Fsh ורזרבה שחלתית

תלתלית20

New member
Fsh ורזרבה שחלתית

אוקי גיליתי בימים האחרונים מה שאולי רובכן כבר ידעתן - שלאחר לידה מפסיק ייצור הביציות ואז משתמשים במה שנקרא רזרבה שחלתית עד שהביציות נגמרות...הבנתי נכון?
זה חדש לי, חשבתי שהביציות ממשיכות להיווצר ללא קשר ללידה, אלא עד גיל מסוים..
הבנתי שאחת הבדיקות העיקריות לרזרבה שחלתית היא fsh ביום 2-3 למחזור וכשהתוצאה היא מעל 10 זה אומר שיש בעיה. מישהי מבינה בזה ויכולה חהסביר קצת יותר? התוצאה שלי נמוכה מ10, מה זה אומר לגבי הרזרבה?
בת 30

נראה לי שיש אי הבנה

התינוקת הנקבה נולדת עם מאגר של ביציות וזה מה יש לה עד גיל הפסקת המחזור. בכל חודש שבו יש תהליך תקין של ביוץ אחת מהן (או יותר אם עושים גירוי ) מבשילה ותהפוך לבעלת פוטנציאל להפרייה. הבדיקה שציינת אכן מהווה מדד סביר לניבוי המצב בגוף.

תלתלית20

New member
אוי צילה תודה על ההבהרה...יצאתי נעל.../:

אני קראתי שמרגע הלידה מפסיק ייצור הביציות אז חשבתי שהכוונה היא מהרגע שהאישה יולדת ולא מהרגע שהיא עצמה נולדת...

אז אם הfsh יצא פחות מ10 ביום השני למחזור זה אומר שהרזרבה גבוהה?

את חמודת על חלל

נשמע שאת בסדר בתחום הרזרבה. אני שנה שעברה הייתי על 6 ומשהו fsh הרופא אמר אני מותק.

תלתלית20

New member
ביום 2 למחזור בתחילת הטיפולים יצא לי 2.70

מקווה שזה אומר שגם אני מותק

Nashuki

New member
תוצאת בדיקת הדם לאו דווקא מעידה

ה fsh שלי תקין לחלוטין אבל בפועל לצערי הרזרבה נמוכה. כששאלתי את הרופא הוא אמר שזו בדיקה שמשרד הבריאות מחייב לעשות לפני טיפולים, אבל שבפועל זה לא מדד . לא יודעת איפה את בתהליך אבל כשמתחילים ivf יודעים אם יש רזרבה נמוכה או לא. באופן גס פחות מ 5 ביציות למשך כמה שאיבות נחשבות רזרבה נמוכה, או כמו שהרופא שלי אומר ואני יותר אוהבת את זה ״תגובה שחלתית צנועה״ :)

תלתלית20

New member
האמת היא שעשיתי בתחילת הדרך את כל הבדיקות

אבל לא שאלתי שאלות כי לא ידעתי עד כמה יכול להיות מורכב העניין. עשיתי בדיקות שהרופא נתן - שאלתי האם הכל בסדר , ענה שכן...לא שאלתי שאלות כי לא היה לי מושג מה אני צריכה לשאול ומה חשוב לדעת בשלב הבדיקות מעבר להאם הכל בסדר, פשוט ידענו שהבעיה היא אצל בעלי...

זקיקים נחים

עוד בדיקה שיכולה שלנבא מה מצבך היא ספירה של הזקיקים הנחים בתחילת מחזור על ידי בדיקת א. סאונד. זאת תמונה נחמדה שמתקבלת במיוחד בשחלות עם מראה פולציסטי כשלי - כאילו עטופות בשרשרת

PAND76

New member
נעל זה כשהבעל חושב שלידת עכוז

משמע התינוק יוצא לאישה מהתחת. זה נעל. לא את כפרונה.

וכן, הנעל מהדוגמה לעיל? היא אכן הנעל שנישאתי לו.

תלתלית20

New member
חחחחחחחחח

בעלך קורע! כבר קראתי כמה הברקות שלו שסיפרת פה ושם...לא משעמם איתכם (;

PAND76

New member
אה, הוא לא מתכוון להיות קורע... אבל תודה בכל מקרה

למעלה