FSH גבוה

elad04

New member
FSH גבוה

לרופא שלום, אני בת 33 ולאחרונה התגלה כי יש לי FSH גבוה (בין 15-30 בבדיקות חוזרות), הוסבר לי על מצב של אי-ספיקת שחלות ובעצם ירידה ביכולת הפריון עקב "מחסור בביציות", וכן שזו מעין מנפאוזה מוקדמת. המחזור שלי קיים ודי סדיר. שאלתי היא האם אני צריכה לדאוג מבחינת שינויי גיל המעבר- צפיפות עצם בעיקר, או אחרים, כבר מגיל כזה? מבחינה הורמונלית על מה צריך לשם לב כעת? (אם יש קשר, אז יש לי ילד בן שנה, ואני בטיפולי פוריות בנתיים.... לצערי.) לתשובתך אודה.

אם את נכנסת באמת למנופאוזה

את צריכה לעבור את ההערכה המקבולת לאישה בשלב הזה של החיים. נכון שזה מוקדם, אבל לצערי אנחנו רואים מקרים כאלה. אני שמחה שהספקת ללדת ילד אחד כבר. אני מקווה בשבילך שילך לך גם עם השני. נכון שה-FSH המוגבר הזה אומר לנו שהרזרבה השחלתית שלך מוגבלת.אבל יש סיכוי. אם תכנסי לגיל המעבר, בגילך המוקדם, אני מאד בעד טיפול הורמונלי חלופי לפחות עד לגיל שהיה צפוי כי תכנסי למנופאוזה +/- 50 שנים.

elad04

New member
המשך לשאלה שלי...

איך אני יודעת אם נכנסתי לגיל המעבר? בקשר לתשובתך, מה הקריטריונים לכך?

סימן וודאי הוא הפסקת המחזור

כמוןב. אבל עצם זה שה-FSH מתחיל לטפס זו אינדיקציה טובה שהמועד מתקרב. יכול לקחת עוד כמה שנים אחרי שזה נראה לראשונה. בזמן הזה יכולות להתחיל כל מיני תופעות של חסר אסטרוגנים כגון גלי חום, אבל יש נשים שלא חשות בדבר עד שיום בהיר אחד נפסק המחזור בצורה חדה.

elad04

New member
לסיכום, אם הבנתי נכון ...

עד הפסקת המחזור אין צורך בשום טיפול, או מעקב ? שוב תודה

לא בהכרח

יש לא מעט נשים שמתחילות לקבל טיפול הורמונלי חלופי עוד לפני שנגמר המחזור בגלל כל מיני סימפטומים. גלי חום יכולים להופיע כשיש עוד מחזור, ועוד סימפטומים של גיל המעבר. שלא לדבר על דימומים בלתי סדירים או כבדים. כך שהפסקת המחזור איננה תנאי הכרחי לקבלת טיפול הורמונלי.

elad04

New member
אני עדין מבולבלת...

אם כך, האם אני צריכה להיות כבר היום במעקב על מצבי, או מתי כן? ואצל איזה רופא - אנדוקרינולוג, או אחר? סליחה על השאלות המרובות, מחפשת את עצמי...

נראה לי שזה יותר מתאים לרופא נשים

גם אם לא תקחי שום דבר, בוודאי שלא יזיק שתהיי במעקב אצל רופא נשים.

elad04

New member
תודה רבה...

על הסדר שעשית לי בבלגן המבהיל הזה.

למעלה