Fifty shades of Grey

TatyBar

New member
Fifty shades of Grey

מי קרא (ה)?
ואם כן, האם באנגלית או בתרגום לשפה המקומית?
אני קראתי באנגלית.
מה זה קראתי..... גמעתי את זה כמו גמל בלי דבשת.
סוחף מאוד. מעניין מאוד. שונה...
אף כי לא היסטרי בכלל ברמת ה bdsm שציפיתי לה, אחרי הפרסומים השונים. (די חננה ברמת ה bdsm, למרות שהפוטנציאל שלו היה מאוד מרשים.).

ועוד מעט יוצא לאור התרגום לעברית...
ואני תוהה.. איך אפשר לתרגם ספר כל כך בוטה? בוטה ברמת התיאורים של היחסים ביניהם, רמת הסקס ותיאורי הסקס במלים בוטות.
באנגלית, זה נשמע נורמלי. לא גס דוחה.
גסויות אירוטיות קשות, אבל באנגלית, זה לא נשמע דוחה בכלל. נשמע ישיר. בוטה. אבל לא מגעיל...
ואפשר היה לכתוב מגעיל גם באנגלית. אבל זה נעשה טוב.
אבל בעברית...?
מלים ישירות ובוטות בעברית, נשמעות לי תמיד גסות ברמת הגועל נפש.
איך אפשר לתרגם את זה לעברית, שהמלים הישירות שלה נשמעות כל כך רע ודוחה...?
אני בוודאי לא אקרא את זה בעברית. (באופן כללי מעדיפה, אם אני יכולה, לקרוא בשפת מקור).

מישהי קראה? (סורי גברים. רוב הקוראים של הספרים האלה הן נשים.).
האם באנגלית? או תרגום?
איך היה??

יעלי9

New member
יכול להיות שהעיברית נשמעת לך גסה כי היא שלך?

והאנגלית היא רק שפה שניה?
אני שואלת כי ככה זה אצלי. לדוגמא, בעבדה כבר נפלט לי 'שיט' ישר לפרצוף של איזה קולגה. בארץ ובעיניי, זאת אפילו לא קללה. כאן, ראיתי שהוא משתדל להראות כאילו הוא לא שמע אותי.
לגבי הספר, בתולה חסודה שכמותי בחיים לא תודה שקראה את השטות הכחלכחלה הזאת באנגלית או בכל שפה אחרת. ובוודאי שלא תוסיף שלדעתה זה ספר נחמד.
(עכשיו נותר רק לתהות אם יש טעם לקרוא את ההמשך או שיהיה משעמם.)

tch111

New member
את ממש צודקת, גם אני מרגיש כך לא פעם

מה שאני לפעמים אומר בספרדית, לא אעז אפילו לחשוב בעברית.

TatyBar

New member
הי

ראשית, בוודאי ששווה לקרוא את ההמשכים!
משעמם, זה בטח לא!
לעניין השפה...נראה לי ההיפך.
כל הסרטים והרומנים ההוליוודיים וכל מה שגדלנו עליו בילדות, היה באנגלית.
ועם בעלי אני גם מתקשרת באנגלית.
וגרתי באנגליה שלוש שנים בשנות העשרים שלי...
כך שהמוכר והידוע ומה שמתחבר אלי פנימה, הוא דווקא האנגלית.
ממה שאני מכירה בעברית, המלים הגסות שנאמרות ברחוב, בקללות, בשיח מגעיל כלפי נשים, כל זה נותן קונוטציות זולות, מגעילות, לא מכבדות...
כשגריי אומר לאנה I will fuck you, זה לא נשמע רע. זה נשמע כמו שהוא מכוון שזה יהיה. (לטובת מי שלא קרא עדיין, זה ניכר שיש לו כבוד עצום ויחס מדהים כלפי נשים.).
אם תכתבי בעברית אני רוצה לזיין אותך או לדפוק אותך, זה יישמע לי כמו ערס דוחה שכל מה שבא לו זה בדיוק זה.. לעשות את זה ככיבוש, ולא לראות אותה יותר. להשוויץ לחברה או אולי לצלם לנייד ולהראות אחר כך בפייסבוק... זו הקונוטציה שעולה לי כשאומרים את זה בעברית.
ולכתוב מרומז יחטא למטרה.
ולכן אני סקרנית, (לא סקרנית בכלל, יותר חרדה), איך יתרגמו את זה...
שלא תהיה זילות.
נראה לי שלקרוא את זה בעברית יעשה פיכס.
מה שהאנגלית לא עשה.

יעלי9

New member
יש בתפוז פורום תרגום ועריכה

כבר מזמן לא קראתי בו אבל לפחות פעם לא הייתה להם בעיה עם אנשים מבחוץ שנכנסו לשאול שאלות. אני חושבת שהשאלה שלך בהחלט מעניינת, למרות שאני לא בטוחה שאני מסכימה עם החששות שלך.
כבר נכתבה ספרות אירוטית בעיברית ובמקרים רבים יותר, תורגמה. כשקראתי את הספר הנ"ל, הוא הזכיר לי את התאורים מסדרת 'שבט דב המערות' שאולי גם את קראת כשהיית נערה. באמת שאין שום הבדל בעיני.
לגבי החשש שהתרגום יוזיל את הכתוב - מראש מדובר בספרות זולה, לא?

TatyBar

New member
לא זול.

בוטה וגס ומאוד אירוטי.
אבל לא זול בכלל...

אולי אנסה את הפורום הזה! תודה על הרעיון!

tch111

New member
I will fuck you, לא נשמע רע ?

תלוי מי המקשיבה ומה הרצונות הקונקרטיות שלה.

TatyBar

New member
לא. בקונטקסט הזה, לא.

וזה מה שנדמה לי שיהיה בלתי אפשרי לעשות בעברית.
באנגלית זה יכול להיות מגעיל, אבל גם גס בוטה ואירוטי. תלוי בקונטקסט.
בעברית, נדמה לי שזה רק דוחה. לא אירוטי בכלל.....
לא מחכה לתרגום. אבל מעניין אותי איך יעשו את זה שלא יהיה מגעיל...

tch111

New member
אם הבנתי נכון

את מתכוונת, שלהגיד לבחורה/אישה
I will fuck you, נשמע אירוטי??
אני חושב שזה נשמע מגעיל, גס וחצוף.

TatyBar

New member
זה כבר דיון אחר...

שאולי אולי מתאים לפורום אחר...

אבל כן.
יש מצבים של תשוקה בלתי נתפשת, של משיכה כל כך חזקה וטעונה, של צורך כל כך עמוק, שרק מלים כאלו יכולות לבטא את העוצמה של זה.
ואז, זה סופר אקסטרא אירוטי.

(מקווה בשבילך שיצא לך לחוות את זה...).

tch111

New member
נכון, אולם אפשר באותה המידה להשתמש בעברית.

היות והדף "מסמיק" לא אתן לך כאן דוגמאות.

TatyBar

New member
זהו, שזה לא עובד לי...

זו כל הבעיה שלי. (נו, לא בדיוק בעיה ׳שלי׳).
זה מצליח באנגלית..
לא עובד לי בעברית בשום אופן....
ולכן קשה לי לחשוב על תרגום שלא יהפוך את הספר הזה לפלייבוי של ערסים דוחים...

רעיונות (דומים מאוד לזה של יעלי) לגבי השפה

ששני מאמרים העלו אחרי שקראתי את הפוסט שלך.

אחד: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4257162,00.html
שבעצם מציע שהמילים הגסות באנגלית עבור מישהו שגדל בישראל בעצם מתפקדות כמו מילים בעברית של המאה ה-21, וכך שיט/פאק=לעזאזל , או משהו כזה. אולי את פשוט לא שומעת אותן במשמעות המילולית.

שני: http://www.haaretz.co.il/misc/1.1257538
כתוב שם בין השאר על ההתייחסות לעברית כבעלת מסורת תנכית לפני החידוש שלה לשימוש בישראל. זה גרם לי לחשוב שאולי בעבורך, כמישהי שמשתמשת ביומיום בשפה אנגלית ואולי מתקשרת רק עם משפחה/רק בנושאים מסויימים בעברית, היא הפכה כשפה עם פונקציה שאולי מביך להשתמש בה בקונטסט אחר.

אני יודעת שלגבי ההסבר השני יותר רלוונטי, אני מניחה שזה קשור לעובדה שחייתי ב"אמריקאית" במשך כמה שנים, שם התגובות לשפה מלוכלכת יותר מזועזעות מאשר באירופה.

את הספר לא קראתי.

TatyBar

New member
אז יש לי דבר אחד לומר לך.

תקראי!

(אקרא את הלינקים מאוחר יותררר. או מוקדם אחר כך..... )...

כי אני מנסה להפטר מהתואר הזה בהקדם

ואם אתחיל לקרוא, בעודי מובטלת, כותבת בבית ומתוסכלת מכמה קשה החומר שאני חייבת להתמודד איתו, מהר מאוד אהפוך להיות קוראת-פנאי במשרה מלאה.

יש לי מדף עם ספרים שמחכים לי, וזה אחרי איסור מוחלט לבסיסט לקניית ספרים כמתנות יומולדת/חגים/בכלל (מסכן, גם ככה קשה לקנות לי דברים).

יעלי9

New member
לא צריך לאוורר את הראש לפעמים?

תענית הקריאה שגזרת על עצמך נשמעת לי מאד קשה, במיוחד בתקופה שדורשת יצירתיות מחשבתית.
בכל מקרה, בהצלחה! עוד לא ניתקלתי בתזה שנכתבה בקלות, אז אל תהיי קשה עם עצמך.

היא קשה אך מוכיחה את עצמה

אני מרשה לעצמי המון, בין השאר רצות אצלי שלל תכניות כרקע לעבודה עצמה, כי אני לא יכולה לעבוד עם שקט או עם מוזיקה.

בגלל שאני עובדת עם מקורות אונליין ועם וידאו אונליין, בהפסקות (ויש כרגע הרבה כי אני עובדת על כל הפרקים ביחד) אני קוראת כתבות ופורומים שמחברים אותי חזרה למציאות ונותנים לי פעמים רבות כיוונים למחקר.

וגם ביליתי חודש בישראל בלי שניה של קריאה אקדמית (ועם קריאה מהנה ומשחררת, ואפילו בעברית). העוצר בגדול כבר שנתיים/שלוש שנים בערך אחרי שקיבלתי מהבסיסט מתנת יומולדת ספר של טולקין שלא רק קראתי אותו אלא גרם לחודש ומשהו שהיה קשה לי להתעניין במחקר שלי כי היה עולם חדש לגלות מהספר.

התיזה שלי היא אכן תהליך כואב, כבר הגשתי פעם והיא נדחתה ואני עכשיו עובדת לקראת הגשה שניה ויכול להיות אחרונה גם אם היא לא תתקבל. הלחץ עצום וזה לא הזמן להרפות מבחינתי. מה גם שכרגע אני כל כך שונאת את הכתיבה, את אדורנו ואת פוקו שכל תירוץ לקרוא משהו אחר ינוצל עד תום וסתם יכעיס אותי על עצמי.

בכל מקרה- אני ממליצה על הלינקים ששמתי בהודעה הראשונה בשרשור, בלי קשר לדיון הם היו לי מאוד מעניינים.

תמרה 1958

New member
קניתי אך טרם הספיקותי

כי הבנות שלי השתלטו לי על הספר הראשון.
ולמי שחושב שצריך להזעיק את ראש המועצה לשלום הילד לטפל בי: הצעירה מביניהן בת עשרים

ויתרתי להן כי הייתי עסוקה בקריאת ספר נפלא באמת "בלק סוון גרין".

למעלה