Family Tree Maker - הסוף

Family Tree Maker - הסוף

בוקר טוב וחג חנוכה שמח לכולם,

חברת אנססטרי הודיעה כי היא מפסיקה לשווק את תוכנת Family Tree Maker בסוף החודש. החברה הודיעה כי היא תמשיך לתמוך במשתמשים הקיימים למשך שנה נוספת, ובמהלך תקופה זו יצטרכו המשתמשים להחליט לאן פניהם מועדות. האפשרויות העיקריות העומדות בפני משתמשי התוכנה: לעבור להשתמש בתוכנה אחרת, או לעבור לעבוד עם השירותים המקוונים לאחסון עצי משפחה שמציעה אנססטרי.

ההחלטה נובעת מן הירידה בשימוש בגירסה הדסקטופ של התוכנה, לעומת עלייה מתמשכת בשימוש בשירותים המקוונים של החברה. כדאי לקרוא את ההודעה הרשמית של החברה.

ההודעה הזו מפתיעה למדי. צריך לזכור ששורשיה של FTM נעוצים בגירסה שיצאה כבר בשנת 1995. מדובר בתוכנה פופולרית ביותר ועשירה בפיצ'רים שמסייעים לחוקרים; החיבור עם מאגרי המידע של אננסטרי הפך אותה אטרקטיבית למשתמשי האתר - זאת, בדומה ל - MyHeritage Family Tree Builder ולחיבורים שלה עם מאגרי המידע של החברה. להערכתי, המרוויחה הגדולה מן המהלך תהיה חברת MyHeritage, אשר התוכנה שלה פופולרית מאוד, עשירה בפיצ'רים, ולפחות בגירסתה הבסיסית - אף חינמית.

מעניין לשמוע תגובותיהם של משתמשי FTM מקרב חברינו כאן, ובפרט מה יעשו כעת.

ארנון

yagury

New member
בשבילי זו בעיה רצינית

אני משתמש בתוכנה זו על גרסאותיה השונות מאז אמצע 1995. אז זו היתה התוכנה היחידה שעבדה בסביבת חלונות (זוכרים שזה היה חידוש?), איפשרה להכניס טקסט עברי, ולא היו לה מגבלות של גודל העץ כמו לתוכנות אחרות.
גם בהמשך נהניתי מתכונות משופרות כמו האפשרות לציין מקורות מידע, שימוש במפות גיאוגרפיות ועוד.
אני תומך נלהב של עבודה על המחשב האישי ללא תלות באתר כלשהו, ושימוש באתרי רשת רק לצורך פירסום המידע וגיבויו. לכן השאיפה שלי תהיה לעבור לתוכנת PC אחרת.
השיקולים העיקריים שלי בבחירת תוכנה כזו יהיו:
1. אפשרות יבוא מלא של כל המידע מ-FTM אל התוכנה החדשה, כולל מדיה, קישורים, ציוני מקורות וכד'. אני לא עומד להקליד מחדש נתונים לגבי קרוב ל-4,000 נפשות המתועדות אצלי כעת, ולא לחבר מחדש למעלה מ-1,000 פריטי מדיה.
2. עבודה באנגלית, ותמיכה בעברית בנוסף לכך. עבודה באנגלית דרושה בכדי להפוך את המידע לנגיש גם לאלו שאינם יודעים עברית. תמיכה בלוח שנה עברי היא אופציה רצויה אך לא הכרחית.
3. המחיר החד-פעמי הנדרש, והמחיר לשימוש שוטף (אם נדרש). לא ידוע לי על שירותים חינמיים עבור עץ בגודל הרלוונטי עבורי.

אני מניח שבהמשך אחשוב על קריטריונים נוספים. בכל אופן, אין מה למהר, ולא נדרשת כל פעולה דרסטית כיום.
דרך אגב, תזמון ההחלטה של Ancestry הוא מוזר בלשון המעטה. זמן רב דובר על כל שאין סימנים מקדימים להופעת גירסת FTM 2016 (בד"כ הופיעה גירסה כל שנתיים, האחרונה היא 2014), ובדיעבד ניתן לייחס זאת להכרזה מהיום. אולם קשה להבין מדוע נפלה החלטה זו לאחר ביצוע ההתאמות ל-Windows 10.
יוסי יגור

הביצה הגנאלוגית ממשיכה לרעוש. אנססטרי מנסה להרגיע

שלום לכולם,

כצפוי - החדשות של אנססטרי מאתמול הצליחו להריד את אמות הסיפים של משתמשי FTM. הפוסט המקורי בבלוג החברה זכה לכ-7,700 תגובות, רבות מהן זועמות מאוד, חלקן אף מתחננות ("אל תעשות זאת!"...). לאור זאת, פרסמה היום החברה פוסט ובו מספר הבהרות. המסקרנת מביניהן היא זו: אנססטרי בוחנת אפשרויות לשיתוף פעולה עם תוכנות-דקסטופ אחרות שתוכלנו להתממשק למאגר הנתונים שלה (באופן דומה להתממשקות של FTM למאגרי החברה).

שיתוף פעולה כזה עשוי לזעזע את שוק התוכנות הקיים, ולכן מעניין מאוד לעקוב אחר התפתחויות בנושא.

המשך חג שמח,
ארנון

yagury

New member
המרה ל-Family Tree Builder?

קיימת טענה שתוכנת Family Tree Builder של MyHeritage מסוגלת לייבא קבצים של תוכנת Family Tree Maker תוך שמירה על רוב (או אפילו כל) הנתונים. האם מישהו מחברי הפורום התנסה בכך?

ט א

New member
פרידה מ-FTM

ארנון, רוב תודות על העידכון.
FTM היתה התוכנה הראשונה בה השתמשתי, בהנאה רבה עד שנאלצתי לשדרג לגרסת 2012. גרסה זו עבדה אצלי מאד גרוע, וכתוצאה יש לי בלגן גדול בעצים הפרטיים, והפסקתי להשתמש בה באופן פעיל.
ניסיתי להשתמש ב-FTB, אך לטעמי היא פחות טובה מהגרסאות הישנות של FTM. מרוב חידושים וקידמה, היא לא עונה לטעמי על צרכים בסיסיים. למשל, כאשר פניתי אליהם בעבר ושאלתי איך ניתן להדפיס מקורות ביחד עם העץ, הם השיבו כי אף אחד לא ביקש להדפיס מקורות (זה היה מזמן, אולי מאז עוד מישהו ביקש והם נענו). כמו כן העובדה ששהם מעלים את העצים אוטומטית לרשת ברגע של חוסר תשומת לב מצידי הופכת אותה לפסולה עבור הצרכים שלי (חיפשתי דרך למנוע זאת באופן קבוע, ללא הצלחה בפרק זמן סביר).
בשנים האחרונות אני משתמשת לצרכים שוטפים בתוכנה ישנה ופרימיטבית, שכבר אינה נתמכת. מעבר לפשטותה, היא לא מעלה באופן עצמוני את המידע לרשת, והתרשימים שלה מאד יפים וגמישים מבחינת חלוקה לעמודים.
שמחתי לקורא בתגובות לפוסט שקישרת אליו שמשתמשים ותיקים מתכוונים לעבור ל-Rootsmagic. זה גם מה שאני אנסה לעשות עם עצי המשפחה שלי.
אורית

yagury

New member
מהלך מעניין של MyHeritage

אם הבנתי נכון אזי הם מנצלים את המומנטום ומסירים את מגבלת גודל העץ באופן מוחלט, הן ל"מהגרים" והן למנויים קיימים. ונשאלת השאלה: ממה הם יתפרנסו?
תזכורת לשאלתי הקודמת: האם יש למי מחברי הפורום נסיון בהמרת קובץ שנוצר ב-FTM אל FTB?

ט א

New member
תודה סמדר - אנסה לעדכן גרסה, אצלי אני לא רואה אפשרות.

בהנחה שאת משתמשת בגרסה האנגלית

לאחר שה Descandants report נוצר, הקישי על options

ט א

New member
שוב תודה - אבל אני לא רואה אפשרות לכלול...

Citations. וכאשר ניסיתי להמשיך ולבדוק הוא הודיע לי שהוא עשה Sinc עם פרויקט אחר, ללא בקשת אישור מוקדם - והזכיר לי למה התוכנה הזאת מעוררת התנגדות כה עזה. עד כדי כך, שהתעוררו בי מחשבות כפירה איך היא זוכה לתמיכה מקיר אל קיר מצד מנהיגי דעה.

קורס מקוצר -- איך להשתמש בלי להתעצבן!

לבטל סינכרוניזציה (לתמיד) - הקישי על TOOLS
בחרי OPTIONS
בחרי Sync
בחלון שנפתח בחרי NO בשורה הראשונה
מקורות
ניתן להוסיף לדו"ח צאצאים. כאמור תצרי ד"וח (לא SUMMARY) לאחר שהדו"ח נוצר תקישי על OPTION (כפתור בפינה השמאלית העליונה של הדו"ח) והקישי על SPOURCES לבחור את האפשרות המועדפת
בעיניי זו תוכנה מצויינת ואיו לי שום קשר ל MyHeritage

ט א

New member
סמדר!

ואני מתנצלת אם חלילה הודעתי הקודמת שנכתבה בשעת כעס פגעה במישהו.
אחכה לשעה של רצון טוב (שלי) ורוח חיובית במיוחד, ואנסה ליישם את העצות.
ערב טוב,

אורית

rachellg

New member
אצלי זה לא עוזר-

כבר מזמן מסומן על NO (באופצית הסינכרון באפשרויות בTOOLS)
ועדיין, הוא לא מפסיק לשאול אותי אם אני רוצה לסנכרן... :(

rachellg

New member
זאת לא היתה טענה חלילה, אלא ציון עובדה- אם יש

רעיונות נוספים איך למנוע את הסינכרוניזציה אשמח לשמוע. :)
&nbsp
תודה ! :)
&nbsp

:) הלך מחשבתי הוא שאם אני מבינה מדוע הסכרון בנוי

בתוך התוכנה קל לי יותר לקבל אותו. לחברה יש מן הסתם אינטרס שהמשתמשים יעלו עצים לאתר מאחר שגאוותם היא ההתאמות.
שוב אין לי כל קשר לחברה חוץ מזה שאני משלמת להם.

למעלה