הומור?
אני לא חושב שזה מצחיק כל כך כשאנשים בוחרים איזה חוקים לקיים ואיזה לא. שנאתי את מערכת החינוך (יותר נכון - מערכת הלימוד), את המסגרת ואת החוקים וההחלטות שלה. בכל זאת סיימתי 12 שנות לימוד, ועשיתי זאת בהצלחה. למה? כי זה החוק. (אמנם החוק מדבר רק על 10 שנות לימוד, אבל אם כבר הגעתי עד אז...). ואני בטוח שכך גם את עושה ברגעים אלו ממש. המערכת הצבאית היא חרא. אבל כאזרח שומר חוק, התגייסתי לצבא, כי כך אומר החוק. (עזבי את זה שבשנה שאני בצבא היו לי כמה מהחוויות הכי מדהימות בחיים והכרתי אנשים שעכשיו כמו אחים שלי ויהיו ככה להרבה מאוד זמן, אם לא לעולם). מה הטעם במדינה עם חוקים בכלל אם כל אחד בוחר איזה חוק לקיים ואיזה לא? אז מישהו נורא לא מסתדר עם חוק גיוס חובה, אז לא בזין שלו לעשות צבא. ואני לא מסתדר עם החוק שאומר שאסור לאנוס נשים יפות בסמטאות חשוכות, אז על הזין שלי - אני חרמן. פרופיל נפשי? סבבה. מעולה, יש לך בעיה נפשית, צה"ל שחרר אותך. אבל רגע, יש לך בעיה נפשית, אני לא חושב שאת צריכה להיות על הכביש, אף אחד לא רוצה פסיכים בכביש. אז למה לאפשר לך להחזיק ברשיון? היי, אני כמנהל אוניברסיטה לא רוצה שיסתובבו לי פה חולי נפש, אז למה לי לקבל לאוניברסיטה המכובדת שלי אנשים שהוגדרו כחולי נפש? אופה, בא אליי לבנק מישהו שהוגדר על ידי רופא כחולה נפש לקחת הלוואה. אני לא חושב שזה בטוח לתת הלוואה למישהו מעורער בנפשו, מחר הוא יתאבד ואני אקבל זין בעין. היי, מחר הבחירות! רגע, זה אומר שגם כל חולי הנפש הולכים להצביע. אוי לא, הם הרי מוגדרים בבירור כחולי נפש, מי מבטיח שהם יכולים לעשות בחירה הגיונית ולא להצביע על סמך אבן, נייר או מספריים? אוקיי, מחר בא אליי איזה בחור צעיר לראיון עבודה פה במשרד. אני אעבור רגע על הפרטים שלו... אוי לא, רופאים קבעו שהוא חולה נפש, אני לא רוצה פה חולה נפש שיסתובב במשרד שלי, אני אוותר. רופאים הוכיחו שאת חולת נפש? סבבה, בכיף ובצדק אל תשרתי בצה"ל. אבל למה שהמדינה תספק לך שירותים או שאנשים יקחו אותך ברצינות, אם רופאים הגדירו בבירור שאת מעורערת בנפשך? זאת כל דעתי על כל השרשור הזה. לכו לצבא, תסבלו, תאכלו חרא, תאספו חוויות, תשתחררו ותספרו לילדים שלכם. אל תברחו עוד לפני שניסיתם בכלל. (ובלי להכנס לכל הקטע של ראבאק - זאת המדינה שלך, תתרום את החלק שלך). יש לכם מגבלות שמונעות מכם לשרת בצבא? אל תעשו צבא. אל תתפלאו אבל אם המגבלות האלו ימנעו מכם לעשות גם דברים אחרים באזרחות.