fsh גבוה

• פותח הנושא kaur
  • פורסם בתאריך

kaur

New member
fsh גבוה

שלום ליושבות הפורום היקרות,
אני בת 40. עד עכשיו היינו בכלל ממחלקת זרע, וקיבלנו ילד אחד מופלא באיקסי. עכשיו מנסים לעשות ילד שני ומסתבר שה-FSH שלי 17.4. הרופא מתפלא, באולטרסאונד שחלות הכול אחלה, יש זקיקים. נשלחתי לבדיקות נוספות ולחזרה על הבדיקות ההורמונליות.
מאז ספטמבר האחרון אני טבעונית (לכאורה לא אמור להיות קשור, אבל אם יש לכן רעיונות אשמח לשמוע), וכבר כמה חודשים המחזור קצר יותר ולא כואב. סדיר - פלוס מינוס חודש.
הערות, כיוונים, רעיונות?
תודה מראש

סתם תהייה לגבי הטבעונות, את אוכלת הרבה קמח לבן?

פסטות למינהם?
את אוכלת מאוזן?
&nbsp
לפעמים עוברים לטבעונות אבל לטבעונות לא בריאה - הרבה אוכל מעובד קנוי, הרבה סויה ומוצריה,
הרבה סוכרים למינהם וקמחים למינהם... באופן כללי לא בריא.
&nbsp
לגבי הבדיקות אני לא ממש יודעת להגיד לך

בהצלחה!

kaur

New member
דווקא לא.

אני ממילא נמנעת מקמחים לבנים וכאלה. אוכלת בעיקר דגנים, ירקות ופירות. לא מספיק קטניות. ולא הרבה סויה דווקא.
את צודקת ברמת העיקרון, כמובן... תודה בכל מקרה

פאשון

New member
לגבי הטבעונות

יש משהו בטבעונות שגורם להרבה אכילה של פחמימות. לצורך העניין גם עדשים נחשבות למקור של פחמימה. הרבה פחמימות לא מאוזנות יכולות לשבש ו/או לגרום לבעיות השתרשות.
אני לא יודעת אם זו הסיבה אצלך ורוב הסיכויים שלא אבל לדעתי כל מי שמתחילה להיות מאותגרת כדאי שתבדוק גם סוכר וגם את בלוטת התריס.
בכל מקרה הFSH גבוה וזה לא קשור לטבעונות. שמעתי שרפואה משלימה עוזרת. מבחינה קונבציונלית אני מבינה שאת בבירורים נוספים ואין לי לצערי רעיון

בכל מקרה מאחלת לך הצלחה מהירה

kaur

New member
את יכולה להסביר קצת על פחמימות והשתרשות? מה משתבש שם?

פאשון

New member
זה לא אומר שזה רלוונטי אצלך

בעיקרון מאזן הסוכר שתלוי בהורמון האינסולין קשור באופן ישיר למאזן הורמוני המין ואסטרדיול בפרט. חוסר איזון בסוכר יכול לגרום לתפקוד לא מאוזן של השחלה. הרירית למשל יכולה להיות פחות פוריה (איכותית) או שהפרשת האסטרדיול לא מספקת והביוץ "לא חזק". זה קורה בדרכ לאנשים שמאותגרים עם הסוכר כמו סוכרתיים או טרום סוכרת או פוליציסטיות (חלקן ולא כולן). כאשר הררית לא משהו ו/או הביוץ לא משהו אז ההשתרשות יכולה להשתבש.
אבל חשוב להדגיש זה שאת אוכלת הרבה פחמימות ללא איזון של בשר או מקור לחלבון טוב זה לא בריא אבל לא בהכרח אומר שהסוכר אצלך לא מאוזן. וזה לא קשור ל-FSH גבוה.
אם את רוצה לבדוק איך הגןף שלך מתמודד עם סוכר תבדקי גם בצום וגם המוגלובין מסוכרר. אני לא יודעת אם צריך העמסה אלא אם כן אחת התוצאות לא יוצאת תקינה.תתייעצי עם רופא המשפחה. טבעונים באופן כללי כדאי שיבדקו בדיקות דם כלליות בעיקר אם לא אוכלים מאוזן.

kaur

New member
הבנתי. תודה - עניין הסוכר

במעקב צמוד אצלי, כולל המוגלובין מסוכרר ושאר החברים הטובים. טוב שהעלית את זה.

rinamlo

New member
מעניין מה שאת מספרת

אני נחשבת "טרום סכרת" וה FSH שלי נמוך, בכל זאת יש ביצית בודדת במחזור למרות כמות הורמונים מטורפת, מאז שהתחלתי הפריות מאוקטובר ירדתי במשקל 5 ק"ג ומנסה להפחית מתוקים כמה שאפשר כדי שלא אזדקק לתרופות. דיברתי עם רופא נשים ואמר לי שכנראה יש משהו עם האינסולין שמדלל את כמות הביציות, לא בטוחה בדיוק במילים שלו.
מאז שאמר לי ממש משתדלת להפחית את כמות הסוכר.
&nbsp

פאשון

New member
מפרטת

אין קשר בין FSH לסוכרת. מה שכן, כמו שכתבתי יש בהחלט קשר לאיכות הביוץ.
למה הוא הגדיר אותך טרום סוכרת? לפי אילו מדדים?
כנראה שהרופא אמר לך שיש לך תנגודת גבוהה לאינסולין. כלומר, כדי שהסוכר ייכנס לתא הוא דורש הרבה אינסולין כי הקולטן לאינסולין לא רגיש מספיק. זה נפוץ אצל פוליציסטיות או אנשים עם עודף משקל.
אם את בטיפולי פוריות ואת עם טרום סוכרת תבדקי אפשרות לשלב מטפורמין שאמור לעזור במקרה כזה. לפחות לתקופה הזו. הפחתה בסןכר היא לא עסק פשוט בכלל. יש תפריט לזה וצריך לספור פחמימות ולדקור את האצבעות כדי לבדוק רמות סוכר במהלך היום. זה לא רק לא לאכול מתוק. זה להבין אילו מוצרים מעלים יותר (גבינות למשל וחלב ניגר בעיקר), לאכול אולי פחות פסטה ויותר אורז...הייתי מתייעצת עם דיאטנית. בגדול צריך 30 גר פחמימה בכל אחת מ-3 הארוחות הגדולות ו 15-30 גרם באחרות. 15 גר=1 פרוסה או כמות אקוולנטית (למשל כוס פסטה קטנה או 3 כפות אורז)

FSH

בלי להתייחס לעניין הטבעונות (כי גם אני שואלת את עצמי אם צמחונות של מעל 20 שנה חוזרת אליי עכשיו בבומרנג)
גם כשיש FSH גבוה מה שחשוב זה מה קורה בפועל בשחלות ואיך הגוף מגיב. אם את מייצרת ביציות איכותיות (כלומר-ניתנות להפרייה), ויש ביוץ-זה מה שחשוב
מאחלת לך בהצלחה :)

תולית5

New member
היי

גם אני נהייתי טבעונית, בערך לפני חצי שנה...
האמת ששמעתי שטבעונות עושה טוב לפוריות, אבל לא מצאתי חומר כתוב על זה.
בכל מקרה, אני עכשיו בטיפול 1 (לילד 3 בע"ה..) כך שבקרוב נדע אם הטבעונות משפיעה איכשהו על כל העניין...
&nbsp
לדעתי, אם את אוכלת מאוזן ומרגישה טוב, אני מאמינה שזה לא אמור להשפיע לרעה...אבל אני לא מומחית.
&nbsp
שיהיה בהצלחה

kaur

New member
אני מקווה שאת צודקת.

בדקתי בכל מקום שיכולתי, ומצאתי כך:
- טבעונות בדרך כלל מורידה כולסטרול וזה טוב - כי כולסטרול גבוה אצל שני בני הזוג מוריד פוריות
- טבעונות בעייתית בעיקרון רק כשלא צורכים מספיק קלוריות או מספיק שומנים, לא חשוב איזה, ואז הכולסטרול נמוך מדי ואין הפרשה מתאימה של הורמונים. אבל "נמוך" זה נמוך מאוד, לא סתם מתחת לנורמה.
בהצלחה לך בטיפולים!

תולית5

New member
תודה, בהצלחה גם לך!

והאמת, שמאז שנהייתי טבעונית אני דווקא מאוד מודעת לאוכל ומשתדלת לאכול טוב... אז מאמינה שיהיה טוב.
בהצלחה

למעלה