FSH

אוריתי1

New member
FSH

לילה טוב לכולם לא פעם קראתי הודעות שדנו ברמת ה FSH. מה המשמעות של רמה נמוכה? של רמה גבוהה סתם סקרנית לדעת את המשמעות של ההורמון הנ"ל בהתאם לערכים שיהיה בהצלחה לכולנו

נועם@בת

New member
FSH- הורמון מגרה זקיקים

רמה נמוכה- של פחות מ5 זה מצוין. מתקרב ל10, זה כבר פחות טוב. מעל עשר- לא מוצלח, ומתקרב ל20 כבר בעיתי במיוחד. הסבר- כאן נועם

כשעשיתי פרופיל הורמונלי

לפני כמה חודשים (בדצמבר נדמה לי ) ה FSH היה 6.2 וה-LH 3.7 , ה-FSH מעל חמש
, ואני רק בת 27.5 מה זה אומר ????? אמאל´ה ..אף רופא לא אמר לי כלום , אמרו לי שהכל תקין ושזה בסדר, האם מאגר הביציות שלי מתחיל לקרטע כבר מעכשיו
? אוי ואבוי.

ה-FSH שלך מצויין. הלואי על כולנו.

את הסיבה לזה שאת עוד לא אמא צריך לחפש במקומות אחרים. ושוב אני חוזרת על המנטרה שלי, הערך של ה-FSH יכול להשתנות מחודש לחודש ובהתאם גם התגובה שלנו לפרוטוקול יכולה להשתנות מחודש לחודש.

נועם@בת

New member
בואי´נה זה נראה לך מתקרב ל10?

8 זה מתקרב ל10, 9 זה מתקרב ל10. 6 וקצת זה דבוק ל5 וזה שקול לזכיה בפיס. וחוצמזה גם מתקרב ל10 זה עוד בסדר
נועם

ziziub

New member
בלי לחץ, הכל בסדר

תתנחמי בצרתי, אצלי fsh- 10.9, גבוה יחסית, בבית החולים הלחיצו אותי, שאם התוצאה תהיה מעל 11 אזדקק לתרומת ביצית, וככל הניראה בטיפול האחרון מסתבר לשמחתי שהיתה תגובה וייתכן שהרופאים מיהרו להספיד אותי. את לפי הבנתי נמצאת במקום טוב באמצע ואל לך להטריד את נפשך בצרות לא לך, הכי טוב וירגיע אם תשאלי רופאים וזו גם לדעתי התשובה שתקבלי. אז שיהיה בהצלחה - סיגלי

anatc

New member
הי אוריתי! ערך ה FSH מרמז על הרזרבה

השחלתית. בלי להכנס להסברים ביולוגיים מורכבים (בכל זאת אני בהשפעת הסופרפקט, שעושה אותי פאקאקט
...) גבוה = לא טוב. ככל שהגיל עולה, כמות ואיכות הביציות בשחלה יורד (הפוך מ
ומאישיותינו המלבבת
). אין מה לעשות! עד 5 = הלוואי על כל בנות ישראל מ 5 עד 10 = אם אין הריון תוך שלושה חודשים, להתחיל עם מעקב זקיקים אצל רופא קופ"ח מ 10 עד 16 = לגשת במיידי לאחד מהפרופסורים המתמחים בפריון האשה מעל 16...לברר פרטים על תרומת ביצית ולהרשם לתור הארוך אני מסייגת את דברי, בהכירי בחורה צעירה ומצויינת עם FSH משובח, שביציותיה לא מתנהגות כמצופה. בל נשכח כי בנוסף לגורם הביציות/שחלות/FSH קיימים גורמים רבים נוספים שעלולים לגרום לבעיות פריון. אבל אמרת שאת סקרנית בלבד, אז הנה קיבלת תשובה. אני ממשיכה לסייג את דברי ולומר, שסולם הערכים שכתבתי לעיל הוא סולם פרטי ובלתי פורמאלי בעליל. ענת

למעלה