Family permit, Residence card, Free movement- UK

Family permit, Residence card, Free movement- UK

זוגתי בעלת אזרחות גרמנית, אני ישראלית ללא כל אזרחות נוספת.
התחתנו לפני יותר משנה בגרמניה (Civil partnetship).
זוגתי התחילה עבודה באנגליה לפני שלושה שבועות, הריאיון, הקבלה והמעבר שלה קרו תוך שבועיים.
לפי כל מה שאנחנו מבינות יש חוק באיחוד האירופי שמאפשר לי להצטרף אליה אם אנחנו טסות ביחד כבת זוג חוקית אבל נראה שאנגליה עושה חיים קשים ופשוט מתעלמת מהחוק הזה (נכון, הם בדרך החוצה אבל הם עדיין באיחוד בינתיים)

אין לי בעיה למלא כל מסמך או בקשה אבל הדברים כל כך מסובכים ותלויים אחד בשני ואנחנו אבודות.
עדיין לא מצאנו דירה/בית כך שאין לי אפשרות למלא את הבקשה לפמילי פרמיט כי אחד מהתנאים בטופס הוא כתובת מגורים קבועה.
האם יש דרך להיכנס לאנגליה ומשם לבקש את הResidence card בלי Family permit?
ומה לגבי הכלבה שלנו (שרשומה רק על שמי) יש לה את כל המסמכים הרלוונטיים אבל האם יאשרו לה להיכנס אם לי אין Family permit?

התקשרנו למשרד שאחראי על ויזה והגירה באנגליה, שלחנו אימיילים, לאף אחד אין תשובה ומפנים אותנו כל הזמן לאותו טלפון ואותו אתר אינטרנט).

אם למישהו יש עיצה מאוד נשמח לשמוע.

republik

New member
קצת סדר

את הפמילי פרמיט את מגישה מישראל, לפני המעבר שלך. זה בסדר שהיא כבר גרה בבריטניה, את יכולה להגיש פמילי פרמיט בתור בת זוג שבאה להתיישב עם אזרחית אירופית שכבר נמצאת בבריטניה.
הפמילי פרמיט די פשוט ולא אמורות להיות איתו שום בעיות. אני לא בטוח אם civil partnership נחשב כנישואין מבחינת החוק הבריטי, אבל אם חייתן יחד לפחות שנתיים ויש לכן עדויות על ניהול משק בית משותף (חוזי שכ"ד משותפים, חשבונות בנק משותפים, חשבונוץת ארנונה על שם שתיכן וכיו"ב) אתן תהיו בסדר בכל מקרה.
מה שצריך לפמילי פרמיט זה הוכחה לנישואין/ קשר של ניהול משק בית במשך שנתיים לפחות, והוכחה שבת הזוג שלך אזרחית אירופית (הדרכון האירופי שלה). זו ויזה חינמית, יחסית פשוטה להוצאה ותמצאי יותר הסברים (כולל לינק להגשת הבקשה) בלינק הזה:
https://www.gov.uk/family-permit/overview

המון המון בהצלחה ומזל טוב :)

קיוויתי שתענה לי, אני רואה משיטוט בפורום שיש לך לא מעט ידע

ומידע לגבי הבריטים ומדיניות ההגירה שלהם:)
תודה רבה על התשובה!
מכירה את האתר שצירפת, התחלתי במילוי 5765 העמודים שהם דורשים.
היום אם אני לא טועה הויזה כרוכה בעלות טיפול של 59 פאונד.
הבעיה היא שעדיין אין לי או לזוגתי כתובת קבועה באנגליה וזה חלק מהתנאים של הבקשה ולכן אני עדיין לא יכולה לשלוח את הבקשה ולא יכולה לקבל ויזה
וזה יוצר תקיעות, כל עוד אין כתובת קבועה, אין אפשרות להגיש בקשה
וכל עוד אין לי ויזה אין לי אפשרות להיות על חוזה שכירות.
בדקנו את האפשרות הנוספת שרק זוגתי תהיה בחוזה השכירות אבל זה בלתי אפשרי.
כן, נישואים חד מיניים מוכרים כנישואים גם בבריטניה (למזלנו!)
קיוויתי שמישהו יודע על אפשרות נוספת (על סמך תעודת הנישואין והחוק המאפשר תנועה חופשית של בן זוג שאינו אזרח האיחוד אך נשוי לאזרח האיחוד)

ואני חשבתי שישראל בעייתית בכל מה שקשור באיחוד משפחות :)

republik

New member
בשמחה - תודה על המחמאה

את בטוחה שאת ממלאת את הפמילי פרמיט ולא את הרזידנט קארד?
הפמילי פרמיט הוא טופס אינטרנטי שממלאים אונליין ואז מדפיסים. בוודאות לא צריך בשביל זה כתובת מקומית כי זה אישור שנועד להוצאה לפני המעבר.
את הויזה ממלאים באתר הזה:
https://www.visa4uk.fco.gov.uk/account/register

זה נראה לך מוכר?

פשוט תשאירי את החלק של הכתובת ריק

המסמך הזה די טריקי (לא בדקתי את הגרסה העדכנית שלו אבל אני מניחה שלא הרבה השתנה שם), והוא מיועד לכמה סוגים של ויזות ע"ס איחוד משפחות. יש שם קטעים שלמים שלא רלוונטיים לך בתור בת זוג של אזרח/ית אירופאי/ת. בהוראות לא בדיוק טורחים לציין זאת, אז שווה להתעמק בפורומים (גם בחו"ל) של אנשים שעברו את התהליך לאחרונה וללמוד מניסיונם (וכמובן - כמו שאני תמיד אומרת - לא להתבסס על המידע שם כמו על תורה מסיני, אלא בעיקר בתור ייעוץ והרבה הגיון בריא)

כן, זה בהחלט הטופס. וחייבים למלא כל רובריקה שלידה יש * אדומה

אבל!
הצלחתי למלא הכל!!! ללא הכתובת, כתבתי רק את העיר :) לא חשבתי שזה אפשרי
ואני מרגישה כל כך טיפשה שלא הצלחתי להבין את זה לבד לפני שבועיים.
שלחתי את הבקשה לפני מספר דקות
ואפילו יש לי כבר פגישה ביום שלישי הקרוב.

תודה,תודה,תודה

republik

New member
אל תרגישי רע

הבריטים לא ממש יכולים לדחות בקשות בהן האזרחית האירופית ובת הזוג מגישות את כל המסמכים, אז הם מנסים להקשות על הגשת הטפסים עצמם. לסרבל את התהליך, לסבך את הטפסים, לעשות לך את החיים קשים ולגרום לך לחשוב שאת לא זכאית לעבור.
כשאנחנו הגשנו את הבקשה לרזידנט קארד (מה שמגישים מתוך בריטניה), היא נדחיתה בנסיון הראשון שלנו. רק לשם הדגשה- אין שום חובה להוציא רזינדט קארד, ותאורטית אפשר להישאר בבריטניה בלי להוציא אחד בכלל (מעשית זה לא באמת אפשרי, אבל זה עדיין יהיה חוקי). בקיצור, אחרי שנדחתה הבקשה שלנו קיבלתי מכתב ממשרד הפנים הבריטי שכתוב בו באותיות מאיימות שאסור להימצא בבריטניה באופן לא חוקי, וכתבו את כל הדברים שיכולים לקרות למי שנתפס, והמליצו לי לעזוב. זאת למרות שלא הייתה להם שום זכות לגרש אותי.

אז באמת אל תרגישי רע. בהצלחה בפגישה ובמעבר :)

אני יכולה להבין שהם מאוד חוששים מהגירה אבל בעיניי זה גובל

בלעבור על חוקי האיחוד.
או שאני באמת לא מבינה את חוקי האיחוד :/

אתה יודע למה סירבו לך בפעם הראשונה?
מה עשית אחרי שסירבו, הגשת מיד שוב?

באופן כללי האם יש זמן מסוים שצריך לחכות בין הפמילי פרמיט לרזידנט קארד?
או בין בקשה ראשונה לרזידנט שנדחתה לבין הבקשה השניה?

republik

New member
אין להם בעיה לעבור על חוקי האיחוד

אבל זה גם לא מן הנמנע שמי ששלח לי את מכתב הסירוב הניח (מחוסר ידע) שאני אמור לעזוב. כשהתקשרתי אליהם בעקבות הסירוב לוודא את הזכויות שלי, הם די גמגמו והיו צריכים לשאול איזה אחראי שאישר שאני יכול פשוט להגיש את הבקשה שוב.

הסיבה שהם סירבו (הם מפרטים במסמך הסירוב בדיוק מה המסמכים החסרים) הייתה כי במקרה שלנו אשתי היא האזרחית האירופית והיא לא עובדת כאן, ולכן מבחינת הסטטוס שצריך לבחור בטופס של כרטיס התושבות היא הייתה self sufficient, כשתלושי המשכורת שלי הם ההוכחה לכך. ברגע שבוחרים בסטטוס הזה, שני בני/בנות הזוג צריכות לעשות ביטוח בריאות פרטי, אבל אני לא הבנתי את זה, וחשבתי שרק אשתי צריכה ביטוח כזה- ולכן הבקשה שלנו נדחיתה.

אפשר להגיש מייד- לנו זה לקח קצת זמן כי הייתי צריך לעשות את הביטוח, לקבל את הטפסים של הפוליסה ושוב לאסוף את כל שאר המסמכים מחדש. הודעתי לעבודה שלי על הסירוב והם קצת נלחצו מזה- כי למרות שחוקית מותר לי לעבוד גם בלי כרטיס התושבות, להם אין את המסמך הרשמי שאומר בוודאות ובפירוש שיש לי את הזכות הזאת, והם לא אהבו את זה, אז הם עזרו לי עם הבקשה השנייה והגשתי את זה דרכם, וככה גם הם עברו על כל המסמכים שצירפתי ווידאו שיש לי את כל מה שצריך, ובפעם השנייה ההום אופיס חזרו מהר יותר ועם תשובה חיובית.

אין זמן מסויים שצריך לחכות, וזה תלוי בכן. שלושה דברים שכן חשוב לחשוב עליהם- אם את (ספציפית את, כלומר הלא-אירופית) תעבדי, המעסיק שלך ירצה כמה שיותר מהר לראות את כרטיס התושבות. הפמילי פרמיט מאשר לך לעבוד על דרך השלילה. כלומר, לא כתוב שם שאסור לך לעבוד, בניגוד לויזות אחרות, אבל גם לא כתוב שם שמותר לך לעבוד. וזה, כאמור, קצת מלחיץ מעסיקים, גם אם רשמית חוקית מותר לך לעבוד. דבר שני, ברגע שתגישי את הבקשה לכרטיס תושבות, את נותנת את הדרכון שלך לכמה חודשים. לכן, אם יש לכן נסיעה מתוכננת בתוך הזמן שהפמילי פרמיט בתוקף, אולי כדאי לחכות עד אחרי הנסיעה הזו (או לחילופין לדחות אותה). דבר שלישי, ברגע שהפמילי פרמיט פג תוקף ועדיין אין לך כרטיס תושבות, אל תעזבי את בריטניה. אם את תעזבי, את תצטרכי להגיש מחדש את הבקשה לפמילי פרמיט.

וכמובן שאין מי שאוכף את זה בייחוד כעת שהם בדרך החוצה

בכלל נראה שחוסר ידע ובלבול מאוד רווח במשרד ההגירה.
ניסינו טלפון, אימייל- הם לא סגורים על עצמם ועל מה צריך לעשות ולמה בכלל צריך אישור.

טוב שהיה מי שעזר לך, עם כל הבירוקרטיה והאיומים שלהם אפשר בקלות לאבד את השפיות.

במקרה שזוגתי היא אזרחית של האיחוד והיא זאת שמפרנסת בינתיים האם עדיין צריך ביטוח בריאות פרטי לשתינו בהגשת הבקשה לתושבות?
האם צריך ביטוח בריאות פרטי למשך כל הזמן שאנחנו גרות שם או רק לזמן מוגבל?

אני לא מצליחה להבין את הרעיון של אישור עבודה רשום, תיאורטי וכו'.
אני מבינה מה אתה כותב, אני פשוט לא מבינה למה הם מתאמצים כל כך לסבך את הדברים- או שמותר או שאסור לעבוד.

אתה יודע למה הם לוקחים את הדרכון כשמגישים בקשה?
גם פה לפמילי פרמיט הם לוקחים את הדרכון.

republik

New member
במקרה שלך נראה שלא צריך ביטוח פרטי

יש שם הרבה חוסר ידע. אם תנסי להסתכל על הטופס של הרזידנט קארד וההנחיות שמגיעות לצידו, את תראי שזה באמת מאד מבלבל, ומה שעוד יותר מבלבל (גם אותם) זה העניין של סירוב- יש להם זכות לסרב לבקשה אבל אין להם זכות לגרש אותך, אז מה קורה בעצם אם את מקבלת סירוב. מקווה שלא תהיי שם :)

בקשר לביטוח, כמו שכתבתי בכותרת זה נראה מה-guidance notes שלהם שביטוח בריאות פרטי זה רק רלבנטי במקרים שהאזרח האירופי מכריז על עצמו כ-self sufficient או סטודנט. אם הייתן צריכות ביטוח פרטי, אז זה היה לכל התקופה שאתן גרות כאן, או לכל הפחות עד שהגעתן לשלב הבקשה לאזרחות.

הם לוקחים את הדרכון המקורי כדי למנוע הונאות עד כמה שאפשר. את הדרכון שלך הם לוקחים כדי לשים עליו את הויזה אחרי שהבקשה תתקבל, ואת הדרכון של בת זוגך הם לוקחים פשוט כדי לוודא שהמסמך אמיתי. לפמילי פרמיט זה לא נורא כי זה רק ל-10 ימים עד שבועיים (או לפחות ככה זה היה כשההגשה עוד הייתה בשגרירות), כשעושים את הרזידנט קארד בעצם "נתקעים" בלי זה לכמה חודשים, וזה מעצבן גם מהסיבה שזה למעשה מסמך הזיהוי היחיד שגופים רשמיים יסכימו לקבל ממך בבריטניה (בהנחה שאין לך רשיון מקומי). אבל עוברים את זה ואז שוכחים מהחברה בהום אופיס לחמש שנים.

פרדוקס - יש להם זכות לסרב לבקשה אבל אין להם זכות לגרש

מעניין אם הסירוב לבקשה הוא טכני רק כדי לתת לאנשים זמן להתארגן על כל המסמכים הרלוונטיים או שזה באמת סירוב שגורר גירוש אחרי מספר פעמים.
מה האפשרויות העומדות בפני מישהו שמקבל סירוב ומכתב מאיים שעליו לעזוב
ואין לו שום אפשרות להגיש בקשה שוב? פשוט לדעת שבינתיים כל עוד הם בתוך האיחוד יש לו זכות , להישאר ולקוות לטוב?
אני מאמינה שהחיים של הבריטים לפחות מבחינת הגירה יהיו הרבה יותר קלים אחרי הברקזיט, הם יוכלו לעשות מה בראש שלהם ממש כמו עכשיו רק יותר בקלות, יוכלו להסתגר בתוך עצמם ולא לתת לאף אחד להיכנס :)
אם יש לך לינק לרזידנט קארד, אשמח להציץ בו.
סתם כדי לדעת מה מחכה לי בעתיד.
מצאתי קישורים למי יכול להגיש אבל לא קישור לטופס עצמו.

קיוויתי שרק מזג האויר שם סגרירי ואפור, אבל נראה לי שלא רק.

republik

New member
לא כזה ברור מה יהיה עם היציאה מהאיחוד

כלומר, בריטניה תצא- זה כבר בטוח. אבל איך החיים ייראו מחוץ לאיחוד, זה בכלל לא ברור. כרגע רוה"מ עושה קצת שרירים ומנסה לקבע את התמיכה במפלגה שלה בכך שהיא מצהירה הצהרות על זה שבריטניה תלך על האפשרות הכי קיצונית ותצא מהשוק המשותף אם צריך כדי להשיג שליטה על ההגירה.
אבל עצם ההצהרה הזאת גרמה לעוד קריסה של הפאונד, שנמצא בנפילה חופשית כבר מאז קביעת התאריך למשאל. לדעתי, ככל שהמו"מ יימשך ונתחיל להרגיש את הנפילה של המטבע, כך יהיה לה יותר קל להתגמש - בסופו של דבר אין באמת רצון רחב לצאת מהשוק המשותף, רוב האנשים שהצביעו לעזוב לא רצו פתרון כ"כ קיצוני, ואני מאמין שיימצא איזהשהו פתרון ביניים.

בכל מקרה, יש עוד דרך ארוכה עד לשם...

אני לא חושב שמותר להם לגרש מישהי במצב כזה. במיוחד אם האזרחית האירופית עובדת. מה שכן, מעסיקים מאד יהססו להעסיק מישהי שאין לה מסמך רשמי שאומר במפורש שהיא יכולה לעבוד, פשוט מבחינת כסת"ח שלהם. ועם חוקים חדשים שנכנסו עכשיו (כמו למשל דרישה מבעלי בתים לוודא שלשוכרים שלהם יש ויזה חוקית), החיים פשוט ייעשו קשים יותר.

לינק לרזידנט קארד- זה העמוד הרשמי של הויזה:
https://www.gov.uk/apply-for-a-uk-residence-card/overview

בסעיף (4) - APPLY - יש לינק לטופס ושם יש גם את הטופס וגם את ההנחיות המפורטות שהולכות לצידו.

לגבי האנשים כאן, אל תתייחסי לאינטראקציה שלך עם ההום אופיס. האנשים פה - לפחות מהחוייה שלי (וכמובן אני מדבר על הרוב, אי אפשר להכליל) - חמים, טובים, רגישים, מתחשבים. למי שרגיל לישראליות שבאה וכדי להימנע מביטויים שיפוטיים בואי נקרא לזה, יוזמת, בקטע האישי, הבריטיים לא ישאלו אותך שאלות אישיות, אבל זה לא אומר שהם לא יתמכו ויעזרו ויהיו חברי אמת שלך אם תשתפי אותם. ובהחלט למרות ההצבעה במשאל העם (וחשוב לזכור שסך המצביעים לשני הצדדים יחד היה בקושי חצי מאוכלוסיית בריטניה), הרוב המכריע של האנשים שתפגשי יהיו סובלניים ונחמדים.
חבר שלי מהעבודה שהצביע לעזוב שאלת אותי למחרת המשאל, בתגובה לדאגה שלי ממה שהתוצאות אומרות על הסובלנות של הבריטיים, "אתה גר פה 3 שנים, אי פעם הרגשת לא רצוי?" והתשובה היא לא.

תודה על הקישור, בסך הכל 91 עמודים, קטן עליי :)

אני גם מקווה שימצא פתרון ביניים אבל אני גם מקווה שאם הם ישארו בדרך כזאת או אחרת מישהו יאכוף את החוק הזה- תנועה חופשית של בני זוג של אזרחי האיחוד.
לקחנו בחשבון שיהיה לי קשה להיות מועסקת (למרות שבארץ בכלל הייתי עצמאית- עסק פטור וקיוויתי אולי להמשיך את זה משם) אבל ברור לנו שיקח זמן עד שאוכל לעבוד בין אם עצמאית או שכירה.

מקסים מה שכתבת על הקולגה שלך לעבודה, גם החוויה שלי מהעיר שאנחנו נשתקע בה היתה מאוד חיובית בשני הביקורים שלי שם, בדיוק מה שאתה מתאר.
כששאלו אותי בארץ איך התרשמתי מהאנשים השוויתי אותם מאוד לירושלמים-
חמים, אדיבים, באים לעזרתך.
אולי אני רגישה מדי בגלל התקופה הזאת, אבל ההרגשה שמישהו מונע ממני להיות עם אשתי למרות שיש לי זכות , מוציאה ממני הרבה אנטי כלפי המדינה וקשה לי כרגע לראות מעבר לזה. אני מאוד מקווה שברגע שכל זה יהיה מאחורינו דברים יראו אחרת.

republik

New member
אני משוכנע בזה

אגב, בתור עצמאית אין לך שום מניעה לעבוד כבר מהיום הראשון, אני חושב שהדבר היחיד שהוא באמת פרוצדורה בקטע הזה הוא שצריך מספר ביטוח לאומי בשביל זה, וזה יכול לקחת כמה שבועות, אבל בגדול זה ממש פשוט.

כן אנשים פה הם שונים לגמרי מהדימוי שיש לבריטיים בארץ. אולי בלונדון זה אחרת, אני בהחלט לא מסוגל להיות שם יותר מיום-יומיים, אבל באזור שבו אנחנו גרים אם תבקש עזרה ממישהו אתה תקבל אותה, ומי שמחפש להתחבר לבריטיים ימצא חברי אמת כאן. אבל אני מניח שכשגרים באזור עם הרבה ישראלים (כמו לונדון) זה פשוט קל יותר להתחבר למי שאתה מכיר את המנטליות והתרבות, והשפה. זה כן דבר אחד שאני מוצא מאד קשה, ואני דובר אנגלית מהבית, אבל כל חיי גרתי בישראל עד שעברנו לפה, ובשיחות יומיומיות אני מוצא את זה מאד קשה, כי תהליך המחשבה שלי ארוך יותר (הסברתי את זה פעם למישהו שאני צריך לשמוע את מה שהוא אמר, לתרגם את זה בראש שלי, לענות בראש שלי בעברית ולתרגם את זה לאנגלית, אז זה לוקח יותר זמן) ולפעמים נגיד חושבים על משהו מצחיק, אבל זה מצחיק בעברית- זה לא יהיה מצחיק באנגלית, או משהו שקשור לתרבות ישראלית.
אלה הדברים שאני מוצא שהם הכי קשים. או כשאנשים מדברים על חוויות מהילדות/ אוניברסיטה והן לא קשורות בכלל לחוויות של ישראלים, זה איפה שמרגישים אאוטסיידר. אבל מתרגלים- אישית אני הרגשתי אאוטסיידר גם בישראל אז זה לא כזה נורא...

תודה רבה ריפבליק, זה בהחלט עוזר לשמוע איך ישראלים אחרים

חווים את המעבר.
אני ירושלמית מלידה, חוץ משנתיים בצבא מעולם לא גרתי במקום אחר.
זה אחד החששות היותר גדולים שלי- לא למצוא את עצמי מבחינה חברתית :)

אתה יודע האם אני יכולה להגיש בקשה למספר ביטוח לאומי אם אני עדיין על הפמילי פרמיט?
ועוד שאלה ברשותך אם אנחנו כבר חופרים- מה עושים עם ביטוח לאומי וקופת חולים בארץ? הנטייה שלי היא לא להמשיך לשלם להם.

בקשה למספר ביטוח לאומי...

לא ריפובליק אבל בהחלט כן !
יש צורך לקבוע תור ולגשת לראיון, זה משהו פורמאלי לגמרי ואין שום סיבוכים.
ראי כאן : https://www.gov.uk/apply-national-insurance-number

הערת שוליים:
שימי לב שאת רשאית לעבוד ב- UK אפילו לפני שה- NI Number הונפק עבורך, ה- NI Number זה לא דרישה או חובה, על מנת לעבוד.

תודה רבה! תיאורטית הכל שם לא דרישה או חובה :)

אבל שורה תחתונה, בפועל- כדאי שיהיה זה, זה וזה.

republik

New member
בכיף

אני חושב שהעצה הכי טובה שאני יכול לתת, זה שאל תחשבי יותר מדי. אני חשבתי המון כשרק עברנו על נימוס ולא לפלוש לאחרים לפרטיות, ולא להיות "הזר" ודווקא כשעשיתי את זה די בודדתי את עצמי, ומהרגע שהתחלתי לדבר עם אנשים ביותר פתיחות ופחות במחשבה של הסטריאוטיפ הבריטי/אירופי, מצאתי חברים. כל הקטע של "סליחה, בבקשה, תודה" וכל הדברים האחרים שאומרים מנימוס לומדים את זה עם הזמן, ואנשים מאד סובלניים לזה שמישהו מבחוץ לומד את הדברים האלה, כל עוד הוא לא ממש גס ובוטה, זה יהיה בסדר.

לגבי ה-NI אני רואה שענו לך, רק מדגיש שזה באמת לא חובה אם את עובדת כשכירה (בד"כ גם החברה שתעבדי בשבילה תוכל להוציא את זה עבורך), אבל כן צריך את זה כדי לפתוח עסק (לגבי חברה אני לא בטוח).

לגבי בט"ל בארץ- יש אנשים שמשלמים. אנחנו באנו לביטוח לאומי יומיים לפני הטיסה ומילאנו טופס בקשה לביטול תושבות, עוד הספקנו לקבל מכתב אישור לפני שעזבנו ומאז לא שמענו מהם. עקרונית- מהרגע שהפסקת לשלם את לא זכאית להשתמש בשירותי בריאות בארץ ואם את חוזרת יש גם תקופת המתנה. אבל אני אגלה לך סוד, אשתי המשיכה לשלם לקופ"ח, וכבאנו לארץ לביקור היא הייתה צריכה לקבל איזה מרשם, הלכה לרופאה שלה שהעבירה לה כרטיס מגנטי, נתנה לה מרשם וקנינו את התרופה בסופר פארם בלי בעיות עם הנחה של הקופה. בקיצור, עד חמש שנים אחרי שעברת אם את ממשיכה לשלם לקופ"ח את כנראה תוכלי להשתמש בשירותים שלה, גם אם את לא משלמת ביטוח לאומי/ בריאות (למרות שזה לא אמור להיות ככה).

למעלה