FREE AT LAST

Da Judge

New member
יש שינוי, אבל לא בזמן השירות.

החליטו סוף סוף להוריד את ה50 ש"ח הנוספים האלה עבור "היגיינה נשית" (כסף לטמפונים).. כאילו שאנחנו לא צריכים לקנות ראשים לסכיני גילוח ו-וואט נוט

חולוני

New member
כן, הכל בגלל קבילה של איזה חייל

הקבילה הייתה מוצדקת, אז במקום לעלות במשכורת גם לבנים - הם הורידו לבנות.

Dungeon

New member
שטויות, ברוב המדינות הקטנות יש

כולל מדינות אירופאיות כמו פינלנד.

CyberP

New member
אוף אני לא מסתדר

בכל המסגרת הזאת של החוקים בארץ... אני מסיבה אידיאולוגית חושב שצריך לרצוח כל מי שהשם שלו מתחיל ב-ג'. וזאת בחירה שלי אם לעשות זאת או לא. בכל זאת, אנחנו מדינה דמוקרטית. החוקים האלו נוקשים מדי...

Psycho BuZZ

New member
../images/Emo45.gifתראו מה הצבא עושה לאנשים

ואתם עוד תומכים בגיוס.

CyberP

New member
הומור?

אני לא חושב שזה מצחיק כל כך כשאנשים בוחרים איזה חוקים לקיים ואיזה לא. שנאתי את מערכת החינוך (יותר נכון - מערכת הלימוד), את המסגרת ואת החוקים וההחלטות שלה. בכל זאת סיימתי 12 שנות לימוד, ועשיתי זאת בהצלחה. למה? כי זה החוק. (אמנם החוק מדבר רק על 10 שנות לימוד, אבל אם כבר הגעתי עד אז...). ואני בטוח שכך גם את עושה ברגעים אלו ממש. המערכת הצבאית היא חרא. אבל כאזרח שומר חוק, התגייסתי לצבא, כי כך אומר החוק. (עזבי את זה שבשנה שאני בצבא היו לי כמה מהחוויות הכי מדהימות בחיים והכרתי אנשים שעכשיו כמו אחים שלי ויהיו ככה להרבה מאוד זמן, אם לא לעולם). מה הטעם במדינה עם חוקים בכלל אם כל אחד בוחר איזה חוק לקיים ואיזה לא? אז מישהו נורא לא מסתדר עם חוק גיוס חובה, אז לא בזין שלו לעשות צבא. ואני לא מסתדר עם החוק שאומר שאסור לאנוס נשים יפות בסמטאות חשוכות, אז על הזין שלי - אני חרמן. פרופיל נפשי? סבבה. מעולה, יש לך בעיה נפשית, צה"ל שחרר אותך. אבל רגע, יש לך בעיה נפשית, אני לא חושב שאת צריכה להיות על הכביש, אף אחד לא רוצה פסיכים בכביש. אז למה לאפשר לך להחזיק ברשיון? היי, אני כמנהל אוניברסיטה לא רוצה שיסתובבו לי פה חולי נפש, אז למה לי לקבל לאוניברסיטה המכובדת שלי אנשים שהוגדרו כחולי נפש? אופה, בא אליי לבנק מישהו שהוגדר על ידי רופא כחולה נפש לקחת הלוואה. אני לא חושב שזה בטוח לתת הלוואה למישהו מעורער בנפשו, מחר הוא יתאבד ואני אקבל זין בעין. היי, מחר הבחירות! רגע, זה אומר שגם כל חולי הנפש הולכים להצביע. אוי לא, הם הרי מוגדרים בבירור כחולי נפש, מי מבטיח שהם יכולים לעשות בחירה הגיונית ולא להצביע על סמך אבן, נייר או מספריים? אוקיי, מחר בא אליי איזה בחור צעיר לראיון עבודה פה במשרד. אני אעבור רגע על הפרטים שלו... אוי לא, רופאים קבעו שהוא חולה נפש, אני לא רוצה פה חולה נפש שיסתובב במשרד שלי, אני אוותר. רופאים הוכיחו שאת חולת נפש? סבבה, בכיף ובצדק אל תשרתי בצה"ל. אבל למה שהמדינה תספק לך שירותים או שאנשים יקחו אותך ברצינות, אם רופאים הגדירו בבירור שאת מעורערת בנפשך? זאת כל דעתי על כל השרשור הזה. לכו לצבא, תסבלו, תאכלו חרא, תאספו חוויות, תשתחררו ותספרו לילדים שלכם. אל תברחו עוד לפני שניסיתם בכלל. (ובלי להכנס לכל הקטע של ראבאק - זאת המדינה שלך, תתרום את החלק שלך). יש לכם מגבלות שמונעות מכם לשרת בצבא? אל תעשו צבא. אל תתפלאו אבל אם המגבלות האלו ימנעו מכם לעשות גם דברים אחרים באזרחות.

ואני חשבתי שאני בן אדם חופר..

קיצור, אין לי בעיה עם אנשים שיוצאים על נפשי מהצבא, זו בחירה שלהם והם יצטרכו לחיות עם ההחלטה הזו. אם מישהו לא יתן להם הלוואה, או לא יקבל אותם לעבודה בגלל שהם יצאו על נפשי מהצבא - זו כבר בעיה שלהם ומשהו שהם צריכים לקחת בחשבון לפני הצעד הזה. אני לא מבינה למה כל אחד צריך לפול עליו רק כי ההחלטה של סייקו, לא מצאה חן בעיניו. אתה רוצה לשרת? אתה משרת? וואלה, מעולה! החלטה נבונה. מי יתן וכמוך רק ירבו. תעזוב את הבן אדם בשקט ותן לו לחיות, הוא בחר ככה והוא יצטרך להתמודד עם ההחלטות שלו בסופו של דבר, לא אתה.

CyberP

New member
מי נגע בו?

שיעשה מה שהוא רוצה. הבעתי את דעתי. מי שיוצא על 21 נפשי מהצבא לא צריך לקבל הרבה מהשירותים שהמדינה מספקת, וזכויות מסויימות צריכות להשלל ממנו. כי בכל זאת - הוא חולה נפש. אולי אם זה היה ככה, אנשים לא היו משתמטים מהצבא.

Psycho BuZZ

New member
אכן נמנעים ממני כל מיני זכויות כרגע

והאמון העיוור שלך במערכת מדאיג אותי בתור בן אדם. אני היחיד שעושה את הדבר המפגר הזה שנקרא "חשיבה"? החשיבה שלך דומה יותר לזאת של מכונה. מבחינתך זה מתחלק לקבוצות של אנשים בהן כולם שווים בגלל הסטטוס. ולא השתמטתי.

CyberP

New member
אמרתי שהשתמטת?

לא פניתי אליך ולא דיברתי עליך בכלל. אתה מייחס את זה לעצמך. אני לא מת על המערכת, אבל אני מסתפק בה. היא די בסדר. אתה לא אוהב אותה? לבריאות. או שתעבור למדינה אחרת שבה המערכת נראית לך טובה יותר. או שתנהיג מהפכה, שבה לא אשתתף, כי תאכלס, טוב לי ככה. או שתעשה הכל כדי לדפוק את המערכת, והמערכת תדפוק אותך בחזרה. תעשה מה בראש שלך. יש הרבה דברים במערכת שאני לא מסכים איתם. אבל אני מבליג, כי המערכת הזאת, בינתיים מספיקה לי. ואני מעדיף לא לנשוך את היד שמאכילה. אי אפשר תמיד לקבל את כל מה שרוצים, ואחרי 18 שנים רצופות שבן אדם חי, אתה מצפה ממנו שילמד את זה.

Psycho BuZZ

New member
אצל הרבה אנשים משחק האפקט של

"למה אני חייב ואתה לא?", וזה מובן לי לגמרי, יש אנשים טיפשים שלא חושבים מעבר למה שהם רואים. אני לא מדבר על אף אחד ספציפית, אבל מכל ה"ירידות" (אצלי אתם יורדים יותר למטה) אפשר להרגיש את הכעס והקנאה. אנשים פתאום מתיימרים להיות אזרחים טובים שומרי חוק ומדברים על חובות אזרחיות בפני ממשלה, שדופקת ומשקרת אותם, גם אם הם לא מאמינים בזה. קודם תעשה ואח"כ תחשוב, נכון? ובכן, אני לא התחמקתי ולא השתמטתי, אני לקחתי על עצמי החלטה גדולה להתמודד עם כל דבר על מנת לעשות את מה שאני מאמין בו ועומד במאה אחוז מאחוריו, אם זה כסאחים עם ההורים שאמרו לא פעם שאם לא אלך לצבא אני לא אחיה איתם תחת קורת גג אחת, אם זה עצבים ופחדים שנאלצתי להפנים בעימות עם הצבא, אם זה 21 נפשי שידפוק לי את העתיד הורוד במדינת ציון כי לא היתה לי בררה אחרת, אם זה כל הביקורות שאני נאלץ לספוג אפילו מאנשים הכי קרובים אליי שאומרים שפחדתי וברחתי מהצבא. יש לי סיבות משלי שאף אחד לא מתעניין בהן (אתם לא חייבים, למה שיהיה אכפת לכם) לפני שקורא לי "בוגד" ו"פחדן", וזה בסדר, אני לא מתלונן או מתבכיין, האנשים האלה על הזין שלי. כמה אירוני, בדיוק שידרו אתמול "נולד ב-4 ביולי", מומלץ לראות ובכלל להכיר את הסיפור של רון קוביץ.

Psycho BuZZ

New member
כל חוויה כזאת משנה את הבן אדם.

יש דפוקים שנכנסים לצבא ויוצאים בסדר, ויש להיפך. יש כאלה שנשארים כמו שהם היו. בכלל, "צבא מבגר" זה שטויות, כל אחד מתבגר מגיל 18 עד 21 בהשפעה מהסביבה שלו.

חולוני

New member
גם אם זה שטויות

אפילו לא נתת לזה צ'אנס. על היום הראשון ללכת לבכות לקב"ן? נ.ב: אם באמת היו לך בעיות נפשיות אמיתיות, היית יוצא מהצבא הרבה לפני הגיוס שלך. הם יודעים לזהות אנשים כאלו מראש.

למעלה