freeform

ploop

New member
freeform

זה זמן מה שאני נמצא כאן. אמנם יותר קורא הודעות מאשר מפרסם. ויש לי שאלה. מהו בעצם freeform ? אני משחק כבר שנים AD&D במהדורה שניה. מה ההבדל בין שתי השיטות ?

חופשיטה?

FreeForm, או בשמה העברי הלא רשמי "חופשיטה", היא דרך למשחק תפקידים ללא חוקים. מהירות, טווח, נזק, כן\לא הצליח. הכל יוצא מראשו של מנהל המשחק ולא מקוביות. חלק משחקים ללא קוביות בכלל, חלק עם קוביה או שתיים לצורך אקראיות. אהה... זהו? (איך מסבירים את מה שאין?)

backdoorslam

New member
קצת על פרי-פורם: יתרונות וחסרונות

איך שאני רואה את הדברים, פרי-פורם זוהי שיטת משחק שמתבטאת בעיקר במיעוט או חוסר בסטטיסטיקות (טבלאות, מספרים, מקדמים וכו'). היתרון העצום של השיטה הוא שכל ה"מגבלות" נמוגים, ונוצרות שלל אפשרויות למציאות משחקית. לא כל שחקן יכול להסתגל למעבר לפרי-פורם. שחקנים רבים מעדיפים לבטא את כישורי דמויותיהם במספרים לשם הקלה ולשם סגירת מכנה משותף בין השחקנים והמנחה - "אני חזק מאוד" לעומת "יש לי כוח 19", או "הסיכוי שישראל תותקף נמוך מאוד מאוד מאוד" לעומת "הסיכוי שישראל תותקף הוא 14% ומטה בגילגול ק100". אם המעבר לשימוש במילות תואר ישפר את המשחק מבחינת התרכזות בסטוריטלינג (סיפור סיפור בעברית) והגברת ההנאה אצל כולם - אז מומלץ לשקול זאת.

shadowfax

New member
ועכשיו יתרונות וחסרונות ממני

החיסרון הראשי של חופשיטה היא בויתור של השחקנים על החופש שלהם לטובת הפיכת ההנחיה לקלה יותר וחלקה יותר מבחינת המנחה. מה המשמעות? ע"י ויתור על ידיעת החוקים (העלמות סטטיסטיקה יוצאת מזה) השחקן מוותר על מגוון אפשרויות שהוא יכול לעשות (חוסר הידיעה גורמת להעלמות אופצויות אפשריות לעשות). מה היתרון? היתרון יושב אצל המנחה, הוא אינו חייב לעסוק במציאות, הוא אינו חייב לישר את העלילה למציאות (הוא רץ מהר יותר כי...) אלא יכול לשבור את המציאות לפי העלילה (הוא רץ מהר ממך ולא משנה שהגדרתי שאתה האצן אולימפי) ולצאת מזה בקלות כי לשחקן אין תפיסה על יכולות דמותו כלפי המציאות וכלפי הדברים שסביבו.

snift

New member
אני לא חושב שהשחקנים

מאבדים משהו בגלל החופשיטה, לדעתי הם/אנחנו מרוויחים מזה, זה נותן הרבה יותר אפשרויות למשחק.

כן, המון!

סרניטי ופיורין, למשל... נראה לי שהם היו מרגישים קצ-ת כבולים לקוביות והמון חוקים כתובים...

shadowfax

New member
אנני מכיר את סרניטי ופיורין

אבל אין הבדל אמיתי בחופש לעשות משהו בין חופשיטה לשיטה אבל ההפך כן. ההבדל נעוץ במנחה: מנחה טוב ינחה טוב בכל שיטה, מנחה פחות טוב ינחה טוב יותר בחופשיטה.

אתה לא מפסיד כלום...

גם הם לא מכירים אחד את השני יותר מדי, מה שמוזר בהתחשב בכך שהם בעצם אותה דמות... והם גם מצליחים להכניס את כל מי שלידם לצרות.

דרגורן

New member
והם גם מצליחים להוציא את כל מי

שלידם מדעתו! למרות שפיורין לא כזה נורא, סריניטי מפצה על זה בזה שהוא נורא פי שלוש! (אבל הם זוג מאד משעשע)

דרגורן

New member
לצרות? הם מצליחים להוציא את כולם

משלוות רוחם! למרות שפיורין לא כזה נורא, סריניטי מפצה על זה בזה שהוא נורא פי שלוש! (אבל הם זוג מאד משעשע)

למעלה