FTT בילד בן 8.8

• פותח הנושא bhs
  • פורסם בתאריך

bhs

New member
FTT בילד בן 8.8

הבן שלי נולד פג שבוע 28, החל בעקומה של 50% ומאז שיצא מהפגיה ירד למתחת לעקומת 3% כבר בשנה הראשונה. (כנראה בגלל רפלוקס וטופל תרופתית). כיום נושק לעקומת 3% גובה 120סמ ומשקל 21.5קג. מאוד בררן באוכל, ניסינו כמובן הרבה דיאטניות במשך השנים אבל אין תוצאה. לאחרונה ניסינו תוספי מזון - אבל כיוון שאוכל אוכל "בסיסי" קשה להכניס לו אותם. הצלחתי להוסיף 1/2 כף מדידה- סופרלאנצ של הדסה בחביתה בבוקר, 1 כף מדידה של פדיאשור קומפליט בממרח שוקולד שאוכל לפעמים עם מצה וסופרשייק בלחם שאופים עבורו ואוכל ממנו טוסטים בבוקר כשלא אוכל חביתה. זה 1/3 מהכמות שהומלצה ליום.
הוא שותה הרבה שוקו של יוטבתה אבל לא מוכן שנוסיף לו שמנת או אבקה כלשהיא - הוא מרגיש הבדל בטעם, מרקם וריח.ניסיתי פדיאשור בפחית בטעם שוקו - אבל הריח דוחה אותו.
האם יש משהו שיכול לתת לנו מענה כוללני.? רופאי אנדוקרינולוגיה שהומלצו לנו לא מאמינים בדיאטה.

תשובה

אני לא יודעת מי האנדוקרינולוגים אליהם הלכתם אבל תזונה צריכה להיות משולבת עם הטיפול הרפואי - חשוב לפנות לדיאטנית שמתמחה בילדים, יש גם כאלו שעובדות עם רופאים אנדוקרינולוגים במקביל. אבקה כמו סופרלאנץ' בהחלט יכולה לעזור מאחר ואפשר להכניס אותה לדברים שונים כולל משקאות, קציצות ועוד. אפשר לנסות במקום פדיאשור - סופרשייק דל חלבון של הדסה - בהחלט יתכן שהוא יאהב יותר את הטעם. בכל מקרה, לצערי הרב, אין לי יכולת לתת לך יעוץ מקצועי דרך הפורום ולמרות ניסיון עבר עם דיאטניות הייתי ממליצה לכם לפנות שוב לטיפול מתאים.
בהצלחה רבה
נטלי

למעלה