FSH

pollyjean

New member
FSH

שלום בנות,
אני בת 39, כשהייתי בת 32 נכנסתי להריון ראשון בהזרעה ראשונה. התחלתי שוב לנסות לפני כשנתיים וקצת וראו בפרופיל ההורמונלי שלי FSH14. ניסיתי הזרעות לא הלך, יש לי גם חסימה בחצוצרה בימנית בעקבות שליה שנשארה שם. טיפול IVF ראשון נכנסתי להריון ונגמר בשבוע 8. אחכ ניסיתי עוד פעמים, תמיד נשאבו לי שתי ביציות. למרות שפוצצתי במנופור. לפני שבוע עשיתי שוב שאיבה, זקיק אחד ריק ועם השני ההפריה לא הייתה טובה. הרופא לא ממש אופטימי והחלטנו לעשות ניסיון בסבב טבעי ושאתחיל לחשוב על תרומת ביצית. האם למישהי יש עניינים של FSH? אני ככ רוצה להיות אופטימית והרופא טען שיש הצלחות אבל המספר נמוך. קשה לי עם זה שפתאום הגוף בוגד או לא מצליח ושהביציות שלי כה מועטות ורוצה להאמין שתצא לפחות ביצית אחת טובה. אשמח לתגובות בנושא אם מישהי יודעת או מבינה. תודה רבה

אצלי

כשהתחלתי בגיל 40.7 עם גונל ואח"כ מנופור היו לי גם רק 2-3 ביציות לא משנה כמה הגדלנו את המינון. כשעברנו לפרוגובריס X3 הגוף הגיב יותר טוב ולראשונה נשאבו 6 ביציות והיו 5 הפריות. לאחר מכן עשיתי הפסקה בגלל היסטרו והרופא הציע לנסות דאה. בדקתי און ליין ורכשתי דאה יחסית יקרה וטובה וזה עשה לי שינוי משמעותי.. לאחר חודשיים וחצי שלקחתי את הדאה נשאבו לי 13 ביציות מתוכן 9 הפריות אמנם יצא מזה הריון כימי אבל מאז הדאה אני יותר אופטימית. (הדאה שאני משתמשת היא של חברת Natures plus 25 )
אני חושבת שבגילך את יכולה להמשיך לנסות. אמנם הביציות מעטות אבל האיכות לא אמורה להיות מאד גרועה. שמעתי גם על נשים במצבך שעושות פרוטוקול עם מיעוט הורמונים רק כדי להבשיל את הביצית האחת. כל עוד יש לך החזרות תמשיכי ותנסי. אם לא ניסית פרגובריס גם כדאי..את צריכה רופא יצירתי ומאמין..מקווה שאת אצל אחד כזה. שיהיה בהצלחה!

pollyjean

New member
תודה!!

וואא תודה רבה רבה! גם נתת לי תקווה וגם עצות. יש לי שאלות, איפה רכשת את הדאה? שאלתי את הרופא ואמר לי שכדאי. אז אתחיל אבח אין לי מושג איזה ומאיפה. הרופא שלי נחמד ומקצועי אך לא הציעה לי את זה ורק זורם עם ההחלטה לעשות טיפול על בסיס טבעי. כמה זמן מהרגע שלוקחים דאה זה מתחיל לעבוד? בתקווה שיעבוד.
תודה רבה שוב!!! ממש, בהצלחה רבה לך

בכיף

הנה הלינק לדאה שאני רכשתי
https://il.iherb.com/pr/Nature-s-Plus-DHEA-25-With-Bioperine-60-Veggie-Caps/7498
ממליצה להזמין 4 קופסאות כך זה גם משתלם עם המשלוח המהיר רק 7 ש"ח (אל תשכחי לבחור באופצית משלוח DHL אקספרס!) והסכום לא מגיע לתשלום מע"מ.
זה יגיע תוך 5-7 ימים. כל קופסא מספיקה ל 20 יום (3 כדורים ביום אחרי ארוחה. גם קלה זה טוב)
אצלי השפיע כבר אחרי 4 שבועות..והמשיך להשתפר.
מאד מקווה שזה יעשה גם אצלך שיפור.
אם לא ניסית פרגובריס גם כדאי לנסות. יש נשים שזה משנה את התמונה לגמרי..יש כאלה שלא אבל כדאי לנסות!
המון בהצלחה!

pollyjean

New member
שוב תודה

את הפרוג גם מזריקים? כלומר זה מבטל סבב טבעי נכון? זה כמו מנופור או גונל? הרופא שלי הציע 75 דאה, זה מה שאת לקחת?
תודה שוב, זה ככ עוזר לי, אפילו שעוד לא ניסיתי

הסבר

לגבי הדאה כן זה סה"כ 75 = 3 כדורים של 25
הפרגובריס זה כמו מנופור. FSH בשילוב LH אבל אצלי התגובה הייתה טובה יותר מהמנופור. הייתי מבקשת לנסות סבב אחד עם 3 פרגובריס שזה מקביל ל 450 מנופור. או שתעשי טבעי ובינתיים תתחילי עם הדאה ותנסי שוב עם הורמונים.
בגדול במצב שלך מנסים שני פרוטוקולים: או הרבה הורמונים או מעט הורמונים.
לגבי סבב טבעי לגמרי ב IVF לא שמעתי על זה האמת..כדאי לעזור גם לביצית האחת להבשיל ולהגיע לגודל אופטימלי ולא בטוח שבטבעי זה יקרה..אבל שווה לנסות אבל לא יותר מידי. אם אין מה להחזיר אל תחזרי על אותו פרוטוקול. מקווה שבמהרה תעלו על מה שעובד אצלך.
ולפרגובריס אין קשר לתמיכת פרוגסטרון..זה שני דברים שונים.
בהצלחה!

spirt20

New member
היי תבדקי שאין נוזל בחצוצרה החסומה

לי היתה חסימה , זה הפריע לתפקוד השחלה וגם מנע השתרשות עוברים בגלל שהחסימה יצרה נוזל . הייתי במקום שלך בטיפולים לילד ראשון והציעו לי תרומה אחרי הרבה סבבים כושלים , בסוף כמו שרשמתי בתחילת הפוסט גילו שיש נוזל רעיל בחצוצרה החסומה וכשהסרתי אותה בניתוח נקלטתי להריון. אני חושבת שההוכחה לכך היא שנקלטת להריון, הגוף צריך רק עובר אחד . שווה לבצע לפרוסקופיה אבחנתית או אולטרסאונד תלת מימד ואגב 14 fsh זה סביר לחלוטין , מה שיותר משפיע זה הגיל שלך

pollyjean

New member
איך גילית?

איך גילית שיש נוזל רעיל בחצוצרה? זה שנקלטתי בivf הראשון אומר שכנראה שאין? או לבדוק בכול זאת? מה שקורה fsh14 או לא, השחלות לא מגיבות להורמונים ולא מצליחות ליצר יותר משתי ביציות.
תודה רבנ רבה!

טוליתי

New member
כמה דברים,

שארית יכולה ליצור הידבקות ומצב דלקתי שמונע הריון.
לגבי ה-FSH שלך, נכון שהוא מעל הנורמה, אבל הוא לא מאוד גבוה, ויש נשים עם ערכים גבוהים בהרבה שהרות מביציותיהן שלהן.
לגבי טיפול מתאים, דווקא כשה-FSH גבוה, וכשהתגובה להורמונים צנועה, עדיף לבצע טיפול על בסיס טבעי, או טיפול עם מעט מאוד הורמונים. פעמים רבות, זה הפתרון, גם מבחינת איכות הפריות.
מציעה גם לבצע היסטרוסקופיה, משום שאת אחרי הפלה.
בשרי לנו בשורות טובות בקרוב
.

pollyjean

New member
תודה רבה

תודה רבה על המידע. אני עשיתי הסטרוסקופיה אחרי הגרידה שהייתה לאחר ההפלה. הרופא הוציא לי קצת הדבקויות שנשארו. אני צריכה לעשות עוד אחד? הרופא שלי ואני החלטנו על סבב טבעי באמת, הוא טוען שאם לא תיהיה הפריה פעם שניה שאסותא תשקול לא לאפשר לי ויפולים. מקווה מאד שלא יקרה

טוליתי

New member
מקווה איתך

אם עשית היסטרו אחת לפני זמן לא רב, אז לא צריך היסטרו שנייה.
&nbsp
בהצלחה בסבב הטבעי.

pollyjean

New member
לפני כ9 חודשים

הסטרו אבחנתית עשיתי לפני כ9 חודשים באוגוסט. עשה לי דר בר חוה שזה לא ההתמחות שלו. אני לא יודעת אם לסמוך עליו או לא. הוא הוציא קצת הדבקויות שנשארו. אני כבר לא אצלנו כי הוא קצת פישל איתי בדברים אחרים. רק במחשבה לעשות שוב, מתישה אותי. נראה לך הכרחי?

טוליתי

New member
בר חוה בעל ניסיון רב בהיסטרוסקופיות.

בהתחשב בעובדה שמאז ההפלה לא היו לך החזרות רבות, כך שאי אפשר לחשוד בבעיה מכנית, ושביצעת היסטרוסקופיה, כנראה שצריך להתמקד בנושא הביציות, בהנחה שהכול פתוח שם, ושאין נוזלים.

pollyjean

New member
נוזל בחצוצרה

האם נוזל רעיל בחצוצרה משפיע על כמות ואיכות הביציות או רק על ההשרשה?

מזלי24

New member
אני במצב דומה

ולצערי עדיין לא מצליחה. אמנם בת 42 אבל היו הריונות ספונטניים בעבר וכעת מתמודדת עם fsh דומה וביציות ריקות. לצערי, אין לי דעה מה נכון לעשות. אמרנו שננסה עוד חודש אחד ונראה

pollyjean

New member
אני מצטערת לשמוע

ניסית סבבים על בסיס טבעי? את לוקחת הרבה הורמונים?

למעלה