F100 .... שוב ...

-איל-

New member
F100 .... שוב ...../images/Emo53.gif

מעלה שוב כי לא קיבלתי תשובה ... האם F100 מצדיקה כיום את מחירה ? האם יש באותו סכום מצלמות מקבילות או שזו נחשבת ל"טובה" ?

BenjiMan

New member
מצלמה מצוינת...אבל...

יקרה מאוד...אני קניתי את "האחות הקטנה" של ה F100 שהיא ה F80 שעולה הרבה פחות ושווה לא פחות...ממליץ עליה בחום... ב.

-איל-

New member
היום יש לי ...

ניקון N70. למה הייתם ממליצים לשדרג כדי שארגיש בהבדל ?

BenjiMan

New member
ברשותי...

גם את ה 70 וגם את ה80 ...ה 80 הרבה יותר נוחה לשימוש...קלה יותר...ומערכת הפוקוס שלה הרבה יותר טובה ומהירה... לפי דעתי לא תרגיש בהבדלי איכות בתמונות...אבל תרגיש מאוד נוח עם ה 80 ...ויותר מקצועי עם ה 100 כי יש לה מבנה מסיבי דומה ל F5 ... ב.

F90x או F100 .הf80 קרובה מדי.

מבחינת השקעה - תלוי בשימוש שלך וכמה אתה צריך את הפונקציות הנוספות שבה. 'יד שניה' יכול להיות רעיון טוב,אם תמצא משהו שמור במצב חדש.

הזכרתי יד שניה.חדשה-רק ה100 .

והצעה לאחר שקראתי את יתר התשובות: רק אתה תוכל להחליט אם מתאים לך ואם יש שיפור - אז לגשת לחנות צילום ולהרגיש את שני הדגמים ביד ולתפעל. אני מבינה מאוד את מי שלא התלהב מהניקון 80 (הרבה משתמשים) והצטער שלא רכש את ה100 או הותיק יותר הf90x (לא הf90 היא יותר מוגבלת) גם אני לא התלהבתי ממנה - יחסית לקנון 30 -שתיהן באותו המחיר. יש בה כמה מוגבלויות,כמו התאמה רק לליין מסויים של עדשות ועוד.קראתי בזמנו בפורומי משתמשי ניקון (לא זוכרת מה בדיוק עשיתי שם ולמה התעניינתי-כי אני למעשה ממחנה קנון-וכזו נשארתי עד היום-בשמחה רבה
)

BenjiMan

New member
ה 80 נחמדה מאוד אבל...

אם אתה רוצה להרגיש מקצועי קח את ה 100 ...למרות המחיר שלה...אני לא אוהב מצלמות כבדות ושמנות...לכן ה 80 מתאימה לי...אני מצלם איתה עם עדשה 24-120 ומאוד נהנה... ב.

דוקא כן...

ב-B&H יש 90 חדשה למכירה - הם פשוט חנות מדהימה ויש להם סטוקים עצומים של מצלמות שכבר לא מייצרים. הדגם שהם מוכרים הוא N90s, נדמה לי, ואני לא בטוח לאיזה דגם שנמכר בארץ הוא מתאים. צריך להיות שי קל לברר. גם אני זוכר משהו על תאימות לעדשות. נדמה לי (אבל אל תתפוס אותי במילה) שהיא מתאימה רק לעדשות עם טבעת צמצם, כי אין שליטה בצמצם דרך המצלמה. יכול להיות שזו בלבד סיבה מספיק טובה עבורך לא ללכת על המצלמה הזו. ובאופן כללי לגבי שדרוג - שאל את עצמך למה אתה רוצה לשדרג, מה חסר לך במצלמה שלך. ה-80 דומה ל-70 מבחינת התכונות, אבל היא כנראה משופרת מבחינות מסוימות כמו שכבר כתבו לך. אם אתה מרגיש ששיפור כזה חשוב לך, שקול אותה. ה-100 היא כבר מצלמה מקצועית (בלי פלאש, דרך אגב, כמו ה-90. ידעת?), עם ביצועים מעולים. מצד שני, היא גדולה וכבדה יותר. אל תקנה אותה בלי לראות, להרגיש, לנסות. ואם אתה מחליט שהשדרוג לא קריטי - תשקיע בעדשות! בכל אופן - תהנה.

ilan_k

New member
היא משופרת...

ברמת הנוחות.. ממשק משתמש נוח יותר ולדעתי עוד כמה פונקציות. בין היתר האם ב-70 יש פלאש פנימי (?) כי ב80 יש. עדשות ה-VR לא עובדות עם ה-70. ד"א ה-N90S למיטב ידיעתי מקבילה ל - F90X

ilan_k

New member
לדעתי תשקיע בעדשות...

עדיף יותר... השאלה מה חסר לך ב70 שגוף אחר יכול למלא...!?

BenjiMan

New member
לפי דעתי....

ILAN_K צודק....כמה הערות לגבי ה 80 ...היא מתאימה לכל העדשות...יש אפשרות שליטה על כל הפונקציות ובכללם צמצם ומהירות...היא דומה מאוד בתכונות ל 100 ...הגוף שונה... אני גם מרוצה מה 70 ...מצלמה מצוינת...עם פלאש מובנה...צילמתי איתה הרבה שנים והתוצאות מצוינות...כיום היא משמשת אותי בתור מצלמת BACKUP ...או לסרטי צילום מיוחדים... ב.

למעלה