from the choirgirl hotel

Bells For Her

New member
from the choirgirl hotel

טוב, נמאס לי לא לדעת. מהו מקור שם האלבום? הסקרנות עושה בי שמות. תודה מראש

פלוטו24

New member
נו,שאני אראה שאלת טריוויה ולא אענה?

אז ככה: כפי שכבר הוסבר פעמים רבות, האלבום הזה נכתב כל כולו בעקבות ההפלה שטורי עברה בחודש השלישי להריונה והטראומה שחוותה בעקבותיה. כשנשאלה טורי בראיונות לפשר משמעות שם האלבום היא הסבירה את זה בצורה שכה אופיינת לה: (הייתי מתרגם את זה אבל זה די לא קל מבחינה זו לכן אני אתמצת את זה) היא אמרה שכל שיר הוא בעיניה: בת, נערה, אישה (זה לא חדש שהיא מתייחסת לשירים שלה כאל יצור נקבי). כל שיר ושיר באלבום עומד בפני עצמו בעיניה ויש לו סיפור חיים משלו. טורי אומרת שהיא חשה שכמו שהיא איבדה את העובר שגידלה בביטנה, כך היא התייחסה גם לשירים באלבום, היא הייתה עם כל שיר שיצרה בתהליך של מעין "הריון ולידה" ואז לאחר שהוא נולד, היא דימיינה בעיניה את השיר גדל וחיי את חייו. טורי אומרת שהרעיון לשם האלבום בא לה כאשר שהתה במלון והחלה לראות את בנותיה, השירים, מסתובבות במרחבי המלון ועוסקות בפעילויותיהן היומיומיות, בדיוק כמו שהתינוק שהפילה בטרם עת היה אמור לעשות, אם היה זוכה לגדול.
השירים בעיניה היו מקבילים לנפש של אותו תינוק, הם עברו דרך טורי וזכו לטיפול וגדילה ואז נטשו אותה, אבל עם עצמאות משלהן. ולמרות עצמאותן, השירים גם עבדו יחדיו, כמו במקהלת שירה. טורי לא הייתה בטוחה מה התפקיד שלה בינהן, בקבוצת השירה ואם הן ישתפו אותה ולכן היא דיווחה עליהן בכתיבתה וביצירתה והן נתנו לה את ההשראה. ומכאן שם האלבום: From the choirgirl hotel , כלומר מ"מלון מקהלת הבנות". ההתייחסות היא לשירי האלבום, שכל שיר היא ישות נקבית בעלת סיפור משל עצמה. מקווה שהצלחתי להסביר יחסית בצורה מובנת, אם לא תתבעו אותי!
נ.ב: כבר הזכרתי פעם שזה האלבום הכי אהוב עליי של טורי?
, .

Bells For Her

New member
וואו.

וזה אכן אלבום מצוין. וממש מרתק לקרוא את הפירוש הזה. תודה לך :)

למעלה