faster than a speeding bullet

ניר פרח

New member
faster than a speeding bullet

יש לכם בדיוק 12 שעות ו-11 דקות לחשוב על רעיון בנזונה למודעה, למצוא ביצועיסט פנוי בסטודיו, להרים סקיצה, לסגור PDF, לשלוח ללקוח, לשכנע אותו שזה רעיון גדול, לצעוק עליו שהוא לא מבין מהחיים, לאיים שתעזבו אותו, לאיים שתפיקו את המודעה על חשבונכם, לאיים שתעלו ליוטיוב את הסרט שלו עם הנערת ליווי, להתנצל, לצרוח על המדיה שלא מעניין אתכם שכל העיתונים כבר נמצאים בחנויות ושהמודעה הזו חייבת להתפרסם עוד היום בעיתון - אחרת היא לא תוכל להיכנס למגזין CMYK 2007. בעצם, קבלו תיקון - 12 שעות ו-9 דקות.

זה נכון שאפשר לשלוח גם סקיצות?

ולא רק מודעות שיצאו? לאן שולחים? יש איזה מייל או משהו כזה לא?

ניר פרח

New member
נכון

ניתן לשלוח כל מודעה שהתפרסמה במהלך שנת 2007 וכל סקיצה למודעה שנפסלה מכל סיבה שהיא, שאתם רוצים להשוויץ בה. דד ליין לשליחת החומרים - 31.1.08 כל מודעה יש לשלוח בצירוף "טופס שליחת עבודה" מלא ל[email protected] את הטופס ניתן להוריד מהאתר www.cmyk.co.il. אפשר לרכז כמה מודעות על דיסק ולשלוח אלי בתיאום מראש. ולשאלת "שביל של הילה" - אנחנו עדיין בשלב איסוף החומרים למגזין של 2007...

egomaniac

New member
עניין הסקיצות קצת מוזר...

ממתי משרד יהיה מוכן לשלוח סקיצות שלא יצאו?! זה הרי מחוייב אישור של המשרד - לא?!

ניר פרח

New member
תשובות

אגומניאק - כל העבודות שנשלחות אלינו מחייבות אישור בכתב של המשרד, ומכאן הצורך בטופס ממולא שמצורף לכל פרינט שנשלח אלינו. אם אתה מתכוון לאישור של הלקוח, פה אין שום בעיה כיוון שהפרינטים שמתפרסמים במגזין אינם על תקן של "פרסומת" אלא על תקן של "אוגדן עבודות", ומכאן שהם בחזקת אמנות ולא כלי מכירתי. (פששש... איזה ז'רגון משפטי פיתחתי לעת זקנה) נאווה - cmyk הוא מגזין שיוצא מדי שנה, ומאגד בתוכו את כל עבודות הפרינט שיצאו לאור בישראל במהלך השנה החולפת. המגזין הקודם נקרא cmyk 2006, הנוכחי ייקרא cmyk 2007 וכן הלאה.

egomaniac

New member
רוצה לראות את המשרד הראשון

שיסכים להוציא החוצה סקיצות שהלקוח לא אישר. זה אינטרס רק של צוות הקריאייטיב הזוטר שגאה בעבודות שלו (בטח כשהוא רגע לפני עזיבת המשרד) אבל מבחינת המשרד זה איבוד קריאייטיב לטובת דברים שעוד יבואו בהמשך. שלא נדבר על תגובת הלקוח לפירסום כזה. כל הנכתב מעלה נכון לכל משרדי הפרסום למעט נוחיאן-נסצקי belive ובני משפחותיהם.

ניר פרח

New member
עזוב, אגומנייאק

הייתי מתערב איתך על זה, אבל מבין שנינו אני הוא זה שמחזיק עכשיו ביד דיסק עם 26 סקיצות למודעות ש-5 משרדים שונים שלחו לנו. אז אם לצטט את יניב ירון שלמד איתי בכיתה ב', שאמר לי בזמן שאני יושב לו על הגרון וחונק אותו בכוח: "די, ניר, זה לא כוחות!".

ועוד משהו -

כשאנחנו אומרים "סקיצות" אנחנו לווא דוקא מתכוונים לסקיצות שהלקוח פסל. למערכת שלנו נשלחו גם סקיצות שהלקוחות אישרו ואז בעקבותיהן יצא המשרד להפקה, מעין "לפני ואחרי" כזה. מרתק לראות סקיצות שהוצגו ללקוח והוא אישר אותם ואת הפרינטים שהופקו אחרי שכבר היה תקציב לדוגמנית/סטייליסטית/צלם וכו'.

egomaniac

New member
גולן היקר

אני האחרון שיזלזל בך ובמשרדך. קצת צחקתי נו... אתה בהחלט בן אדם יקר (לא לי... אבל בטח למישהו...). הסקיצות שאתה מדבר אליהם בהחלט הגיוניות וראויות וכיף לראות איך מתפתחת מודעה. אבל ניר מדבר על סקיצות שלא עברו לקוח. למזלי אני נמצא במשרד ששומר את הסקיצות שלו בתיקייה ושולף אותה כשצריך ללקוח אחר. איך שלא נסתכל על זה, זה יגיע בסוף לcmyk אבל מהדלת הקידמית ולא האחורית. ועוד בקשה אחרונה. אני מקווה שהפעם תוותר על הרקע השחור, בפעם האחרונה זה לא עשה טוב לעבודות שלי.

למעלה