אמממ יכול להיות אבל...
אני עדין רואה את זה אחרת... אני חושבת שבאפי מתנהגת ככה בגלל שבתוך תוכה היא יודעת שזה לא בסדר, ספייק הוא לא בחור רגיל שמנהלים איתו מערכת יחסים הוא ערפד,ויותר מזה הוא חסר נשמה. היא בקונפליקט עצמי כי במובן אחד היא רוצה את המערכת יחסים הזאת עם ספייק כדי להרגיש אנושית שוב, אבל מצד אחר היא רואה בספייק את כל מה שהיא מתעבת, היא לא רוחשת לו שום כבוד ולא מעריכה אותו, יותר מזה היא כבר ציינה פעם שהיא רואה אותו כנחות ממנה. באפי רוצה ולא רוצה את המערכת יחסים הזאת ולכן היא מתנהגת ככה. היא הולכת איתו מכות ושניה אחרי זה היא שוכבת איתו, היא זורקת ומעליבה אותה ואחרי דקה הם מתנשקים. מצד אחד היא רוצה מערכת יחסים בכל מחיר ומצד שני המחיר גבוה מידי כי היא פוגעת בעצמה ובערכים שלה -היא סולדת מספייק ומכל מה שהוא מיצג בעינה. אני חושבת שזה היה גם העיקרון של הפרק בו היא הייתה בלתי נראת, זה היה כמו הרעיון של ילד קטן שחושב שאם הוא לא רואה משהו אז המשהו הזה לא קיים, ככה גם עם באפי, היא ניצלה את זה שהיא בלתי נראת כדי לשכב עם ספייק, העובדה שהיא הייתה בלתי נראת נתנה לא אופציה להתחבא מעצמה, היא חשבה שאם הוא לא ידע שזו היא אף אחד לא ידע ואם אף אחד לא יודע אין לה סיבה לחוש בושה או אשמה שהיא שכבה איתו כי זה כאילו לא קרה, אבל כמו שצפוי לקרות היא הבינה שמה שלא יקרה היא לא יכולה להתחבא מעצמה, ברגע שהיא יודעת שזה קרה - זה קרה. באפי כל הזמן בקונפליקט עצמי היא הולכת לספייק ובורחת ממנו, כל צעד שהיא עושה לקרתו היא לוקחת גם שתי צעדים אחורה, הרחק ממנו. אני חושבת שכל הפעולות שבאפי עשתה בעונה השישית נבעו מהבילבול והבדידות שבהם היא הייתה שרויה, שהיא קמה לתחייה היא הישתנתה, היא לא מצאה כבר את מקומה בעולם או סיבה לחיות, היא הייתה צריכה מישהו שיעזור לה שידריך אותה אבל אף אחד לא ידע, היא פעלה בדרכים שונות כדי להגיע למטרה מסויימת - להרגיש, להרגיש אהובה, שייכת, אנושית.... היא לא הייתה יציבה מספיק כדי לחשוב פעמיים על מה היא עושה, היא לא הייתה שקולה במעשים שלה והיא הרגישה שגם אין לה זמן להיות, היא פעלה לפי תחושות של הרגע בדרך של ניסוי וטעייה, זה עושה לי טוב אני ימשיך, זה לא עושה לי טוב אני יפסיק, רק הבעיה הייתה שספייק גם עשה לה טוב וגם רע והיא לא מצאה את הדרך להתנהג איתו והיא כל הזמן הלכה הלוך ושוב איתו ובעצם לא הגיע לשום מקום....