financial certification ללימודים בארה"ב

spitzmobil

New member
financial certification ללימודים בארה"ב

שלום לכולם
אנ בוגר הפקולטה לארכיטקטורה בטכניון ובימים אלו אני בוחן את האופציות העומודת בפני ללימודי תואר שני באדריכלות בארה"ב (MArch). תוך כדי גלישה באתר של הרווארד נתקלתי בפיסקה הבאה: The U.S. Immigration Service requires that international students certify that they have the necessary funds available to cover tuition and living expenses while studying in the United States. For the academic year 2006-2007, international students who attend the GSD must certify that a minimum of $50,138 is available for use during the academic year (9 months בקצרה - הם דורשים אישור לכך שיש בידי המועמד סכום זמין של כ-50,000$ לשנת לימודים אחת. תגידו... זה מציאותי? אני אפילו לא יודע איך לנסח את השאלה... האם כל סטודנט זר שמעוניין ללמוד בארה"ב בכלל ובהרווארד בפרט צריך להציג אישור שכזה? הקטע האירוני הוא שהפיסקה הזאת נמצאת מתחת לפיסקה אחרת שדנה בנושא של financial aid לסטודנטים אמריקאיים ולסטודנטים זרים. בחיי... הרי מי שהסכום מצוי בכיסו לא זקוק לשום פינאנשיאל אייד ומי שהסכום לא מצוי בכיסו - לא יתקבל לעולם! הקיצר, אודה מעומק ליבי אם תוכלו להתייחס לנושא. בכל מקרה, אם יש ביניכם כאלה הלומדים אדריכלות לתארים מתקדמים בחו"ל, אשמח אם תחלקו איתי קצת תובנות. בתודה מראש

John the Savage

New member
כן, דורשים אישור שיש לך מאיפה לשלם סכום כזה

הסכום המדוייק אגב משתנה ממוסד לימוד אחד לשני בהתאם לגובה שכר הלימוד ויוקר המחיה. מצד שני, הם לא דורשים שהסכום יהיה כולו או אף בחלקו מכיסך. במילים אחרות, אם אתה מקבל מילגה מהאוניברסיטה (או מכל מקור אחר), המילגה תחשב לך בתור חלק מהסכום - ולעיתים היא אף תכסה את כולו, ובמקרה האחרון לא תידרש כלל להציג אישור על יתרות מהבנק.

spitzmobil

New member
תודה רבה...ועוד שאלה

דבר ראשון, תודה רבה על התשובה. היא נתנה לי זיק של תקווה שכל העסק אפשרי... לפחות תיאורטית. כפי שציינת, הסכום הנקוב אינו חייב לבוא במלואו או בחלקו מכיסי, אלא ממלגה כלשהי שמוסד הלימודים מחליט להעניק לי. ובכן - מה קודם למה? הקבלה לאוניברסיטה או המילגה? האם יתכן מצב שבו ניתן להגיש את הבקשה למלגה רק לאחר תחילת הלימודים ומאידך, לא ניתן להתחיל בלימודים עד אשר יהיה בידי הסכום הדרוש שיבוא, מן הסתם, מן המלגה. מן מעגל קסמים שכזה... האם ישנם סטודנטים זרים באוניברסיטאות האמריקאיות שהמלגה מובטחת להם תוך כדי ההרשמה, טרם תחילת לימודיהם בפועל? שוב, תודה מראש על התשובה

tulkin

New member
בארה"ב מאד מסודרים בעניין הזה

בד"כ יחד עם טופסי ההרשמה מגישים גם את הטפסים (אם יש) לקבלת מלגה. יחד עם הודעת הקבלה או מעט אחריה (אבל מספיק זמן מראש) יודיעו לך כמה מלגה, אם בכלל, תקבל מבית הספר ולכמה שנים. לגבי מלגות מחוץ לבית הספר - בד"כ אפשר (ורצוי) להגיש בקשה לפני הודעת הקבלה - ואז בטפסי ההרשמה רושמים לאן מתכונים להירשם וכד'... זה לא אומר שאי אפשר לקבל מלגות אחרי תחילת הלימודים... לפעמים יש כל מיני מלגות ופרסים קטנים שאפשר לקבל תוך כדי הלימודים, וכמובן מלגות לשנים הבאות - אבל על זה אי אפשר להסתמך.

John the Savage

New member
סדר הדברים הוא כזה

מתוך עשר אוניברסיטאות שנרשמתי אליהן לדוקטורט, היתה אחת או שתיים שביקשו ממני להראות שיש לי מספיק כסף ביתרת חשבון הבנק בזמן ההרשמה עצמה. בכל השאר, מדובר בשלב הרבה יותר מאוחר. במידה ואתה מקבל מילגה מהאוניברסיטה, מודיעים לך על קבלת המילגה או ביחד עם ההודעה שהתקבלת או זמן מה לאחר מכן. לרוב, את ההוכחה שיש לך מספיק כסף בכדי לממן את שנת הלימודים הראשונה שלך דורשים רק ממש בסוף, לאחר שכבר התקבלת, אתה יודע אם קיבלת מילגה או לא והודעת לאוניברסיטה שאתה מעוניין ללמוד בה, רק אז - בכדי לקבל את מסמכי הויזה אתה נדרש להראות יכולת מימון. כאמור - פרט לאחוז לא גדול של אוניברסיטאות בהן כן דורשים זאת בזמן ההרשמה.

spitzmobil

New member
אז זהו...

שלא עשיתי צבא
אמנם שוחררתי מסיבות בריאותיות, אבל בעבור חופן $$$ תמיד אוכל לספר כמה הכיבוש משחיט...P-:

למעלה