fip - שאלות
למרות שיש לי 11 חתולים בבית ואני מאכילה כ-20 נוספים בחוץ - רק אתמול התוודעתי לקיומו של הוירוס הזה.
ליד העבודה יש חתולה טורטית שאני מאכילה. הערכתי את גילה לפי גודלה 3-5 חודשים.
לפני שבועיים ראיתי שהבטן תפוחה, חשבתי שזה תולעים. אז הבאתי רבע ססטאל cestal ונתתי לה.
אתמול שמתי לב שזה יותר נפוח. חשבתי שאולי היא בהיריון ושהיא פשוט חתולה קטנת מימדים שהגיעה לפירקה וכבר נכנסה להיריון.
הזמנתי לוכדת שתעזור לי לקחת אותה לעיקור. ואז היא אמרה שזה יכול להיות fip. ושאם היא לוקחת אותה וזה אכן זה - היא לא תחזור בחיים.
אז בינתיים לא לקחה.
ולשאלות - הבנתי שזה חשוך-מרפא. האם יש דרך לאשש את זה ע"י מישוש אצל וטרינר?
או שצריך בדיקות דם? והאם הבדיקות יאששו זאת ב100%?
כמה עולה בערך בדיקת דם כזו?
האם אני יכולה להעביר את הוירוס לחתולים שלי, אחרי שאני נוגעת בה ומשחקת איתה?
(היא עושה קרבות עם הידיים שלי ואני נותנת לה, כי היא כל כך בודדה ואין לה עם מי לשחק, זה אזור מסחרי והיא חיה בחניון של קניון).
מה כדאי לעשות? לקחת לוטרינר ולשלם בדיקות כדי לדעת? ואם זה חיובי - כמה זמן יעבור עד שהיא תסבול? לתת לה לחיות עד שאראה סימני סבל?
למרות שיש לי 11 חתולים בבית ואני מאכילה כ-20 נוספים בחוץ - רק אתמול התוודעתי לקיומו של הוירוס הזה.
ליד העבודה יש חתולה טורטית שאני מאכילה. הערכתי את גילה לפי גודלה 3-5 חודשים.
לפני שבועיים ראיתי שהבטן תפוחה, חשבתי שזה תולעים. אז הבאתי רבע ססטאל cestal ונתתי לה.
אתמול שמתי לב שזה יותר נפוח. חשבתי שאולי היא בהיריון ושהיא פשוט חתולה קטנת מימדים שהגיעה לפירקה וכבר נכנסה להיריון.
הזמנתי לוכדת שתעזור לי לקחת אותה לעיקור. ואז היא אמרה שזה יכול להיות fip. ושאם היא לוקחת אותה וזה אכן זה - היא לא תחזור בחיים.
אז בינתיים לא לקחה.
ולשאלות - הבנתי שזה חשוך-מרפא. האם יש דרך לאשש את זה ע"י מישוש אצל וטרינר?
או שצריך בדיקות דם? והאם הבדיקות יאששו זאת ב100%?
כמה עולה בערך בדיקת דם כזו?
האם אני יכולה להעביר את הוירוס לחתולים שלי, אחרי שאני נוגעת בה ומשחקת איתה?
(היא עושה קרבות עם הידיים שלי ואני נותנת לה, כי היא כל כך בודדה ואין לה עם מי לשחק, זה אזור מסחרי והיא חיה בחניון של קניון).
מה כדאי לעשות? לקחת לוטרינר ולשלם בדיקות כדי לדעת? ואם זה חיובי - כמה זמן יעבור עד שהיא תסבול? לתת לה לחיות עד שאראה סימני סבל?