Fake it 'till you make it

Fake it 'till you make it

רציתי לדעת מה דעתכם על האימרה הזו- Fake it 'till you make it? האם זה עובד אצלכם? האם זה מחזיק מעמד? אם מי מכם ניסה כך, כמה זמן צריך לזייף כדי להגיע לתוצאות אמיתיות? באיזה הקשרים בחייכם ניסיתם זאת?

לזייף כדי להגיע לתוצאות האמיתיות...

הממ... למה לזייף ולא ללכת בדרך האמיתית לתוצאות האמיתיות ולדעת להנות מהדרך?

לא תמיד אפשר

מצב רוח או נסיבות מסויימות שלא מאפשרות ללכת בדרך האמיתית. לא סתם "המציאו" את האימרה הזו, זה גם מוכיח את עצמו אצל אנשים ושמעתי שגם משלבים זאת בדרכי טיפול. ובכל זאת, אני מתעניינת אצל אחרים איך ואם בכלל זה עובד, לכן שאלתי..

magenta73

New member
אומרים

שחיוך עושה פלאים... היה מחקר שביקשו מאנשים לחייך, פשוט לחייך, בלי סיבה. גילו שעצם פעולת החיוך, אולי ע"י הקשרים שיש לאותם שרירים עם המוח, אכן, בסופו של דבר יצרה אצל אותם אנשים תחושה נעימה יותר... הם הרגישו טוב יותר עם עצמם ועם הסביבה. אני לא חושבת ש"זיוף" זו המילה הנכונה, אני חושבת שיותר נכון להגיד להרגיש... להרגיש כמו מיליון דולר, גם אם אין מליון דולר... בסופו של דבר זה יגרום לך ולאנשים סביבך להרגיש טוב יותר.

BellA עלמה

New member
בהחלט מאמינה

ויש גם דוגמאות למשל בזוגיות (בשלבי ההתחלה) . לפעמים הרגש בא אחרי תקופה של ביחד אז בהתחלה זה קצת זיוף עד ששני האנשים מתחילים להכיר ומתקרבים. או למשל שמתחילים עבודה חדשה . צריך להראות ביטחון ושכל משימה שנותנים לך קטנה עלך . רק אחרי תקופה מסויימת אתה מרשה להראות את החולשות שלך ואת הגבולות שלך.

מסכימה ../images/Emo45.gif

כמו שאומרים שבהתחלה תזייף חיוך עד שזה יהפוך לאמיתי... וזה נכון. זה לא בדיוק אותו הדבר אבל זה מזכיר לי איזה מקרה שלקחו נערה לא יפה בכלל, ואמרו לכל הכיתה שלה להתייחס אליה כאילו היא הכי יפה בכיתה. ברגע שהתייחסו אליה ככה, כעבור זמן מה היא באמת התייפתה, והפכה למושכת בעיני עצמה ובעיני חבריה... במקרה הזה הפידבק היה מבחוץ. זה מהקטעים האלה שצריך לשכנע את עצמך ולעבוד על עצמך פסיכולוגית וזה עובד.

מאד מאמינה בזה.

בעיקר משום שזה הצליח לי. כמה זמן הייתי צריכה לזייף עד שההשקפה החדשה הופנמה? ....נראה לי שכמה חודשים, אבל ברור שכל אדם והקצב שלו. ניסיתי את ה"זיוף" הזה בכל מה שקשור לדימוי העצמי שלי.

היי, את ../images/Emo25.gif

כן, זה עובד... אפילו עובד אצלי כרגע. לא יודעת. אני קצת מתחילה לחשוב ולהרגיש אחרת לגביי דברים. {
} ולפעמים זו הדרך היחידה.. בייחוד כשהבנאדם עיקש מאוד {אהמ
} ומסרב להקשיב לסביבה ולהאמין קצת למשהו חוץ ממה שהעיניים המעוותות שלו מראות לו, למשל... {למרות שיש מצב שאת לא מדברת על זה, אני אתייחס לדוגמא המוכרת
} מצד שני. לא יודעת. אם הכוונה היא לעשיה של משהו שכרגע את לא רוצה לעשות אבל רוצה לרצות לעשות... לא שאני כל כך מבינה בדברים כאלה... טוב, אממ, אפשר לשאול על איזה הקשרים את מדברת? {חח, אפילו שהדיו נפתח לפני איזה שנה?} :)

למעלה