Flower Kings - Paradox Hotel

MajorWinters

New member
Flower Kings - Paradox Hotel

אולי כמו עם אוקטבריום, גם כן נתחיל לפתוח דיונים הרבה לפני שהאלבום יוצא? ובכן, אחרי שתי שמיעות, בהחלט לא מספיק, האלבום נשמע שונה, הוא נשמע, קשה לי לומר מגובש יותר, אבל זה נשמע שכל אחד הרבה יותר מודע לאחרים, גם מבחינת באלאנס. מבחינת הלחנה, באלבומים שאני מכיר (ארבעת האחרונים חוץ מזה), צורת ההלחנה היא הרבה מאוד פעמים על ידי לקיחת כמה משפטים מלודיים וחזרה עליהם, לרב המשפטים המלודיים מצוינים, ואפילו חזרה הרבה פעמים מצליחה לרגש אותי. כן היצירות הרבה יותר בנויות. זה לאו דווקא טוב ולאו דווקא רע. עדיין הקינגז לא מאכזבים אותי בלחנים ובמשפטים המלודיים, אך מצד שני יש כאן גם הרבה מאוד קטעים משעממים בסגנון שירים 4 ו8 ב"אדם וחווה" או שיר 4 ב"פרוש את העתיד". וגם כמה קטעים עם סולו גיטרה בסגנון פינק פלויד. זה מה שבלט לי כרגע, בקרוב צפויות עוד המון שמיעות

אני רוצה לאהוב את זה...

מה שבטוח, זה אלבום הרבה יותר טוב מ"אדם חווה". הסאונד יותר טוב, הלהקה מגובשת יותר והגרובים חזקים, אבל... זה מרגיש יותר מדי כמו הדברים מקודם. וזה משהו שלא היה מפריע לי אם ההלחנה הייתה מעניינת, אבל הלחנים די אקראיים, ואין אף קטע אינסטרומנטלי כמו שיש בUnfold The Future או ב Retropolis. אני מקווה שזה יגדל עלי, אבל כרגע רוב הסיכויים הם שזה לא יקרה.

MajorWinters

New member
שיר 6 לא אינסטרו'?

אני לא ממש זוכר, כי אני שומע בדיסקמן ואני לא ממש שם לב מתי עובר שיר, אבל 6 לא אינסטרומנטלי?

RamiSun

New member
דעתי.

קודם כל שיר מספר 5 ושיר 3 בדיסק השני הם אינסטרומנטלים. מעבר לכך , האלבום מאוד משונה לי, בדרך כלל כשאני שומע אלבום של הפלאוור אני ישר מתהפנט ומתמכר, פה אני כבר אחרי 3 שמיעות וזה הולך ככה: שמיעה ראשונה: וואו מגניב שמיעה שניה : מאכזב שניה שלישית : מעניין ויש מצב שהאלבום מאוד מיוחד ועלול "לגדול" בתוכי, אבל אולי לא.... זה הולך בערך כך: יש הרבה רגעים באלבום שהם כמו שיונתן הגדיר דה-ג'אוו ומצד שני הרבה דברים שהפלאוור לא עשו או שמזמן לא עשו, לדעתי היצירת 22 דקות (שיר מספר 2 ) מאוד חזקה ובמסורת המצוינת שלהם, והסולואים של בודין ענקיים שם, פשוט אפשר בטעות למות מהם, שיר 4 גם מעניין מצד אחד מאוד yes ומצד שני יש שם קטע ביניים עם סולו של בודין מעל משחקים של ריינגולד עם הבס, מאוד מקורי מדהים ומהפנט. הקטעים האינסטרומנטלים חזקים על גבול האוונגארד, בכלל יש הרבה רגעים שהאוירה אפילו מזכירה לי קצת מחוזות של ת'ינקינג פלאג, אבל יכול להיות שזה רק אני כי בדרך כלל אני ידוע כמוצא דמיונות בן דברים שרק אני מוצא דוגמא דרים מזכירים לי את Yes בטרוף, ואני זוכה להחרמות וגידופים על זה....
עוד קטע יפה אבל קצת מדאיג זה השיר הנאצי אם אני לא טועה מספר 8 , צריך לראות את הטקסט אבל לי בנתיים מבחינת מילים זה נשמע די מבחיל אף שמוזיקאלית זה קטע מדהים. האלבום השני שמעתי רק פעמיים, חוץ מהשיר הראשון האחרון והקטע האינסטרומנטלי The Unorthodox Dancinglesson( אגב היצירה הזאת ממש חזרה לשטח שהפלאוור נטשה מאז סטארדסט וזה יצירות באוירה של Circus Brimstone המטורף) , יש הרבה שיעמום לבנתיים. בקיצור דעה סופית אחרי 5 הקשבות לפחות

RamiSun

New member
הכוונה היתה

מספר 5 בדיסק הראשון ושיר 3 בדיסק השני הם אינסטרומנטלים

MajorWinters

New member
אני חושב

שאם היו הופכים את זה לדיסק בודד, האלבום יכל להיות טוב בהרבה, יש קטעים חזקים מאוד. כמו הרצועות 2-5, 10-11 ועוד

לא התכוונתי לזה

התכוונתי לקטעים אינסטרומנטליים מעניינים באופן כללי, באמצע שיר או שיר שהוא כולו אינסטרומנטלי, זה לא ממש משנה.

למעלה