fip - שאלות

• פותח הנושא JM222
  • פורסם בתאריך

JM222

New member
fip - שאלות

למרות שיש לי 11 חתולים בבית ואני מאכילה כ-20 נוספים בחוץ - רק אתמול התוודעתי לקיומו של הוירוס הזה.
ליד העבודה יש חתולה טורטית שאני מאכילה. הערכתי את גילה לפי גודלה 3-5 חודשים.
לפני שבועיים ראיתי שהבטן תפוחה, חשבתי שזה תולעים. אז הבאתי רבע ססטאל cestal ונתתי לה.
אתמול שמתי לב שזה יותר נפוח. חשבתי שאולי היא בהיריון ושהיא פשוט חתולה קטנת מימדים שהגיעה לפירקה וכבר נכנסה להיריון.
הזמנתי לוכדת שתעזור לי לקחת אותה לעיקור. ואז היא אמרה שזה יכול להיות fip. ושאם היא לוקחת אותה וזה אכן זה - היא לא תחזור בחיים.
אז בינתיים לא לקחה.

ולשאלות - הבנתי שזה חשוך-מרפא. האם יש דרך לאשש את זה ע"י מישוש אצל וטרינר?
או שצריך בדיקות דם? והאם הבדיקות יאששו זאת ב100%?
כמה עולה בערך בדיקת דם כזו?
האם אני יכולה להעביר את הוירוס לחתולים שלי, אחרי שאני נוגעת בה ומשחקת איתה?
(היא עושה קרבות עם הידיים שלי ואני נותנת לה, כי היא כל כך בודדה ואין לה עם מי לשחק, זה אזור מסחרי והיא חיה בחניון של קניון).
מה כדאי לעשות? לקחת לוטרינר ולשלם בדיקות כדי לדעת? ואם זה חיובי - כמה זמן יעבור עד שהיא תסבול? לתת לה לחיות עד שאראה סימני סבל?

לפני שקובעים מה יש לה צריך לקחת אותה לווטרינר

כבר ראיתי חתולות קטנות בנות 5 חודשים שכבר בהריון...
נכון שfip זאת אפשרות סבירה לאור התיאור שלך.
בכל מקרה כדאי לקחת לווטרינר בדחיפות כדי לאבחן.
חתולים עם fip מתקדם סובלים מאוד ומתקשים לנשום.

אבחון - אם מרגישים נוזלים בבטן מנסים לשאוב אותו.
לרוב לנוזל יש צבע אופייני של צהוב-כתום.
אפשר לנסות לשלוח את הנוזל למעבדה, העניין הוא שאין אבחון ספציפי מדויק למחלה.
אני מצרפת לך קישור למאמר בנושא עם תשובות לשאלות נפוצות:
http://www.alfavet.co.il/fip.html

fip תשובות

לצערנו אין בדיקה אחת חד משמעית הקובעת שאכן מדובר ב- FIP. קל מאוד להדגים שיש נוזלים בבטן, ואת אופיים וצבעם, כפי שחובבת הסוסים ציינה. נכון שיש עוד גורמים שיכולים להראות כך, רובם לא יותר טובים או קלים לטיפול בחתולת חצר, והם יותר נדירים. לרוב אם הנתונים של ההסטוריה, הבדיקה ונוזל הבטן מתאימים, ניתן להניח בסבירות גבוהה שבזה מדובר.
לגבי בדיקות דם - יש בדיקת דם לוירוס הגורם למחלה, אך עצם קיום הנוגדנים לוירוס איננו מעיד על המחלה. הסיבה היא שמדובר בוירוס נפוץ יחסית, ובעל יכולת מעבר גבוהה. לרוב מדובר על מעבר של הוירוס בין כל החתולים - 100% מהם נחשפו אל הוירוס, אך מסיבה שאיננה ברורה לחלוטין, רק כ-5% מאלו שנחשפים יפתחו את המחלה. מי שמפתח את המחלה ימות ממנה, לצערנו, ונכון להיום אין טיפול מוכח כנגדה.
מכאן שאני מעריך שהחתולים שלך כבר "נדבקו" בוירוס, אך סטטיסטית הסבירות שהם יחלו נמוכה.
יש לעיתים דיווחים אנקדוטיים על חתולים ששרדו - אני נוטה להעריך שאלו יותר בגדר אגדות אורבניות או אבחנות שגויות - דבר שאפשרי בשל הקושי לאבחן את המחלה.

אני כן חושב שצריך לקחת אותה לוטרינר, לבדוק ולהבין האם זה אכן המצב או רק דאגה שלך.
בתקווה שהכל טעות,
אסף

JM222

New member
תודה על המידע המעשיר אך מצער

אני אקח אותה לוטרינר כדי לוודא שהיא לא בהיריון. אבל אם היא תיחשד כחולה בווירוס - מה מומלץ לעשות?
זו הרי לא חתולת חצר רגילה. היא חיה באזור לא ידידותי בכלל, למי שמכיר - זה קניון חיפה.
בינתיים היא עושה רושם של חתולה חיונית מאד, יש תיאבון גדול ורצון לשחק ולהתלטף. אבל אני מפחדת שאם היא לא תרגיש טוב
ולא תבוא לאכול במקום הקבוע "שלנו" - אני לא אוכל למצוא אותה כדי לעזור לה למות בלי סבל. מה גם שיש יומיים בשבוע - שישבת
שאני לא עובדת.
מעבר לזה - מש מלחיץ אותי העניין שכל החתולים שלי נחשפו כבר לווירוס.
בסך הכל אני מאכילה אותה כחודש. כמה זמן עובר עד שרואים סימנים של הווירוס, אם החבר'ה שלי נדבקו?

למעלה