fasciotomy

sbenzvi

New member
לא ברור לי למה התמונה לא מתאימה

לפה. חשבתי שזה יהיה מעניין לראות איך נראה FASCIOTOMY. [אלה - לא זה לא שייך לחומר של המבחן הנוכחי (אבל היה באחד המבחנים הקודמים).] בכל אופן, ולכל המעוניין - מדובר בפרוצדורה כירורגית בה חותכים את ה- FASCIA (רקמה חיבורית שמכסה, מפרידה את השרירים או איברים פנימיים) כדי לשחרר לחץ/מתח. זהו למעשה הפתרון לתסמונת המדור (COMPARTMENT SYNDROME) - מצב שמסכן את הגפה ואת החיים. נצפה כאשר הפרפוזיה לרקמה נפגעת באזור אנטומי סגור. מוביל לנמק לרקמה. את תסמונת המדור אנו רואים בטראומה כאשר יש לחץ ממושך על הגפה. ע"י פתיחת הפסיות ניתן לשחרר את הלחץ ולהחזיר את הפרפוזיה לרקמה.למעשה הדימום נעשה לתוך השריר (במדור סגור) מה שמעלה את הלחץ ברקמה ואינו מאפשר פרפוזיה תקינה לרקמה). בהתאם לזאת - יש צורך בזיהוי של התסמונת במהירות. חשד קליני מתבסס על 5P'S: - כאב שאינו פרופורציולי לפציעה (PAIN) - כאב בהנעה פסיבית של האצבעות או בהונות, - חיוורון (PALLOR) - שיתוק (paralysis) - איבוד תחושת ויברציות (PARESTHESIAS) - העדר דפקים (יכול להיות סימן מאוחר) - (PULSELESSNES) ועכשיו ACTION FORCE תאמר לי למה התמונה לא מתאימה לפה?....

ronen222

New member
בהחלט לא מתאים

כמה שראיתי פציעות אף פעם אני לא יתרגל למראה

מגניב.!.!.

חוץ מזה מה זאת אומרת לא מתאים? רואים דברים מזעזעים יותר. חוץ מזה היא מנסה להעשיר את הידע אז מה הקטע?

מוהר

New member
ברררררררררר ../images/Emo5.gif

איזו תמונה נוראה! זה מהחומר למבחן? תספרי עליה יותר - לטובת כל אילו שלא מבינים... מה נוכל ללמוד ממנה? והעיקר - בהצלחה במבחן
מוהר

BiAAcH

New member
זה בערך....

מה שהיה לילד שטיפלתי בו לפני כמה חודשים....

sbenzvi

New member
קשה לי להאמין - תקרא למעלה

אבל מדובר בפעולה כירורגית שנעשתה במכוון ולא בפציעה עצמה....

amitp

New member
שרון

אני חייב לציין שהתגובה הראשונה שלי - כשראיתי את התמונה הייתה בדיוק כמו של יונתן. א. התמונה, כפי שפירסמת אותה לראשונה, לא מתאימה לכאן בכלל, אלא יותר לפורום צוותי זוועה או משהו כזה. זה שאנחנו רואים דברים כאלה לצרכים לימודיים לא אומר שצריך לפרסם אותם בפורום, ובטח לא בהעדר הסבר לגבי מהות התמונה, כך שאולי אפשר יהיה ללמוד ממנה משהו. ב. אם את רוצה להסביר לגבי הפעולה הכירורגית - תסבירי, ותביאי את התמונה רק כהדגמה, ולא את התמונה כתמונה וכמה ימים אח"כ גם הסבר לגבי הפעולה, כהדגמה לתמונה.. (גם זה - בצירוף אזהרה.. התמונה לא מתאימה לכל אחד.)

nsr

New member
תגידו

זה ה biceps brachii שמופיע שם? (מצטער על שגיאות כתיב). תמונה ממש טוב שלו, ובדיוק חיפשתי אחת. תודה, שרון.

Action force

New member
תשובה

לדעתי, תמונות מסוג זה, לא מתאימות לעייני כולם. גם לא לצורך לימודי, אני מייעץ לך להוסיף קישור עקיף לתמונה ולא כשפותחים את ההודעה. באופן אישי, אין לי בעייה עם תמונות שכאלו, יש לי מספיק במחשב. הסברתי מספיק טוב?

sbenzvi

New member
כן, עכשיו הבנתי...

התמונה בהחלט לא נועדה לזעזע - אלא באמת צורפה למטרה לימודית. נתקלתי בתמונה די במקרה ונראה לי ממש מעניין שכך זה נראה. עשיתי כנראה טעות שלא הזהרתי שהיא יכולה להיות קשה לצפיה - או כמו שעמית באמת אמר - מבלי שצירפתי לה גם הסבר מתאים. להבא אדע טוב יותר. מתנצלת למי שזועזע יתר על מידה.... זו בהחלט לא הייתה כוונתי הראשונית.

sbenzvi

New member
כן, לדעתי ניתן להבחין בהם - אולם

איני יודעת אם זו התמונה הטובה ביותר שלהן.... (בהתחשב בכך שהם חתוכים וכל זה....)

למעלה