Freibrg Disease

PinkyRaSta

New member
Freibrg Disease ../images/Emo41.gif

כבר 3 שנים ישלי כאבים בכף רגל ימין במפרק/ ראש ה3. ורק היום נאמר לי כי זה מה שישלי. ממה שהבנתי זה משו שגודל ככה וזה מפרק/ עצם שמה שלא כל כך ישרה ובנויה נכון בהתאם לעצם של האצבע. מהנסיון שלי, שפגשתי כמה וכמה רופאים במהלך כל השנים האלה- וכל 1 אמר משו אחר אז אני כבר לא סומכת על אף 1. והוא פשוט ראה אותי, כמה תוצאות של בדיקות <ויש הרבה, רנטגן, אולטרסאונד, סי טי ועוד> ואיבחן אותי שישלי את הפרייברג הזה. הוא אמר שאין מה לעשות עם זה. אני צכה לחיות עם זה או שאפשר אם זה ממש ממש מציק לי לנסות להזיז את זה בניתוח ולמצוא לזה מקום מתאים יותר שפחות יכאב, אבל הוא אמר שזה לא 100% ולעיתים בכלל אי אפשר למצוא מקום נכון ומתאים לעצם/ מפרק הזה בניתוח. מה אתם/ן אומרים/ות. מזה המחלה הזאת? ומה כן ניתן לעשות בכל זאת? תודה

פרייברג

זו מחלה בה אחד מראשי עצמות המסרק בכף הרגל נפגע עקב בעיה בזרימת הדם. קיים מגוון של טיפולים אפשריים החל ממדרסים ועד לניתוחים. כדאי לפנות לאורתופד מומחה לכף רגל להתייעצות.

PinkyRaSta

New member
כשכתבתי את ההודעה הזו

בדיוק חזרתי מרופא אורטופד כירורג שאיבחן שישלי פרייברג. והוא אמר שלא צריך מדרסים <"מה זה קשור בכלל"> ולגבי הניתוח הוא אמר שאפשר להסתדר בלי ניתוח.. פשוט להמשיך לחיות עם הכאב או לעשות ניתוח אבל בניתוח אפשר לנסות להזיז את העצם כדי למצוא לה מקום נוח/ פחות מכאיב אבל זה לעולם לא יהיה 100% ואפשרי שהניתוח בכלל לא יעזור לי. אתה אומר בעצם שיש לי סיכוי להירפא מהכאב הזה? אני אפנה לעוד רופא אם כך. תודה.

למעלה