FSH

ronitb74

New member
FSH

שלום, אבקש לדעת מהו הטווח עבור FSH (אני בת 30) האם תוצאה 17.2 בבדיקה האחרונה- יוצרת בעיה להיכנס להריון. והאם יש דרך להוריד את התוצאה לטווח הנורמלי. תודה

FSH

שלום רונית, זה מאד תלוי מתי הבדיקה נלקחה. כדי לדעת אם זו עליה יש לקחת את ה-FSH בסמוך למחזור. אם הוא יהיה ברמה זו אז, יתכן כי זה מרמז על התחלה של התהליך המביא להפסקת המחזור. ואז בוודאי שיכול להיות קושי להרות במצב זה. לעומת זאת, אם הבדיקה נלקחה באמצע המחזור יתכן כי תפסו בדיוק את עלית ה-FSH שמקדימה את הביוץ.

ronitb74

New member
FSH

שלום דר' קרן תורגמן. ראשית תודה רבה, לגבי התשובה לפי דבריך, הזמן הטוב ביותר לבצע את הבדיקה יומים לפני המחזור או מס' ימים אחרי הביוץ ציינת בתשובתך, במידה והתוצאה תיהיה זהה אז המחזור יכול גם להיפסק. השאלה היא: מתי מחזור מסתיים בגיל כל-כך מוקדם , גיל 30. אבקש את התיחסותך שוב, תודה מראש רונית.

לא הבנת אותי

שלום רונית, לא הבנת אותי. מה שהתכוונתי הוא שעל מנת להיות בטוחים שהבדיקה לא נלקחת סביב תקופת הביוץ, הזמן הטוב ביותר הוא ביום השני עד חימישי למחזור. המחזור אינו אמור להפסק בגיל 30, ואני מניחה שזה לא המצב שבו את מצויה. אבל אם תקראי את ההתכתבות בעמוד זה, את תראי מכתב של אישה שהיא בת 28 ונפסק לה המחזור, כך שדברים כאלה קורים.

ronitb74

New member
FSH

שלום דר'קרם תורגמן. לפי דבריך, ביצעתי את הבדיקה בדיוק בימים שציינת פעמים. פעם אחת התוצאה היתה 14, ובפעם השניה היתה 17, השאלה, מה אפשר לעשות על מנת להוריד את הטווח לנורמה. והאם התוצאה שקיבלתי מאוד גבוה מהנורמה. ושאלה נוספת, ושהכי מטרידה אותי האם ניתן להביא ילדים במצב כזה ושוב תודה לך. רונית

ronitb74

New member
FSH

ערב טוב ד'ר קרן תורגמן! אני חייבת לציין כי ממש יפה מצדך על הזמן שאת משקיעה ועונה לכל אחד. יישר כח!! אבקש את עזרתך לגבי השאלה הנוספת. תודה מראש רונית.

FSH

שלום רונית, חוץ מה-FSH שלך לא ראיתי שום נתון אחר. אנילא יודעת איך המחזור שלך, האם יש עדות לביוץ וכו.. אם כל הדברים האלה תקינים אז קרוב לודאי שאפשר להביא ילדים לעולם. אני מניחה שיש עוד הסבר ל-FSH מעט מוגבר. האם יש לך ערכים מלפני כמה שנים שהיו הרבה יותר נמוכים? אם מתחזק הרושם שמדובר בהתחלה של כשלון שחלתי, מה שהייתי מציעה לך הוא לנסות להרות בהקדם כדי לא לפספס את הרכבת. אבל בכל מקרה, אל תשאירי את זה לעיניין של שאלות בפורום, גשי לרופא/ה שמבין/ה בעיניין.

ronitb74

New member
FSH

בוקר טוב, לגבי המחזור מגיע כל חודש בין 22-28 יום. הרופא שלך אותי לבדיקות נוספות של הורמונים וכן בדיקות גנטיות והכל תקין. גם איןבמשפחה שלי שום בעיות תורשתיות. חוץ מ FSH, אין שום בעיות נוספות האם יכול להיות ש FSH - הגבוה יכול לנבוע גם מלחץ שהייתי בתקופה האחרונה? ושוב תודה על עזרתך המיוחדת. רונית

למעלה