Fandub נגד Fan-edit

miaBaby

New member
Fandub נגד Fan-edit

אז הכותרת שלי אולי קצת מבלבלת אז הנה הסבר, אני שמה לב לאחרונה, בתור אחת מזקני הפורום, שיש טרנד חדש שעולה לנו בעולם הפאנדאבים והוא: פאן-אדיט (עריכה חובבנית) , פעם כשמישהו היה מעלה פאנדאב, היו מגיבים לו על המשחק, האינטונציות, הקולות והקצב הכללי , כל הדברים שדרוש על מנת להיות מדבב טוב, היו נותנים ביקורת בפאנדאב כיצד להשתפר. היום בכל פאנדאב אנשים לפעמים שוכחים לתת ביקורת על המשחק, נראה שיותר ויותר מחברי הפורום נהיים "עורכים חובבניים" ונותנים ביקורת רק על העריכה של הסאונד תוך התעלמות מוחלטת מהפן המשחקי. קודם כל רציתי להעלות נושא לדיון של מה דעתם על כל זה? האם במהלך השנים שהפורום הזה קיים התפתחה לנו כאן לא רק קהילת שחקנים-מדבבים אלא גם קהילת עורכים צעירים? והדבר השני שרציתי להעלות לדיון הוא, מה דעתכם שבכל פאנדאב, שהכותרת שלו היא רק "פאנדאב" ניתן ביקורת רק על המשחק והדיבוב? במידה ומישהו מעלה פאנדאב שהוא גם "אן-אדיט" (עריכה חובבנית) שיוסיפו זאת בכותרת ובגוף הנושא- ואז נוכל גם לתת ביקורת ומחמאות על העריכה
אני חושבת שזה פשוט יותר פייר כלפי אלו שלא עורכים, שיקבלו תגובות על המשחק ולא רק ביקורת על העריכה, יש שחקנים מצויינים שלא יודעים ולא מעניין אותם דבר בעריכה- זה לא אומר שלא מגיע להם ביקורות ומחמאות על המשחק. בקיצור, מהיום, פורום דיבוב וקריינות- פאנדאבים ו-פאן-אדיטים - מה דעתם?

Hawkgirl

New member
../images/Emo45.gif מסכימה~!

בעיקר לאור העובדה שאני פרסמתי לאחרונה די הרבה דברים, אז שמתי לב לזה. הרבה תגובות הן על העריכה ומה אפשר היה לערוך אחרת ואפקט כזה וכזה יכל לעשות ככה... באופן אישי, אני לא מצפה לביקורת בונה על זה, ואולי זו גם טעות שלי שלא ציינתי את זה, אבל לא ממש מעניין אותי תגובות על העריכה(כמו מה שאמרתי קודם). מעניין אותי לדעת על המשחק, על לפסוסים, על אינטונציה, על קולות, אפילו תרגום וליפסינג(אם אני מתרגמת). כמובן שאם רוצים להגיב גם סתם תגובות דלות כמו "זה יפה!" או "זה מכוער!" אני אקבל(למרות שאם תרשמו זה מכוער אני מצפה להסבר למה! $@#^ ) אני יכולה למנות על יד אחת את התגובות האחרונות שקיבלתי והיו בהן תגובות בונות כמו שרשמתי. ועכשיו שגם העלית את העניין, אני מבינה למה בעבר כשרשמתי תגובה בנוגע לדעתי על הדיבוב של "מגה מוח"(תגובה חיובית) אפחד לא הגיב!!! יכול להיות שבאמת אנשים סיגלו להם נורמה להגיב על עריכות ולא על דיבוב! אז לא היה להם מה להגיב על העניין.

amityosovich

New member
לדעתי זה נכון

כלומר, אם בנאדם לא משקיע בעריכה אז כדאי שלא ניתן ביקורת על זה. אבל אם זה למשל מצולם במצלמת וידיאו ועשוי הכל בטייק אחד (כמו שכמה אנשים כאן העלו) אז יש מקום להעיר על זה, להכיר להם תוכנות חדשות שיהפכו את הפאנדאב למקצועי קצת יותר... כלומר להסביר שיש אפשרות להקליט פאנדאב בלי שיצטרכו לעשות הכל בטייק אחד. מעבר לזה, אם זה עניין של אפקטים או איזונים בסאונד,או כל דבר אחר שקשור לעבודה של טכנאי מיקס בעולם הדיבוב- על זה לא צריך לתת ביקורת (לטוב ולרע) אלא אם המפאנדב או המפאןעורך ביקש.

miaBaby

New member
אם זה ממצלמה ובלתי נסבל לצפיה...

זה כבר סיפור אחר, אפשר להעיר למדבב כמובן ולהכיר לו דרך טובה יותר להכין פאנדאב, אני אישית, גם כשהבחורה שהעלתה מהמצלמה העלתה את הדיבובים, השתדלתי לבחון את הקול שלה והביצועים שלה ואז רק להעיר שישנן דרכים יותר נוחות לעריכה של פאנדאב... הקטע הוא שאני די מרחמת על חדשים שבאים לכאן ומכינים פאנדאב וכל מה שאנחנו מעירים זה על הסאונד... כי בחייאת, כולנו חובבנים בתכלס עד שאנחנו נכנסים לסשן אמיתי באולפן, ואפילו שם- אנחנו באים לדבב ולא להיות טכנאים, אז הגישה הזו שבפאנדאב הכל צריך להשמע מושלם- זה פשוט מעבר ליכולות של רבים מאיתנו, בעיקר אלו עם מיקרופונים ביתיים. אני חושבת שלכולם מגיע לדבב בבית, גם אם התוכנות והציוד אינם מושלמים, הכל בשביל הכיף אחרי הכל.

amityosovich

New member
נכון ביותר

כמובן שקודם כל נעיר על המשחק והדברים הקשורים לדיבוב... אבל אין פלא שהם יוצאים פחות טוב אם עושים הכל בטייק אחד...בוודאי אם זה מתחילים.... אבל אני בהחלט מסכים איתך שיש מקום לרסן את התגובות על עריכה, ויותר לתת פוקוס לדברים הקשורים לעבודה של מדבב- משחק, התאמת קולות, התאמה לליפס ולתנועות של הדמויות....וכולי וכולי

amityosovich

New member
ולדעתי גם

יש מקום לתת ביקורת על תרגום...נכון, אנחנו לא המתרגמים של הסדרות אבל כולנו מתרגמים את הפאנדאבים שלנו (ברובם) לא ברמה של לשבת על כל תנועה ותנועה בליפס, כי על זה גם ב"חיים האמיתיים" לא תמיד שמים דגש...אבל כן על כל פתיחת פה, או על העברת בדיחות וכאלה... יש דברים שקשורים לתרגום שהם דקדקניים ואז רק אם הבנאדם ביקש...אבל יש דברים שגם מדבב כשהוא בא לדבב והתרגום לא בדיוק טוב, צריך לדעת לתקן בעצמו ולהיות יצירתי.

miaBaby

New member
../images/Emo45.gif תרגום הוא חלק יותר חשוב בפאנדאב מהסאונד

מסכימה לגמרי. על התרגום אפשר לשלוט בבית, והוא חלק חשוב בלהעביר את המסר של הפאנדאב בדיוק כמו המשחק- אם התרגום לא יהיה טוב- הפאנדאב לא יעבור טוב. יותר מזה, תרגום הוא נשלט, כל אחד יכול לשבת בבית ולתרגם כמו שצריך, ותרגום טוב הוא אימון מצוין לדיבוב אמיתי ומקצועי מפני שהוא נותן הבנה עמוקה יותר של קצב וליפסינק. בשביל לתת ביקורת על סאונד, צריך להיות ליוצר הפאנדאב ציוד- החל מתוכנה כלשהי שלא בטוח שאפשר להתקין על המחשב ועד מיקרופון באיכות נורמלית, אלו דברים שאין לכולנו את הכסף או הידע לעשות, לכן אני אומרת שצריך הפרדה... כמובן שמי שמתעסק בעריכה וגאה ביכולות שלו ובאיכות המוצר שהוא מוציא- תמיד אפשר לבקש גם הערות על סאונד- תשעים אחוז מהפורום ישמח לתת את דעתו
אבל כן, חשוב שיהיה הפרדה על מנת לא להבריח מפאנדבים חדשים בפורום, ועל מנת שנוכל לעזור גם למי שאין לו ציוד להיות מדבב מוכשר.

Tu Lus

New member
../images/Emo45.gif מסכימה בהחלט

אפשר גם לתת בימים הראשונים ביקורת רק על הדיבוב והמשחק וכמה ימים אחר כך על עריכה או תרגום מה שמפרסם הפאנדאב יבקש ויחליט. אני גם חובבת עריכה אבל זהו, רק חובבת. יש עוד הרבה דברים שאני מסתבכת איתם וכרגע יותר חשוב לי לשמוע ביקורת בונה על המשחק, האינטונציות והדיקציה. תודה מיה

שום דבר לא מובן מאליו

אני חושב שהדיבוב, הציוד, העריכה, כל אלה ביחד הם מה שגורמים לתוצר הסופי להיראות מה שהוא. נכון שנושא הדיבוב עצמו הוא הכי חשוב כאן ומן הסתם הסיבה העיקרית שאותו משתמש בחר לשתף אותנו בפאנדאב, אבל חשוב גם להגיב (במידה מסוימת) על הנושאים "הנלווים". לי למשל קרה כבר ששמעתי גירסאות כיסוי לשירים ביוטיוב ולא התלהבתי מהן, אבל אחרי שאותו זמר או זמרת השתמשו במיקרופון איכותי יותר, פתאום שמעתי את הגוון האמיתי של הקול שלה. לפעמים זה הבדל משמעותי. ובכנות, אם מישהו יפרסם דיבוב באורך 5 דקות שכולו מוקלט במיקרופון עם איכות גרוע, או שהווליום של הסאונד המקורי גבוה יותר מהדיבוב, יהיה לי נורא קשה לתת ביקורת והרבה אנשים פשוט יאבדו סבלנות באמצע. אני בעד לעזור איפה שאפשר. אני לא מבין גדול בעריכת סאונד ווידאו, אבל אני יודע מספיק כדי לתת למישהו ידע התחלתי. ותכלס, זו משמעות הקהילה, לא? :)

Hawkgirl

New member
אפשר להעיר על העניין

אפשר להעיר ולתת הצעות וטיפים על עריכה, אבל לא כשזה בא על חשבון הדברים שבאמת רלוונטיים שהיוצר רוצה לשמוע(שזה בעצם כל השאר)

porky169

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo134.gif

כשאני כותב תגובה על העריכה, זה כמובן לא במקום תגובה על המשחק עצמו, אלא בנוסף.

זה מה שהתכוונתי

אבל בנוסף אמרתי שלפעמים לעזור למישהו לשפר את העריכה זה בעצם גם לעזור לך לשמוע ולתת ביקורת טובה יותר. כמו שלמשל אמרתי, אם הווליום של הסאונד המקורי גבוה מדי, לא יעזור הדיבוב הכי טוב בעולם.

miaBaby

New member
תאמין לי שאם למישהי אכפת מסאונד..זו אני ../images/Emo13.gif

אני נשואה לעורך סאונד... ובכל זאת אני מכירה בהבדל בין דיבוב חובבני בו ילד או נער רק רוצה קצת ביקורת על הקול שלו והמשחק- לבין דיבוב אמיתי בו הסאונד הוא אחד הדברים הכי חשובים ויכול להרים או להרוס תכנית. כמובן שמי שרוצה עצות סאונד יוכל לקבל אותם, ציינתי זאת בהודעה המקורית... רק לא חושבת שזה צריך לבוא על חשבון הביקורת על הפאנדאב עצמו- על המשחק האינטונציות ודברים שמדבב מתחיל צריך לדעת על מנת להשתפר בדיבוב. בכל זאת, גם אם יהיו העורכים הכי טובים בעולם- אם המשחק שלהם גרוע זה לא יעזור בכלו0- זה פורום דיבוב לא פורום עריכה.

barak97

New member
זה מאוד תלוי ../images/Emo40.gif

כי אחרי הכל - עיצוב הסאונד ואיכותו (או לפחות שהסאונד יישמע נורמאלי ושהדברים יישבו במקום) הוא חלק בלתי נפרד מחוויית הצפייה. כשאני עושה פאנדאב אני שם דגש גם על העריכה, כי ברגע שהעריכה טובה ושומעים הכל כמו שצריך - יותר נעים לצפות ויותר קל לתת הערות. אם מישהו לא רוצה לקבל הערות על העריכה הוא יכול לבקש זאת. בכלל, כשאנשים מקליטים שירים ומעלים לכאן, אני גם אעיר על הסאונד ואתן על זה גם דגש - כי בשירים צריך להיות איזון נכון בכל מיני פרמטרים (הווליום, הגברת/הנמכת תדרים) ואלו דברים שכל אחד, אם הוא קצת יתעמק בתוכנה שלו, ימצא ויוכל לשחק איתם ולראות איך הדברים נשמעים טוב יותר. באופן אישי, אני תמיד נותן ביקורת על המשחק לכל אחד מהמשתתפים ולמטה כותב על העריכה. יש כאן לא מעט אנשים שעורכים מעולה, ויש כאלו שצריכים לחקור עוד קצת את התוכנה איתה הם עובדים כדי להוציא תוצאה טובה יותר. אין מה לעשות - איכות היא חלק בלתי נפרד מהחוויה.

amityosovich

New member
נכון

אבל אנחנו בכל זאת מדבבים ולא עורכים אז אם מישהו מפרסם פאנדאב הוא עושה את זה במטרה להשתפר כמדבב...כדי שכשהוא יקליט באולפן הוא יהיה יותר טוב... מסכים איתך שאיכות העריכה חשובה לפאנדאב טוב. זו הסיבה שאני מבקש ממך לערוך לי כשיש פאנדאבים גדולים. אבל בקטנים זה לא כזה חשוב לי...אני רק מושיב הכל איפה שצריך, וקצת מאזן בין הקולות בווליומים... לא משתמש ביותר מידי דברים.... אני בעד שרק אם מישהו מבקש נעיר לו על עריכה, ולא שאם מישהו לא רוצה שיכתוב שהוא לא רוצה... כלומר, שזה לא יהיה הנורמה לתת על זה ביקורת...אלא שזה יהיה אקסטרה למי שרוצה

miaBaby

New member
כן ברקי אבל תסתכל מה רשמתי...

אנחנו מכירים אחד את השני, וברור שאני יודעת שאתה למשל, עורך מצוין, ולכן כשאני אראה פאנדאב שלך אעיר אל המשחק ואז גם העריכה. אני מדברת על אלו שלא מתעסקים בעריכה, או אלו שרגע אחד אין להם מיקרופון טוב אבל נורא בא להם להתאמן ולקבל פידבאק... איכות היא חלק בלתי נפרד מהצפיה זה נכון, אבל 2 דקות להקשיב למישהו למשחק ואינטונציות על מנת לעזור גם אם זה לא שיא האיכות לא יהרוג אף אחד- במיוחד אם המישהו הזה רוצה להיות מדבב. הרי בשביל זה כולנו כאן! נתת את הדוגמא של השירים, כן כמובן שאתה יכול להעיר על ווליומים ודברים כאלה, אבל שוב- לא על חשבון דעתך על הקול, האינטונציות והאווירה שהשחקן-מדבב העביר. שוב אני מדגישה, זה פורום דיבוב וקריינות, לא פורום עריכה, אני רק מנסה להחזיר את הדגש הנכון למקומו...

למעלה