Firewall בשביל Date Center מרוחק.

Rיקושט

New member
Firewall בשביל Date Center מרוחק.

אני מתכנן עכשיו בניה של Data Center בhosting מסוים בחו"ל. הוא יכלול כמה וכמה שרתים שאמורים לשרת את הלקוחות שלנו (HTTP\DNS\SMTP\POP3\SIP\FTP ואולי עוד כמה דברים), עד היום הייתי מתקין linux ובונה את הiptables והכל טוב ויפה. הפעם יש צורך שיהיה Firewall שגם אנשים אחרים יוכלו להבין ולנהל במידת הצורך, לכן אני מחפש מוצר עם תמיכה. אז ישנן שתי אפשרויות לדעתי: 1. מוצר + תמיכה ברכישה דרך אינטגרטור 2. מוצר + למידה עצמית זריזה ועצמאית הבעיה עם מספר 2 היא שמכוון שכל העניין ממוקם בחו"ל ולא בארץ לא יהיו מקומות לטעויות כמו נעילה עצמית שיכולות לקרות בקלי קלות עם FW במיוחד כאלו שלא מכירים. אז אני בעצם מחפש המלצה על מוצר ועל אינגרטור שיהיה מסוגל להתאים לי מוצר וגם לבצע התקנה מרחוק. רוב תודות.

עדיג78

New member
המלצה שלי

בגלל שהוא מרוחק ולכן בכל מקרה תצטרך תמיכה עליו (תדליק לי, תכבה לי, תגבה לי וכו') במקרים כאלה, אני תמיד מעדיף להפיל את האחריות על חברת ההוסטינג. שלם להם עוד כמה דולרים בחודש תמורת שרות FW לפי דרישה. ואז עדכונים שוטפים עליהם, תכנות החוקים עליהם, הם זמינים 24/7 (ואתה יכול לנוח בשישבת) וכו'. אם כבר הרמת DS , ואתה משלם על הוסטינג (וכנראה גם על שרותי גיבוי וכדו'.. תכניס את זה לחבילה) קח דוגמא, ה FW נדפק, ואין כניסה מהאינטרנט, אתה במילא לא תוכל לטפל בו מרחוק. (כן, חכמים, אני יודע, יש לו מודם בLAN והוא מחייג ומטפל מבפנים) בקיצור, זו ההמלצה שלי, אפילו לא לרכוש ציוד, לרכוש חבילת "אבטחת מידע+שרות+תמיכה+הרפיה" תמורת כמה דולרים בחודש.

למעלה