצלמה . 2. בניגוד לפלאש של המצלמה , הפלאש שחיברתי היה "ארוך" - במשמעות שקיצור זמן החשיפה השפיע על כמות האור שהתמונה קלטה מהפלאש. ההנחה שלי היא שהפלאש של המצלמה מאוד מהיר , יותר מהיר מזמן התגובה של המצלמה .. אבל הפלאש החיצוני איטי. שורה תחתונה - ביום מן הימים אקנה פלאש חיצוני נורמלי. ועד אז, כפי שרשמתי .. אני מגלה וגדל אל המצלמה באיטיות אך בעיקביות . פלטרון

למעלה