firmly denying athiesm´

firmly denying athiesm´

בריטניקה המקורית בmacropedia כרך 18 עמ´ 157 נכתב על אלברט איינשטיין.

notafish

New member
אינשטיין ואלוהים../images/Emo19.gif

אוסף מרשים של ציטוטים ממקור ראשון של אלברט אינשטיין בנושא אמונה ואלוהים ניתן למצוא כאן. בקיצור: - אינשטיין הגיע למסקנה, כבר בגיל 12, שהסיפורים שבתנ"ך לא יכולים להיות נכונים. - אינשטיין במפורש לא האמין באלוהים אישי, קרי אל שמתענין בגורל בני אדם, נענה לתפילות ונהג בשכר ועונש לגבי מאמינים וחוטאים. - אינשטיין גם לא האמין בחיים אחרי המוות. - אינשטיין כן האמין באלוהים של ברוך שפינוזה: "אל המתגלה בהרמוניה של היקום, לא אל שמתעסק בגורלות ובמעשים של בני אדם." הציטוטים באתר הנ"ל מראים שאינשטיין חזר על הדעות האלה יותר מפעם אחת, ומאוד בבירור, כך שכל נסיון להשתמש בו כתמיכה בדת היהודית או באטיאיזם הם שניהם סילוף טהור.

erez zon

New member
כבר אמרתי לך תודה?../images/Emo13.gif

ידע זה כוח,אחי

begone

New member
ועדיין זה לא רלוונטי

הדיון על איינשטיין הופיע אינספור פעמים בפורום - וכל פעם הבאנו מחדש את אותם הקישורים לאותם הטקסטים. אבל אותי זה כבר לא מעניין: העובדה שאיינשטיין האמין באלוהים (למרות שהוא לא האמין באלוהים) לא תגרום לי להאמין באלוהים, בדיוק כשם שהעובדה ששמעון פרס מאמין בטוב-לבו של ערפאת לא יגרום לי להאמין בטוב-לבו של ערפאת. בשביל להאמין באלוהים אני רוצה לראות אותו.

ofir_y

New member
שקרנל

“The idea of a personal God is quite alien to me and seems even naןve.” Albert Einstein in a letter to Beatrice Frohlich, December 17, 1952; Einstein Archive 59-797; from Alice Calaprice, ed., The Expanded Quotable Einstein, Princeton, New Jersey: Princeton University Press, 2000, p. 217. "“It seems to me that the idea of a personal God is an anthropological concept which I cannot take seriously. I feel also not able to imagine some will or goal outside the human sphere..." “I am a deeply religious nonbeliever.… This is a somewhat new kind of religion.” Albert Einstein, in a letter to Hans Muehsam

ofir_y

New member
ועוד אחד

cannot imagine a God who rewards and punishes the objects of his creation, whose purposes are modeled after our own

למעלה