FRAU BARDASCH

שרי סילבר

Active member
FRAU BARDASCH הספר הזה צץ לו (ואיזה מחיר!). אפשר להגדיל את התמונה ולראות את שמו המלא ובחלק העליון עוד פרטים (כמו ההוצאה, אולם אשמח לתרגום מלא יותר). הפרטים של הספר מופיעים גם בחלק העליון של הדף, ואשמח להבהרות: 1. האם הספר פורסם בשנת 1920? 2. עזרה בתרגום/פירוש: - האם Kaufmann פירושו קניין/איש מכירות? - מה פירוש Kaltenhauser? נראה לפי התמונה שזה המחבר, ושמו הפרטי מתחיל ב-F. האמנם? - בין המילים Frau ו-Bardasch מופיע קיצור כלשהו: .Wwe . למה הכוונה? האם זה קיצור של שם פרטי? ואם כן, האם יש למישהו מושג באיזה שם המדובר? 4. כל מידע נוסף שאפשר "לשאוב" מהדף וכל רעיון היכן אפשר לבדוק פרטים אודות המאמר/ספר הנ"ל ובמה המדובר, יתקבל בברכה. כתובת הדף: http://cgi.ebay.de/490-Frau-Wwe-Bardasch-Kaufmannsfrau-Kaltenhauser-1920_W0QQcmdZViewItemQQitemZ330090791722#ebayphotohosting ../images/Emo51.gif

שרי סילבר

Active member
וזה נפתח לא על הדף שהתכוונתי וטוב שכך, כי כעת אני רואה שאכן המחברת שמה הפרטי פאני. בכל מקרה זה לקוח תוך דף באתר של e-bay.

יעקב 1948

New member
אישתו של הסוחר=KAUFMANNSFRAU זהו רומן על אישתו של סוחר.קלטנהאוזר איננו שם יהודי. יעקב רוזן

ד ו מ ב

New member
הסופרת Fanny (Franziska) Kaltenhasuer היא סופרת ומחזאית אוסטרית (1863-1941)

ד ו מ ב

New member
.Wwe .Wwe הוא קיצור של Witwe = אלמנה. נראה ששם הספר הוא האלמנה ברדש,רומן על אשתו של סוחר

שרי סילבר

Active member
../images/Emo51.gif אני חייבת להודות, שהעובדה שהמחברת, פאני קלטנהאוזר, היא סופרת ומחזאית אוסטרית, והיא כותבת אודות ברד"ש, מציתה את הדמיון. אני משתוקקת לדעת באם הרומן מבוסס על סיפור אמיתי ו/או דמויות אמיתיות, ואולי ברומן עצמו יהיו עוד קצת פרטים. כעת נשאר לי לשבור את הראש איך אוכל לאתר היכן ניתן לאתר עותק של הספר, ע"מ שמישהו יוכל לעיין בספר עבורי. אם למישהו יש רעיון, אשמח. ושוב תודה ליעקב ולדומב!

למעלה