fmx650 של הודה בארץ

הרושמת

New member
רגע, שחר, אם אתה יבואן...

אני רוצה חסות

111SM

New member
אופנוע יפה אבל מאכזה שזה המנוע

של הXR הישן חבל שלא השתמשו במנוע הXR החדש מקורר המים

ride red

New member
אבל יש קיטים עם חלקים מקוריים

שימוש בסטרטר של TRX מה הסיפור/בעיה של היפניפ האלו

enigo

New member
תרשה לי לא להסכים?

אתה אמור כבר להיות רגיל...
מילא אם זה היה הפריט היחיד באופנוע הזה שצועק "מחלקת חשבונות", אבל הוא ממש לא. תסתכל על המזלג, למשל...

theshark

New member
אז מה עם הוא הפוך

אין כל אפשות לכיוונונים, והטל"ש במקרה זה צודק.

TShavit

New member
מה שאני אומר, יא חתיכת "אני-לא-

מסכים-בפרינציפ", זה שאפילו לא הגיעו לסעיף העלויות. קפיש? אם משהו נפסל על הסף, אין בדיוק טעם לדון האם הוא יקר מדי, נכון? מזכיר לי את הסיפור עם מפקד הארטילריה של נפוליאון (אם אני זוכר נכון). כשנפוליאון בא אליו בטענות על שלא סיפק לו סיוע ארטילרי, הוא אמר "קודם כל, לא היתה לי תחמושת. דבר שני..." נפוליאון עצר אותו ואמר "אם נגמרה לך התחמושת, הסיבות האחרות כבר לא חשובות". אני מניח שאני לא מדייק בפרטים, אבל מקווה שהעקרון ברור... טל

bulb

New member
יש לי רק דבר אחד לומר לך...

ווטרלו. נפוליון חטא בהיבריס. הגם אתה ברוטוס? אם הוא היה מוחל על גאוותו ומנסה לרדת לעומקן של הסיבות אשר גרמו לחוסר התחמושת ,אז הוא היה מוצא דרך לספק תחמושת. מקווה שהעקרון ברור GUETA

liron91

New member
המלצה קטנה

שימוש במילים גבוהות או מושגים מרשימים, מטרתו ליצור תדמית של אינטיליגנט, או יותר מזה - להנמיך אחרים ע"י העלאת עצמך מולם. הצרה בעניין, שאם אתה משתמש בהם בהקשר שגוי, אתה יוצא טמבל. "הגם אתה ברוטוס" צריך לבוא בהקשר של בגידה. לא נורא, ניסית. והקשר לאופנועים - יותר טוב אחד עם סטרטר חשמלי.

bulb

New member
המלצונת פצפונת

לירון יקירי מחמל נפשי, אין מדובר בלשון מליצית ומאולצת כי אם בשפת אימי. עוד מינקות הושרשה בבית מורשתו של בן אליעזר ודוקטור ראובן סיוון (מחבר רב המכר "הלקסיקון לשיפור הלשון"). ודאי תשכיל להבין כי השכלה הסטורית ושפה גבוהה לא חייבות ללכת בד בבד ,כשם שבעלות על אופנוע ספורט אינה מקנה גוף ספורטיבי. ולענין אשר לשמו התכנסנו כאן: במרוצת השנים ,אמרות שונות מקבלות משמעויות שונות ,כשם שמילים שונות מקבלות הקשר שונה. דוגמה ,בונבון שלי? המילה "כנס" פירושה לכנס (to gather) ,אולם בימינו נהוג להשתמש בה במובן של "היכנס" (get in). כולי תקווה שהעקרון חילחל היטב וקיבל מקום של כבוד במעמקי גולגולתך הפשושית ,חגב סלעים מתוק שלי.

liron91

New member
בעיית הבנה

א. "השכלה הסטורית ושפה גבוהה לא חייבות ללכת בד בבד" - לא הבנתי, אתה אומר שההשכלה ההיסטורית שלך בעייתית או שמא השפה הגבוהה? ב. תרשה לי לעזור לך - אם דיברת על אימרות שמקבלות משמעות שונה, אל תביא לי דוגמאות של מילים. אני יודע שקשה לך, אבל מדוע שלא תתאמץ קצת? הנה לך שלוש, חינם: "עצת אחיתופל". משתמשים בה במשמעות של דוגמה רעה. מה היה באמת? לך תקרא קצת בתנ"ך. אם אתה קורא כבר בתנ"ך, חפש גם את "כי האדם עץ השדה" ותגלה שיש המשך שהופך לגמרי את המשמעות. ולסיום, תחזור לשקספיר (ברוטוס - זוכר?) ותבדוק את "להיות או לא להיות, זו השאלה". תמשיך לקרוא ותגלה שהשאלה היא אחרת. ג. הקשר לאימרה בה השתמשת - לדעתי, המשמעות שייחסת לה נחשבת כטעות. אם תמשיך להשתמש בה בצורה שגויה אולי גם אתה תצליח להחדיר לשפתנו עוד טעות הסטורית. ד. אם כבר אמרות ומוח פשושי, קבל - מה שאני כבר הספקתי לשכוח, אתה טרם למדת. ה. בהצלחה בשיעורי הבית, תמיד אשמח להיות לך לעזר.

למעלה