FMA, JKD, MAA, BJJ ושאר הירקות

ננדין

New member
FMA, JKD, MAA, BJJ ושאר הירקות

כבר די הרבה זמן אני עוקב אחרי מורים גדולים בתחום שעושים את השילוב בין השיטות הנ"ל, מורים כמו דן אינוסנטו, DOG BROTHERS, רוי האריס ועוד... מדוע לדעתכם השילוב בין JKD/FMA לשיטות גרפלינג כמו BJJ כל כך נפוץ? ואיך זה מסתדר טכנית? אני יודע מה מושך אותי אישית לשילוב הזה אבל רציתי לדעת מה דעתכם והאם ידוע לכם דעת המומחים האנשים שבעצם עושים את השילוב הזה בעצמם? ועוד שאלה על הדרך, מדוע שכולם מדברים על ה JKD מדברים באותה נשימה גם על הא"ל הפיליפיניות? מה כל כך דומה בהם טכנית?

תשאל את זה אחרת

wing chun/fma/bjj אם אתה מחפש ידע קרבי טוב בעבודה בעמידה, כלי נשק וקרקע אתה לא יכול להמנע משלושת התחומים האלה (ווינג צ'ון נבחרה "במקרה", כל שיטת קונג פו מאיזור פוג'יאן יכלה להתאים לו ברוס לי היה לומד אותה דוקא).

ננדין

New member
למה? עבודת הידיים דומה?

כל השיטות מאיזור פוג'יאן בעלי עבודת ידיים דומה לרעיון הTRAPPING ב JKD שהגיע ברובו מהווינג צונג? אתה יודע שאני בור בכל הקשור לא"ל סיניות. אני עדיין שואל...

כל? לא יודע. חלק כן.

הרבה עבודת ידיים פיליפינית מתבססת על ווינג צ'ון; הרבה א"ל הגיעו לאיזור הזה עם סינים שגלו מסין (לא יודע אם בהכרח הקשר נוצר אז).

ננדין

New member
כן, מצאתי זמן גרוע לשאול, אה?

כל מי שמתעסק בנושא עסוק בסמינר של סטיב גרודי...

zoti

New member
אז זהו, שלא.

אני לא יודע מהיכן הגעת למסקנה שיש שילוב כזה. זה שדן אינוסנטו משלב BJJ עדין לא עושה את זה להכי נפוץ. השילוב הכי נפוץ דווקא יהיה איגרוף/איגרוף תאילנדי + BJJ והיאבקות.

ננדין

New member
מה לא?

לא אמרתי שזה השילוב הכי נפוץ אלה אמרתי שילוב נפוץ. ולא רק דן אינוסנטו עושה את זה אלה גם עוד הרבה כמו רוי האריס, DOG BROTHERS ועוד... נכון שזה לא השילוב הכי מתאים לקרבות MMA אבל יש עוד דברים בתחום הא"ל מלבד MMA (ואומר את זה אחד שיש לו 30 ג'יגה של קרבות והדרכות MMA) בסה"כ אמרתי שהשילוב הזה קיים ודי נפוץ בעולם (לא הכי נפוץ אלה פשוט נפוץ...) ושאלתי למה?

Tonjin

New member
אולי בגלל שהמורשת שברוס השאיר

לאינסונטו היתה לחקור, לחפש - לראות מה עובד ומה חסר בשיטה ואז לנסות ולשלב את החומר הזה בתוכה..? ג'יט-קוון-דו (בזרם אינוסנטו) מעולם לא "נחתמה" כשיטה, לאחר מותו של ברוס לי חקר אינוסנטו את האמנויות הפיליפיניות והוסיף אלמנטים מהן לשיטה ולאחר הפריחה של BJJ בזירות נוסף החלק הזה.. כל שאר האנשים שאתה מציין לדעתי הושפעו מאד מג'יט-קוון-דו וגורו אינוסנטו שהוא בהחלט "מעצב דעת קהל" בתחום... אגב, למען ישן זותי בשקט, מספרים לי שאינסנטו בן ה-70 וכמה עדיין פותח כל בוקר בשלושה סיבובים של עבודת פדים תאילנדית...

MidNight Flame

New member
דן ינסוטו למד וינג צ'ון?

הורדתי סרט שלו בו הוא אמור להדגים JKD אבל אני רואה עבודת ידיים שתואמת הרבה יותר וינג צ'ון מאשר JKD.

ננדין

New member
הא"ל הראשונה של ברוס לי היא

ווינג צ'ונג ודן אינוסנטו הוא תלמידו, אז...

shlomym

New member
לגבי JKD

ברוס לי (להבנתי כמובן) החל את לימודיו אצל ייפ מן ,מורה לוינג צ'ון הזרם ההונג קונגי.מאחר שחקר הנושא היה בדמו,הוא חקר גם אומניות לחימה אחרות,וניסה לשפר את שהיה לו,להגיע לאיזושהי שלמות.בהתחלה הוא שינה את שם אומנותו לוינג צ'ון ג'ון פאן,ומשם לג'יט קון דו. הוא ניסה לפתח סגנון ללא סגנון,מה שלא כל כך הלך לו,מיכיוון שזה בלתי אפשרי.עצם זה שהוא קרא לשעשה בשם,הוא יצר סגנון.ברגע שהוא יצר מסגרת כזאת או אחרת הוא יצר סגנון,בקיצור הנסיון עז רק בלתי אפשרי. בכל אופן,הסגנון שהוא יצר מושפע מסגנונות רבים שבניהם : וינג צ'ון אגרוף מערבי אומנויות פיליפניות סייף ועוד. האיש היה מוכשר ללא ספק,אך גם בואו לא נגזים בעצמותו. אל תשכחו שלא היה לו מספיק זמן לבחון את הדברים,הוא מת די צעיר. חוץ מכך,אני חושב ,שהוא היה משנה את תפיסותיו,כפונקציה של זמן. לא כל שאמר תורה מסיני. היו ויש עדיין לא פחות טובים ממנו. אגב,ל-JKD זרמים רבים כמו לכל סגנון. בקיצור,תטילו בכל ספק,ואל תתנו להילות לשבש את הלוגיקה האישית שלכם. אין טוטאלי,יש רק יחסי. תחשבו על זה. אני מאמין שאת ההתיחסות אראה רק עוד חמישה ימים,כי אני יוצא למילואים. אז לעיונכם.

shlomym

New member
רציתי להוסיף,שהאמת הרבה הוא לא חידש

אם בכלל. הצלחתו הגדולה היתה בחשיפה. כן לזכותו,שהוא האיש שחשף בצורה המתוקשרת ביותר את אומנויות לחימת המזרח בכלל,ואת המונח קונג -פו בפרט. הוא לא הראשון שעשה סרטי א"ל,אך הוא הראשון שגרם לחשיפה ולאהדה רבה לא"ל. אני זוכר ,עוד בתור ילד,נהגתי אני וחברי ליצור נונצאקות(שאגב מקורם ביפן),ולעשות קולות של חתולה
. והחשיפה היא ללא כל ספק לזכותו.

ממציא הבלנדר../images/Emo13.gif

אז נכון שהחשיפה לאומניות לחימה עקב הסדרות והסרטים היתה עצומה, אבל ברוס לי היה הראשון שהפסיק לאכול במשך כל החיים פרי אחד והתחיל להכניס לבלנדר פירות וירקות שונים וגם להפעיל אותו... כיום זה כבר די מקובל. אז זו היתה כפירה...

eladי

New member
אר ג''יה גון

מממ... אני לא בטוח שהנונצ'אקו לא היה סיני במקור (הכלי תועד פה ושם). ברוס לי חידש בתפיסה שלו של... ללמוד מאמנויות לחימה רבות (לאו דוקא סיניות), ולקחת את מה שטוב מכל אחת. בזמנו הוא היה כמעט "כופר" (כפי שרועי העיר בהקשר למיץ הפירות) בשל היותו רועה בשדות זרים... ובכלל היה לו תמיד הרבה מה להגיד. דמות מעניינת ומוכשרת.

bmt29

New member
הנונצ'קו בכלל שימש

ככלי חקלאי לפיצוח זרעים או משהו כזה. וכך הוא הפך לנשק זמין מאוד לכפריים, שלא ממש יכלו להרשות לעצמם קניית נשק מקצועי.

זו הגרסה המקובלת אבל

הבנתי שישנן עדויות שהנונצ'קו שימש ככלי נשק ממש בסין הרבה לפני שהוא הופיע באוקינאווה כ"כלי חקלאי".

eladי

New member
נכון. היו כמה גרסאות שתועדו

באחת מהן אחד מהמוטות ארוך יותר מן השני. גרסאות אחרות ראו בו מקרה פרטי של המוטות החולייתיים ("X ג'יה גון").

למעלה