Focus - הסקר

B a z a

New member
Focus - הסקר

אני מקווה שמורנא לא יכעס עלי על פתיחת הסקר
אני קצת מבולבל לגבי הלהקה הזאת - אני מקבל רושם שונה מאוד מאתרים שונים: בפרוגארכיבז ל"המבורגר קונצ'רטו" יש מעמד של אלבום מופת, הוא מדורג במקום ה-45, כאשר האלבום הבא של הלהקה, "גלים נעים", מדורג רק במקום ה-175, ו"פוקוס III" לא נמצא בכלל ברשימה של 500 האלבומים הטובים של הפרוג. מצד שני, ברייטמן קוטל את "המבורגר קונצ'רטו", נותן לו ציון 7, ול"גלים נעים" הוא קורא "האלבום הכי חשוב של הפרוג ההולנדי" ונותן לו 8.5. בגנוסיס האלבום המוביל של פוקוס הוא בכלל "פוקוס III". אני שמעתי בימים האחרונים את "המבורגר קונצ'רטו", לא אהבתי אותו מיד, אבל בהאזנות חוזרות אהבתי מאוד את האלבום הזה. עכשיו אני שומע את "גלים נעים". את הקטע הראשון, "הוקוס פוקוס", אני מכיר די הרבה זמן, ומדובר בקטע קלאסי. גם "Eruption" קטע טוב, אני צריך לשמוע אותו עוד כמה פעמים. אני מקווה לשמוע בזמן הקרוב את "פוקוס III". כרגע האלבום המועדף עלי הוא "המבורגר קונצ'רטו", אבל אני צריך לשמוע עוד קצת ואז להחליט. הנה רשימת האלבומים המובילים של הלהקה: 1970 - In and out of focus 1972 - Moving Waves 1973 - Focus III 1973 - Live at the rainbow 1974 - Hamburger concerto 1975 - Mother focus 1976 - Ship of memories 1978 - Focus con proby 2002 - Focus 8

עמית ע

New member
Moving Waves

מקום שני אצלי זה דווקא האלבום הראשון, שהוא יותר בכיוון של פופ פסיכדלי מאשר רוק מתקדם. חומד של אלבום. ומקום שלישי, טיפס באיטיות והתייצב שם במפתיע דווקא Mother Focus, שהוא בעקרון לא יותר מאלבום ג'ז רוק קליל שנעימות מתוכו יכולות להתאים מצויין ללובי של בית מלון, המתנה מייגעת לשירות לקוחות טלפוני, או ליווי לשקופיות "תקלה" בטלוויזיה.

מורנא007

New member
אצלי

אני מסכים עם עמית על שני הראשונים 1. Moving Waves 2. In and out of focus 3. Focus III 4. Hamburger concerto פוקוס 8 חמוד אבל לא ברמה של הראשונים.

pinnacle

New member
Moving Waves

גובר לאחר קרב קשה על FOCUS III ועל Hamburger Concerto המצויינים. גם האלבום הראשון טוב למדי.

Osirus

New member
Moving Waves מקום ראשון

ו-Hamburger Concerto מקום שני,והכל רק בגלל היצירתיות של תיס ואן-ליר והנגינה המחשמלת של יאן אקרמן

Metheny

Member
Focus III

מצטער לשבור את הקונצנזוס, אבל לפי דעתי יש שם קטעים יותר טובים:
Round Goes The Gossip Sylvia Answers - Questions! Questions - Answers!​
הגיטרה המובילה והמלודית מזכירה לי את Camel לפעמים... אני מסכים שיש קטעים קצת "נמרחים" באלבום, אבל השאר מכפר על זה.

B a z a

New member
התוצאות

Moving Waves - 10 votes Hamburger Concerto - 2 votes Focus III - 1 vote

למעלה