Family Tree Maker - שאלות

Melitz

New member
Family Tree Maker - שאלות הבנתי שתוכנה זו מגיעה על תקליטור 1. האם ניתן להשיג בארץ ואיפה ? 2. האם יש גרסת דמו שניתן להוריד לפני הרכישה ? תודה אלי

FAMILY TREE MAKER כל מה שאני יודע זה מ www.genealogy.org TREE MAKER המחיר כ 30$ +משלוח. אני לא יודע אם לא עדיף DOROTREE עם היכולות של תאריכים העבריים ואופציות עברית שלו

eliyhu

New member
FTM עבדתי עם כל מיני תכנות , אבל אין כמו FTM בציור\שרטוט עצי המשפחה אשמח לעזור אמי אפשטין ישפה ספרים רובין קויאט

ilanr

New member
FTM הי, התוכנה מגיעה בתקליטור וזאת בשל גודלה כ 90 מגה בייט. לכן לא ניתן להורידה מהאתר. בעיקרון התוכנה לא אמורה לעבוד עם עברית, זה בא לידי ביטוי בכך שאם אתה מכניס שם בעברית אז הפונטים הבנויים בתוכנה יציגו זאת ב ג'יבריש, אבל רק בחלק מהתפריטים. אין בעיה להציג את אילן היוחסין עצמו בעברית. לכן התוכנה לא משווקת בארץ. ככלל ההמלצה שלי היא לעבוד רק באנגלית כי אז ניתן להעלות את המידע לאינטרנט ולחלוק את אילן היוחסין עם אנשים שאינם דוברי עברית. הגירבה האחרונה (10) מאפשרת גם יצוא ל PDF פונקצייה יעילה ביותר. היא עולה בסה"כ 30$. לא ראיתי אפשרות לדמו. בכל מקרה, מכל התוכנות שבדקתי (גנופרו, לגסי, ברטר קיפר וכו') היא הטובה ביותר. נב אם תרצה לראות דמו אתה מוזמן לביקור...

כמי שראה דמו לראשונה אצל ilanr אני יכול להמליץ על כך (כלומר, על הדמו), מכמה סיבות: 1. ilanr - למי שלא יודע עוד - הוא מאוד מאוד נחמד ../images/Emo9.gif 2. בִּתו של ilanr מאוד מאוד חמודה ../images/Emo95.gif 3. רעייתו של ilanr מאוד מאוד נחמדה ../images/Emo68.gif 4. אה, כן... גם התוכנה נראית מרתקת ../images/Emo132.gif ארנון

eliyhu

New member
FTM את הגירסה הראשונה קניתי מאלו שהיום מיצרים את דורותרי והיתה הנחיה איך לעבוד בעברית. אכן אני עובד בעברית ולא ג'יבריש היום אני משודרג לגירסה 10 מי שמתחיל יכול ודאי לקנות כבר גירסה 11 , אולי אמצא באריכיון שלי איך מתאימים לעברית אמי

שרה המל

New member
גם אני עובדת בftm בעברית אבל את התאריכים אני מוכרחה לכתוב בלועזית. האם יש דרך להכניס שם תאריכים עבריים? שרה

eliyhu

New member
תאריכים תאריכים עבריים אני כותב בדורותרי אבל עכשו עשיתי ניסיון וכתבתי תאריך עברי וזה תפס . פשוט צריך להחליט על איזה תאריך הולכים בדף המשפחה והתאריך השני בהערות (MORE) תנסי ותמצאי את הפורמט הנוח לך אמי אפשטין , ישפה ספרים רובין קוויאט

א77

New member
הקבלה בין תאריכים עברי ולועזי חושבני ש-KALUACH אוצרת בתוכה את הלוח הכי ידידותי למתעניינים בתאריך העברי. בהוספת פרטים ללוח, שואלים אותך האם אתה מעוניין בעברי או לועזי, וכו' וכו'. בנוסף לכל מיני סוגי אפשרויות שיש בKALUACH' לנוכח ההבדלים הרבים שבין דעות ושיטות. כמו זמני צאת ועלות וכו'.

eliyhu

New member
תאריכים הקלוח נותן פתרון בהפיכת תאריכים הדורותרי נותן פתרונות בתאריכים משולבים באותה תוכנה אבל ב- FTM קשה להביא להדפסת שני סוגי התאריכים על העץ.

א77

New member
לא תיתכן אפשרות ציון עברי ולועזי בשום מקום, אם התאריך אמור להיזכר כל שנה, כימי הולדת או יום פטירה. אם התאריך הינו חד פעמי/שנתי, אז אין בעיה בכך. בכל מקרה לצד התוכנה הגניאולוגית בה אני משתמש אני נעזר בלוח ההוא לבירורים מהירים. ברשותי הזמנה לחתונת אחד מחשובי הפוסקים, שהתקיימה לפני הרבה שנים ביום ל' ניסן. נהוג לא לעשות בימי הספירה חתונות. ומקסימום בראש חודש. משהצגתי ההזמנה לאישיות רבנית גדולה, אמר שמסקרן אותו, אוליי בכל זאת, החופה היתה כבר לאחר מולד הירח החדש. מיד אצתי לKALUACH ואכן, החופה נועדה לשעתיים לאחר מולד הלבנה, לפי מה שראיתי בלוח הנ"ל. זה היה אחד הדברים הטובים שהיה לי מהלוח. יום טוב, זאבי.

לוח חדשי בדורוטרי ב DOROTREE יש אופציה של לוח חדשי CALENDER שמביא את כל ימי ההולדת ו"יורצייט" החלים בחודש (כללי או עברי) מסוים. לא השתמשתי עד עכשיו אבל מעכשיו אדפיס לי כל חודש. אולי אז לא תצטרך חנה להזכיר לי ימי הולדת של נכדי. (היא את נכדיה לא שוכחת).

למעלה