FINE & RAW - ביקורת שוקולד
אז אחותי שוב חזרה מניו יורק. פעם שעברה שלחתי אותה לברוקלין להביא לי את השוקולד של האחים מאסט. כשהיא חזרה, התגובה שלה הייתה: "מה שלחת אותי לחור הזה, עד שבכלל מצאנו את זה ומה זה המחיר הזה 5$ ל- 50 גרם שוקולד" ולאחר שהיא טעמה התגובות היו עוד יותר גרועות: "עבור מה? עבור שוקולד מקולקל? זה חמוץ לגמרי".
אז מאז אותה נסיעה חל שיפור מה בגישה והפעם היא נסעה לברוקלין מיוזמתה, אחרי שהמליצו לה לטייל באזור הזה. מסתבר שבשנה וחצי החור בברוקלין הפך לסוהו החדש של ניו יורק גם האחים מאסט גדלו, התרחבו שיפצו והמקום הפך לאחד מהיותר
"in"'ים בניו יורק עם תור מכובד בכניסה. אז הפעם היא החליטה לוותר על עוד שוקולד "חמוץ ומקולקל" וביקרה בחנות המפעל של שוקולד אחר Fine & raw .
היא חזרה משם עם כרטיס ביקור (אני מקווה שזה בחינם) ושתי חפיסות שוקולד במשקל של בערך 50 גרם, שזה מאוד יפה מצידה בהתחשב בכך שכל אחת עולה 8.5$!!!!! מה נסגר איתם שם בניו יורק? אורגני, אורגני אבל נשמע לי מוגזם לחלוטין.
חפיסה אחת הייתה עם מלח ים (זה מובן) והשנייה הכילה: Mesquite (מה זה? הסבר בהמשך).
השוקולד מלח ים, הוא אחד הטעימים שטעמתי, הוא מכיל 70% מוצקי קקאו ותוך כדי אכילה מתחלפים לך הטעמים בפה בצורה הרמונית ומדורגת. הטעם הראשוני שאתה חש הוא המתוק וזה בהחלט מפתיע אותך משוקולד מהסוג הזה, בהמשך הוא עובר לטעם חמוץ דרך המריר וכשאתה כבר מסיים לחלוטין לאכול אותו אתה מרגיש למעשה טעם מלוח בפה. זה כנראה נובע מאיזון ביחסים בין המרכיבים, מפיזור בלוטות הטעם בפה ואולי משיטת הכנת השוקולד שלהם שהם מתגעים זה (שימוש בטמפרטורה נמוכה).
החפיסה השנייה הכילה Meaquite טעמנו אותה מבלי לדעת מה זה ומיקה אמרה: "איכס יש לזה טעם של קמח" אז הלכנו לברר מה הוא אותו Meaquite והסתבר שזה צמח שגדל בצפון מקסיקו ובדרום מזרח ארה"ב ומהפרי שלו אכן מכינים קמח:
The bean pods of the mesquite can be dried and ground into flour, adding a sweet, nutty taste to breads, or used to make jelly or wine.When used in baking, the mesquite bean flour is used in combination with other flours – substitute ¼ cup-to-½ cup mesquite flour in each cup grain flour. Mesquite bean flour is used in breads, pancakes, muffins, cakes and even cookies. Mesquite powder is also high in calcium, magnesium, potassium, iron and zinc, and is rich in the amino acid lysine
בקיצוא אולי שימושי ובריא אבל טעים זה לא. למעשה הוא די גורם להעלמת טעמי השוקולד והרגשה שאתה לועס קמח שעורבב עם אבקת קקאו.
אז אם אתם בניו יורק ואוהבים שוקולד ובא לכם לבזבז כמה עשרות דולרים, אתם מוזמנים לקחת את התחתית לברוקלין ולבקר שם במפעלי השוקולד שנהיו פופלארים בניו יורק.
אז אחותי שוב חזרה מניו יורק. פעם שעברה שלחתי אותה לברוקלין להביא לי את השוקולד של האחים מאסט. כשהיא חזרה, התגובה שלה הייתה: "מה שלחת אותי לחור הזה, עד שבכלל מצאנו את זה ומה זה המחיר הזה 5$ ל- 50 גרם שוקולד" ולאחר שהיא טעמה התגובות היו עוד יותר גרועות: "עבור מה? עבור שוקולד מקולקל? זה חמוץ לגמרי".
אז מאז אותה נסיעה חל שיפור מה בגישה והפעם היא נסעה לברוקלין מיוזמתה, אחרי שהמליצו לה לטייל באזור הזה. מסתבר שבשנה וחצי החור בברוקלין הפך לסוהו החדש של ניו יורק גם האחים מאסט גדלו, התרחבו שיפצו והמקום הפך לאחד מהיותר
"in"'ים בניו יורק עם תור מכובד בכניסה. אז הפעם היא החליטה לוותר על עוד שוקולד "חמוץ ומקולקל" וביקרה בחנות המפעל של שוקולד אחר Fine & raw .
היא חזרה משם עם כרטיס ביקור (אני מקווה שזה בחינם) ושתי חפיסות שוקולד במשקל של בערך 50 גרם, שזה מאוד יפה מצידה בהתחשב בכך שכל אחת עולה 8.5$!!!!! מה נסגר איתם שם בניו יורק? אורגני, אורגני אבל נשמע לי מוגזם לחלוטין.
חפיסה אחת הייתה עם מלח ים (זה מובן) והשנייה הכילה: Mesquite (מה זה? הסבר בהמשך).
השוקולד מלח ים, הוא אחד הטעימים שטעמתי, הוא מכיל 70% מוצקי קקאו ותוך כדי אכילה מתחלפים לך הטעמים בפה בצורה הרמונית ומדורגת. הטעם הראשוני שאתה חש הוא המתוק וזה בהחלט מפתיע אותך משוקולד מהסוג הזה, בהמשך הוא עובר לטעם חמוץ דרך המריר וכשאתה כבר מסיים לחלוטין לאכול אותו אתה מרגיש למעשה טעם מלוח בפה. זה כנראה נובע מאיזון ביחסים בין המרכיבים, מפיזור בלוטות הטעם בפה ואולי משיטת הכנת השוקולד שלהם שהם מתגעים זה (שימוש בטמפרטורה נמוכה).
החפיסה השנייה הכילה Meaquite טעמנו אותה מבלי לדעת מה זה ומיקה אמרה: "איכס יש לזה טעם של קמח" אז הלכנו לברר מה הוא אותו Meaquite והסתבר שזה צמח שגדל בצפון מקסיקו ובדרום מזרח ארה"ב ומהפרי שלו אכן מכינים קמח:
The bean pods of the mesquite can be dried and ground into flour, adding a sweet, nutty taste to breads, or used to make jelly or wine.When used in baking, the mesquite bean flour is used in combination with other flours – substitute ¼ cup-to-½ cup mesquite flour in each cup grain flour. Mesquite bean flour is used in breads, pancakes, muffins, cakes and even cookies. Mesquite powder is also high in calcium, magnesium, potassium, iron and zinc, and is rich in the amino acid lysine
בקיצוא אולי שימושי ובריא אבל טעים זה לא. למעשה הוא די גורם להעלמת טעמי השוקולד והרגשה שאתה לועס קמח שעורבב עם אבקת קקאו.
אז אם אתם בניו יורק ואוהבים שוקולד ובא לכם לבזבז כמה עשרות דולרים, אתם מוזמנים לקחת את התחתית לברוקלין ולבקר שם במפעלי השוקולד שנהיו פופלארים בניו יורק.