Fool for Love

smadarbi

New member
הפרק שבו התאהבתי בספייק

הייתי דלוקה עליו רצח עוד קודם כמובן, הוא פשוט סקסי בטרוף, ונורא אהבתי אותו. אבל בפרק הזה התאהבתי בו לגמרי .

MaNcHi 135

New member
כי אני חושבת שזה הפרק הראשון

שבו הראו את האנושיות שבו.. למה הוא הפך לערפד..מה גרם לזה... הכלבה שירדה עליו (מגיע לה שמתה בעונה ה7!!!).... הוא בסה"כ היה בן אדם מאוד רגיש שירדו על התחביב שלו לכתוב שירים ולא מספיק החברה זילזלה בו אלא גם הבחורה שאליה השירים שלו הופנו זילזלה בו וירדה עליו קשה...

LMPTM ו-Darla משלימים את הפרק הזה

Darla מעונה 2 של "אנג'ל" משלים את הפרק הזה עם מה שקרה לחצי השני של הרביעייה המרושעת באותו הזמן, וגם Lie mt parent told me מעונה 7 בעצם ממשיך את הפרק הזה עם הפלאשבקים של ספייק ואמא שלו. ואגב השחקנית ששיחקה את ססילי הגיעה ונבחרה במקרה גם לתפקיד של הלפראק, וג'וס אף פעם לא אישר את שזאת היא אבל גם לא הכחיש

BuffyS

New member
זאת בטוח אותה השחקנית

ג'וס ודון אכן מעולם לא אישר שיש קשר בין ססלי לבין הלפרק, אבל מליון אחוז שזו אותה השחקנית. כמו שאחד הערפדים המפגרים היה בעצם אנדרו באחד הפרקים האחרונים... יש כפילויות... פשוט זה יצא ממש נחמד שהלפרק אמרה "וויליאם?" מה שממש התחבר לעלילה... לקשר בין ססלי להלפרק..

פרק מדהים...

למרות שאני מסכימה עם כל האחרים שתיעבתי את באפי אחרי שהיא אמרה לספייק You're beneath me
ואפילו בכיתי שהוא בכה... הוא היה כזה מסכן
אבל בכללי אחלה פרק

falcore1

New member
אני רציתי לרצוח אותה לגמרי

אחרי מה שהיא אמרה לו. איזו רשעות! פשוט כלבה ממדרגה ראשונה! קריאת ההפתעה והזעם שהשמעתי כשהיא אמרה לו you're beneath me ועוד זורקת עליו את הכסף כאילו הוא איזה זונה - ארררררררררררררגגגגגגגגגגג. (אני חושבת שצעקתי יותר חזק רק כשקראתי עכשיו את הארי פוטר, וגם אז הייתי פחות בהלם לעומת מה שבאפי אמרה). אני חושבת שמהמקום הזה נובעת כל מערכת יחסים המעוותת שיש להם בעונה 6. כי כשהם היו תחת הקסם של ווילו הם היו כל כך חמודים ביחד, אבל אחרי מה שהיא אומרת לו פה, היא לא יכולה להרשות לעצמה להודות - אפילו בפני עצמה - שהיא באמת אוהבת אותו. הבחורה דפוקה בשכל או מה?!

BuffyS

New member
היא לא דפוקה בשכל!!!!

נכון, זהנ מרגיז שהיא מתנהגת אליו ככה, אבל בעונה השישית היא פשוט אומללה ומסכנה, והיא לא מאמינה על עצמה שהיא יכולה לעשות כזה דבר. זה הורג אותה. והיא יודעת שהיא לא באמת אוהבת אותו. היא לא יכולה להודות בזה כי זה באמת לא נכון. היא עושה את זה בשביל הכאב, בשביל להרגיש שהיא חיה, והיא לא יודעת לאן לברוח חוץ מלשם!! לא לשכוח שהחברים הכי קרובים שלה לא ידעו מאיפה הם שלפו אותה... נוח מאד להיות עם מישהו שכ"כ אוהב אותך ואתה כאילו בשליטה, עד שהיא מאבדת שליטה, ואומרת לו שזה חייב להיפסק.

MaNcHi 135

New member
עם אנג'ל זה לא היה קורה...

חחחחחחחחחחחחחח סתם סתם..הייתי חייבת להכניס את זה... פשוט ספייק ובאפי ביחד זה כזה לא מתאים! אני לא מבינה איך ג'וס יכל לחבר אותם בכלל?!

בתור ספאפית אני חייבת להתערב...

יש אנשים שמוצאים אותם מתאימים, כמו שיש אנשים המוצאים את באפי ואנג'ל מתאימים... למרות שגם שאני ספאפית אני מודה לחלוטין שאנג'ל ובאפי היו חמודים ביחד בעונות הראשונות... חוץ מזה שבאפי באמת אהבה את אנג'ל שזה די דבר חשוב במערכת יחסים...

falcore1

New member
אחת הסיבות שהיא אומללה בעונה 6

היא מערכת היחסים הזו שהיא התחילה איתה כדי להעניש את עצמה (והיא עוד משכנעת את עצמה שזה כדי להרגיש. מה, אומללות ועצב זה לא להרגיש? אסור כבר לכאוב? היא למעשה רוצה ולא רוצה להרגיש טוב, או בסדר, ולכן היא נסחפת אל ספייק). היא לא חושבת שמגיע לה לחיות, לאהוב, או באופן כללי להרגיש, ולכן היא מתחברת לספייק כי בעיניה הוא כמוה - מישהו מת, מעוות, פריק של הטבע. (יש את הפרק שבו היא מפוצצת אותו במכות ואומרת כביכול עליו את כל מה שהיא חושבת על עצמה). במקום להתחבר למקום הזה שבו שהוא באמת ובתמים אוהב אותה, ואליה הוא כן רך, חם ואוהב, היא גוררת אותו למטה יחד איתה, ומפתחת בו תלות חולנית כדי שהיא תוכל להמשיך ולהעניש את עצמה. אם תשימו לב, בסיום של פרק המחזמר הוא בא לנשק אותה בכל כך הרבה עדינות ורוך והיא זאת שמתנפלת עליו בנואשות, והוא נכנע לה כי הוא מוכן לעשות הכל כדי להיות שלה. גם להוציא החוצה את הרע שבו. וכל הסיבה שהיא רוצה שהוא יהיה רע זה כדי שהיא תוכל להמשיך ולהעניש את עצמה. וזו לא דפיקות?

אני לא חושבת ככה....

אני ממש לא חושבת שבאפי ניסתה להעניש את עצמה וניצלה את היחסים שלה עם ספייק בשביל זה. אני חושבת שהמערכת יחסים שלה עם ספייק הגיע ממקום אחר לגמרי. באפי ידעה שספייק אוהב/ אובססיבי אליה והיא ניצלה את זה, עד פה אני מסכימה, אבל אני חושבת שהיא עשתה את זה בגלל שהיא הרגישה בודדה. היא בדיוק חזרה מגן עדן ונפלה שוב באמצע הגהינום, היא חייבת שוב לחזור לחיים הקודמים שלה, להעמיד פנים בפני המשפחה והחברים כאילו הכל טוב ויפה שבעצם היא סובלת ודיי נוטרת טינה על זה שהם שלפו אותה מהמקום היחידי בעולם שסוף סוף היה לה טוב. באפי מרגישה באופן אירוני כאילו היא מתה ולא כאילו היא קמה לתחייה, היא בודדה כי אף אחד לא באמת יודע מה עובר עליה והיא במצב הכי שברירי שלה כי לפני שהיא מתה היא תמיד לחמה כדי להגיע למקום יותר טוב, יותר בטוח, ועכשיו אחרי שהיא מתה היא מבינה שהמקום שהיא כל הזמן חיפשה אחריו בכלל לא נמצא כאן. היא איבדה את התיקווה שלה ושום דבר כבר לא מניע אותה לקום ולהילחם על החיים שלה. בגלל זה היא מנצלת את ספייק היא זוכרת את ההרגשה שפעם היא הרגישה שהיא הייתה עם מישהו, היא זוכרת את האהבה, את ההרגשה שהיא לא לבד, שהיא חלק ממשהו גדול יותר והיא מנצלת את ספייק כדי להרגיש ככה שוב. היא מאמינה שהמערכת היחסים השבורה הזאת תגיעה לאותם תוצאות שהמערכות היחסים הקודמות שלה הביאו ולכן היא פועלת בדרך שהיא פועלת. היא פועלת באופן כל כך אגרסיבי כי היא מרגישה שאין לה זמן, זה לא משהו שיכול להיבנות עם הזמן זה משהו שהיא צריכה כאן ועכשיו כי עם היא לא תצליח להרגיש ככה שוב היא לא תמצא מניע להמשיך לחיות. בגלל זה גם ברגע של התפקחות היא עוזבת את ספייק היא מבינה שאין שם אהבה או רגש (לפחות לא מהצד שלה), היא מנצלת את ספייק כדי להגיע למשהו שאי אפשר להגיע עם מישהו בלי נשמה.

falcore1

New member
השאלה היא אם כן, למה היא לא מנסה

ללכת למקום הטוב שמערכת יחסים כזו יכולה לקחת אותה? הרי היה לשניהם את הדוגמה בפרק something blue איך מערכת יחסים ביניהם יכולה להיות. אז למה הם עוברים לצד המעוות? הם התחילו את כל הסיפור תוך כדי שהם מפוצצים אחד את השני במכות, אבל למחרת ספייק מבקש ממנה להישאר איתו, ומתנהג כמו כל בחור מאוהב שרוצה שהאישה שאיתו תישאר איתו ולא תלך לעיסוקיה. היא כל הזמן מרחיקה אותו ממנה כי היא חושבת שזה רע, ומצד שני כל הזמן באה אליו, ודווקא לחלקים הרעים שבו (ניצול העובדה שהיא רואה ואינה נראית כדי לשכב איתו, סקס בסמטאות, או בכל מקום אחר חוץ מבמיטה ועוד). אם היא היתה רוצה להעמיד פנים שזו מערכת יחסים נורמלית היא היתה מנסה למשוך אותה למקומות היותר נורמליים של מערכות היחסים, ולא למעוות והאפל (בעיניה). לדעתי זה הסימן שהיא מנסה להעניש את עצמה, כי היא גוררת את מערכת היחסים לכיוון הסאדו מאזו, וגורמת לספייק לחשוב שזה הקטע שלה, עד שהוא מציע לה את האזיקים והיא נכנסת להיסטריה

אמממ יכול להיות אבל...

אני עדין רואה את זה אחרת... אני חושבת שבאפי מתנהגת ככה בגלל שבתוך תוכה היא יודעת שזה לא בסדר, ספייק הוא לא בחור רגיל שמנהלים איתו מערכת יחסים הוא ערפד,ויותר מזה הוא חסר נשמה. היא בקונפליקט עצמי כי במובן אחד היא רוצה את המערכת יחסים הזאת עם ספייק כדי להרגיש אנושית שוב, אבל מצד אחר היא רואה בספייק את כל מה שהיא מתעבת, היא לא רוחשת לו שום כבוד ולא מעריכה אותו, יותר מזה היא כבר ציינה פעם שהיא רואה אותו כנחות ממנה. באפי רוצה ולא רוצה את המערכת יחסים הזאת ולכן היא מתנהגת ככה. היא הולכת איתו מכות ושניה אחרי זה היא שוכבת איתו, היא זורקת ומעליבה אותה ואחרי דקה הם מתנשקים. מצד אחד היא רוצה מערכת יחסים בכל מחיר ומצד שני המחיר גבוה מידי כי היא פוגעת בעצמה ובערכים שלה -היא סולדת מספייק ומכל מה שהוא מיצג בעינה. אני חושבת שזה היה גם העיקרון של הפרק בו היא הייתה בלתי נראת, זה היה כמו הרעיון של ילד קטן שחושב שאם הוא לא רואה משהו אז המשהו הזה לא קיים, ככה גם עם באפי, היא ניצלה את זה שהיא בלתי נראת כדי לשכב עם ספייק, העובדה שהיא הייתה בלתי נראת נתנה לא אופציה להתחבא מעצמה, היא חשבה שאם הוא לא ידע שזו היא אף אחד לא ידע ואם אף אחד לא יודע אין לה סיבה לחוש בושה או אשמה שהיא שכבה איתו כי זה כאילו לא קרה, אבל כמו שצפוי לקרות היא הבינה שמה שלא יקרה היא לא יכולה להתחבא מעצמה, ברגע שהיא יודעת שזה קרה - זה קרה. באפי כל הזמן בקונפליקט עצמי היא הולכת לספייק ובורחת ממנו, כל צעד שהיא עושה לקרתו היא לוקחת גם שתי צעדים אחורה, הרחק ממנו. אני חושבת שכל הפעולות שבאפי עשתה בעונה השישית נבעו מהבילבול והבדידות שבהם היא הייתה שרויה, שהיא קמה לתחייה היא הישתנתה, היא לא מצאה כבר את מקומה בעולם או סיבה לחיות, היא הייתה צריכה מישהו שיעזור לה שידריך אותה אבל אף אחד לא ידע, היא פעלה בדרכים שונות כדי להגיע למטרה מסויימת - להרגיש, להרגיש אהובה, שייכת, אנושית.... היא לא הייתה יציבה מספיק כדי לחשוב פעמיים על מה היא עושה, היא לא הייתה שקולה במעשים שלה והיא הרגישה שגם אין לה זמן להיות, היא פעלה לפי תחושות של הרגע בדרך של ניסוי וטעייה, זה עושה לי טוב אני ימשיך, זה לא עושה לי טוב אני יפסיק, רק הבעיה הייתה שספייק גם עשה לה טוב וגם רע והיא לא מצאה את הדרך להתנהג איתו והיא כל הזמן הלכה הלוך ושוב איתו ובעצם לא הגיע לשום מקום....

אהה ובקשר ל something blue

רציתי להגיד שבפרק הזה אפשר לראות את המערכת של באפי וספייק במיטבה, אבל זה בגלל כמה מרכיבים שלא היו בבאפי בחיים האמיתיים (עד סוף עונה שבע בערך), בפרק המערכת יחסים נוצרה מכישוף, כישוף שגרם לבאפי להאמין שהיא אוהבת, מכבדת ומעריכה את ספייק, מרכיבים חשובים לכל מערכת יחסים בריאה. בעונה השישית (ולמעשה בכל העונות עד העונה השביעית בערך) באפי בזה לספייק, היא רואה אותו כנחות ממנה והיא כל כך ממעיטה בערכו עד שהיא לא רואה בו כשום איום ולא טורחת אפילו לנסות להרוג אותו. לבאפי אין שום אהבה או כבוד לספייק, היא מנצלת את העובדה שהוא רוצה אותה ומתמרנת אותו במובן מסויים להיכנס איתה ל(סוג של)מערכת יחסים. היסודות היחידים שמרכיבים את המערכת יחסים בינהם הם האובססיה של ספייק לבאפי והאובססיה של באפי להרגיש - אף אחד מאלו הם באמת יסודות איכותיים להתחיל איתם מערכת יחסים אמיתית ובריאה....

falcore1

New member
הממ... לא חשבתי על זה ככה

למרות שעכשיו הגלגלים מתחילים להסתובב לכיוון השני - אולי בעקבות מה שהיה להם בגלל הכישוף באפי הולכת דווקא אליו. כי היא זוכרת שזה היה טוב, וקיטשי ואוהב, אבל היא לא באמת מוכנה לתת לעצמה את הסיכוי הזה ולכן גוררת את המערכת הזו למטה. היא רוכבת על הבוז שהיא חשה כלפיו, אבל מה הסיבה שהיא הלכה אליו מלכתחילה? אם היא רוצה להרגיש - סבבה. אם היא רוצה לאהוב - סבבה. למה היא הולכת אל מישהו שהיא בזה לו, אלא אם היא רוצה להעניש את עצמה?

אממממ...

אולי בגלל שהוא היה נגיש מבחינתה, הרי היא ידעה שהוא רוצה אותה אולי זה פשוט קיצר תהליכים מבחינתה.... אבל אולי באמת היה פב גם קונספט של פגיעה עצמית, אולי היא רצתה "להעניש" את עצמה על זה שחברים שלה החיו אותה מתוך דאגה ואהבה, והיא בכלל נוטרת להם על זה ודיי מאחלת לעצמה שהיא הייתה חוזרת לגן עדן. אולי היא באמת מרגישה שהיא כמו בוגדת בהם בכך והיא מנסה קצת לפגוע בעצמה על זה....

MaNcHi 135

New member
כבר כתבתי את זה פעם, אבל אני

אכתוב זאת שוב... מבחינתי, מה שקורה עם כל הקטע הזה של הזוגות.. כלומר, באפי-ספייק אנג'ל-קורדיליה.. ג'וס כמו כל בן אדם גאון שיוצר סידרה גאונית יודע שבכל סידרה צריך קצת רומנטיקה..זוג..משהו שילהיב וירגש את הצופים...מתח מיני..ולא רק מכות, שדים, PTB וכו'... הוא היה חייב לשים לקהל זוג מסויים בכל סידרה...הוא היה חייב לשדך לבאפי ולאנג'ל בני זוג... אז מבחינתי הוא פשוט חיפש דמויות שכולם כבר מכירים, אוהבים ולא ממש יפריע לנו הזוגיות שלהם..וגם אם זה יפריע לנו אנחנו עדיין נאהב את הדמות שלהם... קרודי ואנג'ל זאת הייתה הברירה הכי טיבעית שלו, הוא היה צריך דמות שמכירה את אנג'ל הכי טוב...תומכת בו הרבה זמן ואיתו מאז שהוא בכלל צץ בבאפיוורס... וכך זה לגבי באפי וספייק...הקשר ביניהם מבחיל לי את הצורה...אני ניחרדת וניגעלת כל פעם מחדש כשאני רואה אותם מתנשקים...או את כל הרמזים המיניים האלה ביניהם...בעעעעעעע אבל אני עדיין אוהבת את ספייק, יותר מזה, ספייק הוא הדמות הכי אהובה עליי בכל הבאפיוורס... ג'וס ניסה כבר לתת לבאפי בן זוג שהוא שונה מהקודם והראשון שלה, את ריילי, והוא ראה שזה לא הצליח...הצופים לא קיבלו אותו ואף שנאו את הדמות שלו בגלל זה הוא חיפף אותו בעונה ה5...כי הוא ראה שזה פשוט לא זה.. אז הוא היה צריך דמות אפלה שדיי מזכירה את אנג'ל, דמות שגם איתה באפי לא יכולה להיות מכורח העובדות ששניהם שונים לגמרי ואין להם עתיד.. אז מי יותר טוב מספייק? כולם מכירים אותו, כולם אוהבים אותו, וקשר עם באפי ייתכן בהחלט...אבל רק שהוא לא יהיה בדיוק כמו אנג'ל...הקשר שלהם יהיה מבוסס על כאב ורצון להזיק אחד לשני וככה זה יהיה שונה אבל עדיין דומה.

ג'וס תיכנן לעשות מהם זוג הרבה לפני

אני מניח שג'וס תיכנן ל"חבר" את באפי וספייק הרבה לפני, כי בסה"כ ספייק היה סוג של ביג באד בעונה 2 ואחרי זה הוא לא היה כל-כך חיוני... למה במשך עונות 3-5 באפי לא קטלה אותו פשוט? מה יש בו שיש בשאר הערפדים שהיא מחסלת מדי יום? הייתה לא רק סיבה אחת להישאר בסדרה....

למעלה