Fuji S602 , Fuji S5000 , Fuji S7000
חלק 1 - FUJI S602 את ה- FUJI S602 קניתי לפני מספר חודשים ואני מרוצה מהתוצאות עד כה . מאוד מרוצה . אני חוזר ומצטט עצמי, מה קרה בפעם הראשונה שהדפסתי תמונות ( על נייר צילום בחנות ) .. " הייתי בשוק - האיכות נטפה מהן" . לפני שקניתי את המצלמה לא היה לי כל ניסיון בצילום. מצלמות פילם פשוטות ותו לא. נשאלת השאלה - למה קניתי שווקא את הפוג'י ?! חיפשתי מצלמה עם זום, מצלמה עם שליטה מלאה על הצמצם והתריס, מצלמה עם מסך גדול יותר מ-1.5 אינצ', מצלמה שניתן להוסיף לה פלאש חיצוני, מצלמה שתיראה מיקצועית. פוג'י היחידה (דאז) שענתה על דרישותיי. כמו-כן, קיוויתי לגדול אל תוך המצלמה ויתרונותיה הרבים, מה שאני מבצע לאט אבל בעקביות מאז קיבלתי את המצלמה . בזמן שקניתי את המצלמה היא הייתה מהיחידות שנהניתי מאיכות התמונות שלהן (מחיפוש באתרים הכוללים תמונות לדוגמא מן המצלמה ). יתרונות של המצלמה : 1. מסך מאוד איכותי - ניתן לצלם עימו גם בתנאי תאורה מאוד בהירים ( יום שמשי ביותר ). לפעמים גם המסך משקר קצת, ומראה את התמונה רגע לאחר שצולמה באופן גס יותר ממה שהיא באמת. כאשר עוברים למצב צפייה בתמונות, וחוזרים אל אותה התמונה, המסך שוב "דובר אמת" . 2. עינית אלקטרונית מאוד איכותית - לא רואים את הגרעיניות , וחדות מאוד גבוהה. יש כפתור בו ניתן לכוון את המיקוד ( מיועד לבעלי משקפיים או עדשות ) ברוב הסקירות של המצלמה נאמר על העינית שהיא מן החדות ביותר שניתן למצוא . 3. זום X6 - לעומת X3 של רוב הדיגיטליות שאינן DSLR . בהחלט תוספת נאה לצילום ממרחק. 4. אפשרות צילום ב-6MP - אמנם 6MP ב-100% לא נראה משהו, אבל 6MP ב-66% ( שזה כמעט כמו 3MP ב-100% ) ... איכות מעולה
במילים אחרות - אני מצלם ב-6MP ומקבל איכות שלדעתי עולה על 3MP של רוב המצלמות. רוב הסקירות מסכימות שהחיישן המיוחד של פוג'י + האינטרפולציה החכמה שווים תמונות באיכות של 4MP בקירוב. 5. שליטה דרך כפתורים חיצוניים - ..ולא מתוך תפריט פנימי, על הרבה מאוד אופציות צילום - כמו מהירות תריס, פלאש, פיצויי חשיפה. 6. שליטה מרובה בצילום - לדוגמא : - רציתי לצלם עצמי בועט בעיטת קראטה... העברתי ל-5 תמונות בשנייה - לאחר כמה נסיונות קיבלתי תמונה מושלמת . (במוד אחר זה בחיים לא היה מצליח). - רציתי לצלם עם רקע ממש מטושטש .. העברתי למוד A , פתחתי צמצם .. - רציתי צילום מאוד מהיר .. העברתי למוד S , ויש שליטה של עד 1/10000 ( במוד ידני ) ... צילום ממש מהיר . בקיצור - למי שאוהב לשלוט במצלמה שלו , ולא רק ללחוץ קליק ולקוות לטוב, המצלמה מציעה מגוון רב של שליטות . ( ועוד לא הזכרתי - צילום כמה תמונות באותו פריים, צילום של 3 תמונות עם פיצויי חשיפה מתאימים פלוס ומינוס ואז יצירת תמונה טובה יותר משלושתן , וידאו 640X480 ללא הגבלה, מוד ידני .. אוי כמה שהוא עוזר לפעמים .. ) 7. ריבוי חשיפות - יש כאלו שנשבעים שניתן להשתעשע רק בזה שבוע שלם. אני .. כנראה עוד לא גיליתי את הצד האומנותי שבי
8. אפשרות לצילום VIDEO ברזולוציה של 640 על 480 - מה שלא יבייש שום מצלמת וידיאו. כמו-כן, ניתן לצלם וידאו עד שנגמר המקום בכרטיס. זוהי מצלמת הסטילס עם צילום הוידאו הכי איכותי. 9. המצלמה משתמשת בכרטיסי SMARTMEDIA וגם CF מסוג I או II . ישנם חריצים נפרדים ל-CF ול-SMARTMEDIA. חסרונות ( לדעתי ) : 1. פוקוס באור חלש .. ובכלל - לפעמים הפוקוס האוטומטי לא מבין מה אני רוצה ממנו (אבל זה קורה בעיקר בתנאי צילום קשים - כמו צילום מרחוק = עשרות מטרים ומעלה , צילום דרך רשת, צילום של אובייקט קטן גורם למצלמה להתפקס על הרקע ) ... 2. לפעמים החדות היא לא מה שהייתי מצפה ... אבל ניתן לתיקון קל ב-PS. מצד שני - מעולם לא "העזתי" לומר למצלמה לצלם בחדות מקסימלית ( תמיד אני ב-NORMAL או SOFT ) תכונה מעניינת ששמתי לב אליה - 6MP מוציא תמונות פחות חדות מ-3MP. למה ?! .. לפוג'י פתרונות. 3. צבעים .. לדעתי יש מקום לתיקון קל של הצבעים מידי פעם. כאשר אני אומר שהצבעים לא מדוייקים אני למעשה אומר שה-White Balance האוטומטי לעיתים מפשל. הנה לפני מספר ימים צילמתי תמונה ובה חתיכת נייר לבנה קיבלה גוונים כחלחלים. למצלמת HP850 יש WB אוטומטי מדהים לפי כל סקירה שקראתי עד היום . טוב יותר מכל / רוב המצלמות של CANON או NIKON , לכל מי שהכפיש את HP850 ... קחו לתשומת ליבכם . מצד שני .. לFUJI S602 יש White Balance ידני, ומלא אפשרויות אוטומטיות (איזון לובן="צל" היה פותר את הבעייה שתיארתי). 4. צילומי נוף .... SORRY . לא התלהבתי . ניתן אפילו לומר שקצת התאכזבתי. שוב פעם - כל זה רק אומר שהמוד האוטומטי של המצלמה מציע תמורה טובה למצבי צילום ממוצעים. למצבי צילום קיצוניים ( נוף = מאוד רחוק ), יש צורך בהיכרות עם ה"שגעונות" של המצלמה, ואז שמים חדות גבוהה יותר ,או מעבירים ל-LANDSCAPE , מה שמעולם לא בדקתי אם ממש עוזר . 5. גודל פיזי - המצלמה גדולה מידי . ה-602 איננה מצלמה שניתן לקחת בכיס של הג'ינס ( לדוגמא - MINOLTA F100 ), וגם לא מצלמה שניתן לסחוב בנרתיק קומפקטי ( לדוגמא - NIKON COOLPIX 3100 , או CANON A70 ) . חסרונה הגדול של הפוג'י הוא שצריך להיסחב איתה. מימדיה לא מאפשרים תיק קטנטן, מה שהופך את ה"סיפור" למסורבל עוד יותר . פעמים רבות אני שוקל אם לקחת איתי את הפוג'י, ולו בשל רצוני לצאת מהבית "לייט" . אישית - אך ורק בשל סיבה זו הייתי מוותר כיום על קנייתה , למרות כל יתרונותיה ( הכל תלוי באופי שלכם .. אני מעדיף להסתובב "לייט" .. לא אוהב לקחת איתי מטען
) הערות כלליות : 1. שאלה- האם האינטרפולציה ל-6MP תורמת משהו מעבר ל-3MP ? במילה אחת - כן. 2.למצלמה יתרון נוסף - לאחר צאת דור ההמשך שלה מחירה ירד פלאים עד ל-3,200 ש"ח (נכון לכתיבת המאמר - 9/2003 ) במחיר הזה היא אטרקטיבית מתמיד. לסיכום - המצלמה מציעה שליטה מעולה על כל תכונה בסיסית שתשפיע על איכות הצילום הסופית. השליטה מתבצעת ע"י כפתורים או שילוב כפתורים ( בניגוד לתפריט פנימי ). התפריטים עצמם מאוד קלים לניווט והתמצאות. למי ששליטה במצלמה שלו חשובה לו , פלטרון אומר
. המסך מעולה, הזום תענוג ( כולל גם זום ידני ), והעדשה היא עדשת פוג'ינון שנחשבת איכותית מאוד. מצד שני - המצלמה אינה מציעה / מוציאה את התמונה הטובה ביותר בכל מצב צילום. זאת לא מכיוון שאינה מסוגלת לכך, אלא כי "אינה מבינה" מה רוצה הצלם. אמנם ניתן להקדים תרופה למכה לפני הצילום, זאת מתוך היכרות קודמת עם המצלמה, אך חבל שהאוטומטיות של המצלמה אינה מבצעת זאת בעצמה. ( למשל צילומי נוף דורשים חדות גבוהה יותר , פוטרייטים במצלמה - מעולים
, צילום בצל קצת מכחיל את התמונה , ויש צורך ב-white Balance ידני ) המצלמה מוציאה תמונות באיכות מדהימה. עם זאת, לעיתים אני מוצא שנדרש תיקון קל בפוטושופ ( וזו עיקר האכזבה שלי מהמצלמה ). אבל .. בסופו של דבר.. היום לא הייתי רץ לקנות את המצלמה
יש לכך 2 סיבות עיקריות : 1. FUJI FINEPIX S5000 2. FUJI FINEPIX S7000 ( ותיכף מגיע ההמשך .. )
חלק 1 - FUJI S602 את ה- FUJI S602 קניתי לפני מספר חודשים ואני מרוצה מהתוצאות עד כה . מאוד מרוצה . אני חוזר ומצטט עצמי, מה קרה בפעם הראשונה שהדפסתי תמונות ( על נייר צילום בחנות ) .. " הייתי בשוק - האיכות נטפה מהן" . לפני שקניתי את המצלמה לא היה לי כל ניסיון בצילום. מצלמות פילם פשוטות ותו לא. נשאלת השאלה - למה קניתי שווקא את הפוג'י ?! חיפשתי מצלמה עם זום, מצלמה עם שליטה מלאה על הצמצם והתריס, מצלמה עם מסך גדול יותר מ-1.5 אינצ', מצלמה שניתן להוסיף לה פלאש חיצוני, מצלמה שתיראה מיקצועית. פוג'י היחידה (דאז) שענתה על דרישותיי. כמו-כן, קיוויתי לגדול אל תוך המצלמה ויתרונותיה הרבים, מה שאני מבצע לאט אבל בעקביות מאז קיבלתי את המצלמה . בזמן שקניתי את המצלמה היא הייתה מהיחידות שנהניתי מאיכות התמונות שלהן (מחיפוש באתרים הכוללים תמונות לדוגמא מן המצלמה ). יתרונות של המצלמה : 1. מסך מאוד איכותי - ניתן לצלם עימו גם בתנאי תאורה מאוד בהירים ( יום שמשי ביותר ). לפעמים גם המסך משקר קצת, ומראה את התמונה רגע לאחר שצולמה באופן גס יותר ממה שהיא באמת. כאשר עוברים למצב צפייה בתמונות, וחוזרים אל אותה התמונה, המסך שוב "דובר אמת" . 2. עינית אלקטרונית מאוד איכותית - לא רואים את הגרעיניות , וחדות מאוד גבוהה. יש כפתור בו ניתן לכוון את המיקוד ( מיועד לבעלי משקפיים או עדשות ) ברוב הסקירות של המצלמה נאמר על העינית שהיא מן החדות ביותר שניתן למצוא . 3. זום X6 - לעומת X3 של רוב הדיגיטליות שאינן DSLR . בהחלט תוספת נאה לצילום ממרחק. 4. אפשרות צילום ב-6MP - אמנם 6MP ב-100% לא נראה משהו, אבל 6MP ב-66% ( שזה כמעט כמו 3MP ב-100% ) ... איכות מעולה