FAIRPORT CONVENTION

nik19864

New member
FAIRPORT CONVENTION

יש לי את UNHALFBRICKING שאותו אני אוהב... השאלה היא לאן להמשיך מכאן ?

gryphon music

New member
באווירה הוא דומה למי שבא לפניו

ולמי שבא אחריו.WHAT WE DID ON OUR HOLILDAY והאלבום שנחשב לחשוב ביותר בתחומו LIEGE AND LIEF. שני הראשונים של סנדי דני SANDY ו THE NORTH STAR גם בעניין .ואני ממליץ על האלבום של פוטרינגיי עם סנדי דני שלטעמי הוא מעל השאר.

gryphon music

New member
ושים לב יקי. נזכרתי שלא נכנסתי

זמן רב לאתר של פיירפורט.נחש מי מופיע בקרופרדי הבא ,בדיוק כשאתה ואני נהיה שם.

giloni

New member
בלי לבדוק

אני כבר מתכנן את החסכון לנסיעה, והפעם אני לא צוחק!! יקי

giloni

New member
OK

לאחר שהבנתי שבנוסף לסטרובס יופיע גם ריצ'ארד ת'ומפסון ולאחר שהבנתי שמדובר בחגיגות ה 40 ל Fairport אני מכריז בזאת את פתיחת ההרשמה לנסיעה. פסטיבל הפולק-רוק החשוב והוותיק ביותר בבריטניה חובבי הפולק רוק הרבים בפורום מוזמנים להרשם לנסיעה יקי

האירי

New member
חברי הפורום אוספים לך לכרטיס אם

בסוף ההופעה אתה ניגש לקאזינס,לוחץ לו בקור רוח את היד ואומר "התרשמתי לטובה מהנגינה שלכם,תזכיר לי איך השם שלכם ?"

האירי

New member
כמה מילים על הפסטיבל בקרופרדי

העיירה נמצאת ליד אוקספורד במקום פסטורלי ושקט.מדובר בשטח ענק ובמה ענקית.הקמפינג נמצא צמוד למקום,ויש בו את כל הפסיליטיז שצריך.הכל מסודר בצורה מדהימה.מסביב דוכנים של כל סוגי המאכלים,דוכנים של חפצי אמנות ושורה ארוכה של שולחנות עם כל סוגי הבירות.הקהל מבוגר ולכולם חולצות פיירפורט מהריוניונים הקודמים,באים עם המשפחות ומלמדים אותם לגלגל בשקט ובנימוס.יש אוהל ענק של דיסקים מהז'אנר,ישנה הגרלה {בפעם שהייתי הפרס היה רישום שסנדי עשתה},בכלל עשו לסנדי דני הרבה כבוד.הלהקה מכירה את הקהל בשמות ולא היה טיפת דיסטנס.אורחים חשובים מגיעים להופיע בהפתעה,כך שמצאתי את עצמי הולך על הדשא כתף אל כתף עם מה שמו מהלהקה ההיא,הא כן,רוברט פלנט,וכמעט התעלפתי.אלו היו היומיים אולי הכיפים בחיי,בעידן הטרום אינטרנט הייתי בטוח שאני הישראלי היחיד שמכיר ומעריץ את סנדי דני והנה אני במשפחה של אלפי אנשים שחולקים יחד איתי את השריטה. עוד הופיעו אז ריצ'ארד תומפסון יחד עם דני תומפסון {מדהים}."we are not the thompson twins "אמר ריצארד וממש פוצץ אותי מצחוק
,רובין וויליאמסון,רוי ווד שהיה ענק ונראה בדיוק אותו דבר,וכמובן רוברט פלאנט שלווה ע"י כל חברי פיירפורט לדורותיהם.אני זוכר במעורפל איזה "לנינגרד קאובויז"... בקיצור,יש לי מקום למפגש פורום באוגוסט.

giloni

New member
אחד אחורה ואחד קדימה

What we did in our holidays פאר היצירה הפולק-רוקית, לטעמי ולטעם רבים מחובבי הלהקה. יש שם מכל טוב הארץ. זה יצא לפני. Liege and Lief לדעת רבים אלבום הפולק-רוק הבריטי האמיתי הראשון (אני חושב שמדובר ב All our own work של סנדי והסטרובס, אבל נעזוב זה עכשיו). בנוסף עוד שתי המלצות: Heyday אלבום ההופעה של הBBC - יופי של דבר, מאותה תקופה ובעקבות המלצתו של אמנון - Fotheringay ההרכב של סנדי אחרי שפרשה מפיירפורט והוציא אלבום אחד ויחיד (ועוד 3 בוטלגים שמסתובבים בכל מני מקומות). זה גם הסדר שבו אני ממליץ לך להתקדם בהצלחה יקי

Jflyaway

New member
חותם בשתי רגליים

What we did in our holidays פאר היצירה הפולק-רוקית, גם לטעמי. והסדר של ההתקדמות ע"פ יקי נראה לי מושלם. מה שהורס אותי מצחוק זה איך יקי מצליח להכניס את המילה סטרובס לכל הודעה ..
חמוד. הייתי מוסיף משהו חשוב: לפני ההרכב עם סנדי דני יצא לפיירפורט אלבום ST הלא הוא האלבום הראשון של ההרכב הראשון עם הסולנית ג'ודי דייבל. שונה מהותית מכל מה שבא אח"כ - אבל שווה! מדובר בפולק רוק פסיכדלי למדי, הרפתקני ויצירתי בצורה יוצאת מהכלל, עם פזילה חזקה לסצנה האמריקאית. מומלץ ומאוד. ובכללי בענייני פיירפורט - חובה להתרכז רק ברימאסטרים. ההוצאות הקודמות בדיסק לא צלצלו נכון.

אם כאלה כותבים אין לי מה להוסיף...

מסכים עם כל מה שנאמר ועל כל הדיסקים (חוץ מזה שהייתי שומע את פוט'רינגיי לפני היידיי ואחרי שני הגדולים. את הראשון אני לא מכיר עדין וזה חסר גדול מאוד בתקליטיה שלי (ובכוונה תקליטיה, ולא סתם, אפילו תוצרת חוץ ונפתחות).

giloni

New member
האלבום הראשון

גרייטפול דד עם בלנד אנגלי. בוב דילן עם יורקשייר פודינג, הבירדס האמיתיים (נו, תהרגו אותי עכשיו!!!). יאין מת'יוס נראה ונשמע כל כך אמריקאי. אין לי ספק שמדובר בפולק-רוק-פסיכדלי מן המעלה הראשונה. להערתך העוקצנית, יואל - הפעם זו לא סתם השחלה אלא משהו שרבים וטובים ממני אומרים. אלבום הפולק-רוק הבריטי הראשון (לא הטוב ביותר, כמובן - זה שמור לאלבומים של פיירפורט). ובוא אתנו לקרופרדי, תראה - יהיה כדאי. משהו בתוכי אומר לי שגם רנבורן ויאנש יבואו לבקר יקי

LadyG

New member
נדמה לי שהערה ה-

סו קולד עוקצנית נאמרה עם המון אהבה. לא שיואל צריך אותי כסנגורית, זה פשוט נשמע כל כך אמיתי.

giloni

New member
אין לי ספק

אלא שבשונה ממקרים קודמים (וכאלה שיבואו גם בעתיד, יש לצפות), בהם עשיתי זאת לשם סיפוק הצרכים הנוירוטים שלי, הפעם יש גם בשר בהשחלה הזאת שלי. בסרט הביוגרפי המרגש על סנדי דני המשפט הזה נאמר על-ידי עיתונאי בריטי מומחה לסצנת הפולק. האלבום של סנדי עם הסטרובס הוקלט בתחילת 1968 אבל אף אחד כמעט לא שמע אותו. כשסנדי הצטרפה לפירפורט היא כאילו מחקה את העבר שלה, ולא רק היא - גם קאזינס והופר התייחסו אל האלבום הזה כאל טעות ויצאו לדרך חדשה שמוכרת היטב לכמה מאיתנו. ב 1973, כשגם סנדי זכתה להכרה בכשרונה הגדול וגם הסטרובס היכו גלים וזכו להצלחה ענקית, האלבום ההוא הזנוח יצא לשוק. אלא שגם אז הוא לא ממש עורר עניין מאחר וגם סנדי וגם הסטרובס תפסו דרך אחרת לגמרי וכבר לא זוהו עם הפולק הרך והתמים של הימים ההם. כך יצא שהאלבום הזה פשוט לא זכה לעניין עד השנים האחרונות ממש. האמירה ההופכת אותו לאלבום הפולק - רוק הבריטי האמיתי הראשון היא כרונולוגית מאחר והאלבום הראשון של פיירפורט, שיצא לאור באותה שנה, לא היה אלבום פולק רוק אלא אלבום פסיכדלי לייט שהזכיר כמעט בכל דבר את מה שנעשה באותה שנה בחוף המערבי של ארה"ב. יקי

melancholy man

New member
אם אפשר להוסיף סנט וחצי

לא יודע לגבי ראשון, אין עשירית מההבנה שך בפולק בריטי יקי, אבל אני יכול להוסיף שזה יופי של אלבום. כן, כן, סנדי דני שולתתתת!!!!1

giloni

New member
9 עד 11 באוגוסט 2007

בלי נדר, אני מתחיל לחסוך עכשיו כדי לנסוע יחד עם האירי. אני גם צריך להתחיל לעבוד על זוגתי שתחייה... יקי

giloni

New member
חל וחליסה

אחרי 1970 זו להקת פולק רוק לגיטימית, אלא שרבים ממעריציה שאהבו את השילוב של הפסיכדליה עם הפולק ואת הצליל היותר חשמלי שאפיין אותה, כבר לא מצאו בה עניין כשהפכה ללהקת פולק-רוק טיפוסית כמו סטילאיי ספאן. דווקא אז, מ 1971 והלאה, סטילאיי זכתה ליותר הערכה בגלל שמי שחיפש מוסיקה עממית טהורה בלבוש רוק, עם חישמול, מצא אותו שם. פיירפורט הונהגה על-ידי דייב סוורבריק, הן כסולן והן כנגן כינור והעובדה שהכוחות המשפיעים - סנדי דני, ריצ'ארד ת'ומפסון, יאן מתיוס (עוד קודם לכן) עזבו, הפכה את המוסיקה שלהם לפחות נועזת ויותר סטנדרטית. יש להם יציאות לא רעות גם בהרכב הזה ועובדה שהם מחזיקים מעמד עד היום, אבל עבור רוב המעריצים זה כבר לא היה אותו דבר. יקי

למעלה