far fetched, אבל...

• פותח הנושא x0d
  • פורסם בתאריך

x0d

New member
far fetched, אבל...

שלום. אני לא יודע אם זה המקום, אבל נו - what the heck..
נתחיל מהסוף: אני חייל. ועכשיו קצת אחורה: לפני הצבא עסקתי בתכנות embedded, בעיקר לאפליקציות real time מבוססות מיקרוקונטרולרים. הייתי מקצוען במה שעשיתי, ואני לא אתפלא אם אני הטוב בארץ בתחום שלי (בעיקר משפחת Atmel AVR). בזמנו, חברות היו נשלחות אלי על ידי המפיץ בארץ, שאענה להן על שאלות טכניות. לצד כל זה, יש לי נסיון ענף בתקשורת (ולא, לא רק IP), דרייברים (כולל כרטיסי PCI), תכנות קרנל, וחומרת PC. יש לי נסיון רב עם מספר גדול של צב"דים והבנה לא רעה של אלקטרוניקה. אני באמת מרגיש שעל אף הנסיון הדל יחסית מבחינת שנים (משהו כמו 5) בהן אני מתעסק בתוכנה בצורה מקצועית, אני מסוגל לתת פייט לכל אחד אחר. יהיה זה אשר יהיה, ותהיה השכלתו אשר תהיה. המסלול הצבאי שלי לא היווה כל ירידה ברמה, מאחר ומצאתי את עצמי במקום הטוב ביותר אליו אפשר לשאוף. אני מהחיילים הבודדים בין עשרות עתודאים - מצטיינים - וחולק איתם את אותה העבודה. בקיצור, אני מחפש עבודה צדדית. השאלה היא מי, ובאילו תנאים, יסכים להעסיק אותי. האם בכלל שווה לטרוח, והאם מישהו ירצה להתעסק עם חייל ללא השכלה פורמלית - מקצוען ככל שיהיה - כשבחוץ מסתובבים אלפי מהנדסים משוועים לפרנסה. אין לי בעיה להוכיח מה אני שווה, אם יתנו לי את ההזדמנות. אני מתנצל אם האמור לעיל נשמע מתנשא - אני לא כזה
זו בסך הכל האמת. (אגב, לאחר שקראתם את כל זה - האם יש מקום טוב יותר לפרסום ההודעה?) תודה מראש!

אמץ

New member
אם אתה עדיין חייל

אז קודם תסיים להיות חייל. מה זה צריך להיות "עבודה צדדית"?

x0d

New member
אז זהו,

"עבודה צדדית" זה הדבר הזה שמאפשר לך להרוויח יותר מ354 שקלים לחודש. אני בבסיס פתוח באיזור המרכז, ובמקור מהצפון - אז צריך לשכור דירה, למשל. אתה חושב שהצבא מכסה את זה? אתה חושב שלצבא אכפת? מישהו צריך לשלם על זה. אני חושב שזה יהיה רעיון טוב אם אני אשלם על זה באמצעות עבודה. מאחר וגם כך אני משלם על השירות הצבאי מכיסי, עבודה בוודאי לא יכולה להזיק (ואני מכיר כמה מחבריי שעושים בדיוק את זה). מעבר לזה, לא עניינו של איש מה אני עושה בזמני אחרי הצבא (גם אם הצבא חושב - בטעות - שזה עניינו). את השעות שלי אני עושה, אף מעבר לנדרש. תודה על התשובה האינפורמטיבית והמועילה

אמץ

New member
../images/Emo52.gif מצטער להיות עקשן

זה כן עניינו של הצבא אם אתה עובד לאחר שעות הפעילות בלי אישור, בגלל סיבות ביטוח/מיסוי ועוד וכמובן בגלל שזה לא הוגן מול הקרביים שלא מקבלים הזדמנות לעבוד ולהרויח בזמן השרות. אולי תנצל את הזמן ללימודים?? ואני יודע שהרבה במצבך עובדים...

x0d

New member
מצטער לאכזב ידידי,

אבל החיים עצמם לא הוגנים. זה שלחייל קרבי אין הזדמנות לעבוד, לא אומר שאני צריך להעביר את זמני הפנוי בבטלה גמורה, לא? לימודים? חשבתי על זה - אבל אני מעדיף כבר לעבוד. אגב, גם לימודים אסורים (מה שמקומם רבים, במיוחד עתודאים), וגם פה תופס טיעון "אבל קרביים לא יכולים". במקרה הכי גרוע, אלך ואוציא אישור עבודה, מה שיכשיר רשמית את כל העניין (קשה, אבל אפשרי).

אפרתש

New member
תנסה

תשלח קורות חיים ותראה אם יזמנו אותך. למה לעסוק כאן בספקולציות? אם אותו מפיץ כלכך העריך אותך - תנסה לפנות אליו. אולי הוא ימליץ עליך.

x0d

New member
צריך איזה בסיס,

אין לי עניין לבזבז זמן לחברות עם קורות חיים (ואני אפילו כבר לא מדבר על הזמן שלי, שממילא חסר ערך בשלב זה של חיי
). אני אכן אפנה לאותו מפיץ, בלית ברירה..

pixiER

New member
עבודות חלקיות

הן הרבה פחות נפוצות, במיוחד אם אתה באמת כזה מקצוען... וכל עבודה שתמצא, תמיד תחדור גם לזמן שאתה בצבא, וקח את זה בחשבון...

x0d

New member
זה לא נשמע טוב,

נראה לי שיהיה קשה למצוא משהו
שלחתי קורות חיים שלשום לGiga, אודות משרה שתואמת במדוייק את מה שאני יודע לעשות הכי טוב, עוד לא חזרו אלי. זה אומר שלא רוצים אותי, או שטחנות הצדק עובדות לאט?

sleeper22

New member
מצטרף אליך בהודעה

גם אני עם ניסיון בכל מה שקשור לחומרה תכנון כרטיסים, vhdl, embedded YOU NAME IT! גם אני בצבא כרגע וגם משכיר דירה...צפוני(פול הוצאות כסף!) אני מכיר מישהו שהשתחרר מאצלנו עם פול! ניסיון באלקטרוניקה ומחשבים (הנדסאי) שמכניס הרבה מהנדסים לכיס הקטן אתה חושב שהצעות עבודה זורמות אליו? אז לא...הוא קיבל כמה הצעות אבל לא של פיתוח כי חושבים שהוא הנדסאי "רגיל". הוא קיבל הצעות פיתוח אבל סירב כי לא נתנו מספיק תנאים. אז השוק היום לא קל! אני יכול רק לתת לך טיפ בחיפוש. לך על משרות סטודנטים. שאל אנשים שאתה מכיר באוניברסיטה, חפש באינטרנט... אלא אם בא לך לפתוח STARTUP איתי... אבל כסף (בהתחלה..) לא יבוא לך

למעלה