Exposure Volume Compensation

If6Was9

New member
Exposure Volume Compensation

שלומלום! אני משתמש במצלמת HP ובה האופציה EV Compensation. רציתי לדעת אם לאופציה זאת יש מקבילה במצלמות הפילם. ולמה אני שואל? אני בימים אלה לוקח קורס בצילום והתכנים מיועדים למצלמים במצלמות פילם, אם כי גם מצלמות דיגיטליות הן לגיטימיות.

If6Was9

New member
טוב, בדיוק אתמול במסגרת הקורס

ביקרתי במעבדה מקצועית, והבנתי שכנראה הפעולה המקבילה בצילום הפילם מתבצעת בעת ההדפסה.

I R I S C

New member
מה בדיוק מתבצע,שהצלם לא היה צריך

לבצע בעת הצילום? תוכל לפרט למה כוונתך?

If6Was9

New member
יש מס' דרכים להדפיס תמונה:

1. הדפסה אוטומטית - שמים את הפילם במכונה ומקבלים תמונות. 2. נותנים את הפילם למעבדה + פרטים על כמות האור בזמן הצילום וכד' ע"מ להשפיע על התוצאה הסופית: לדוגמא אם צולמה תמונה בפילם 200 אסא (או ISO) והתנאים היו יותר מתאימים ל-400, אז מדפיסים בטמפרטורה יותר גבוהה (קוראים לזה בשפה המקצועית לתת פוש).

I R I S C

New member
כעת ברור.אבל לא על זה שאלת ועניתי

ואין שום קשר בין הדברים: משתמשים למשל: כשרוצים לתת יותר קונטרסטיות וגירעון,או כשרוצים להפיק נתונים מסרט של 100 אסא,שבמצלמה נתנו לו חשיפה כמו של סרט 400 (בגלל התנאים:מכוונים בתפריט שהמצלמה תגדיר הכל לפי רגישות 400 ולא אוטומטית לפי הסרט)-וללא הפיתוח המיוחד לא יראו פרטים והסרט ייצא כאילו בתת חשיפה חמור וכן הלאה. אבל, בצילום נושא שחור,למשל,אם לא תבצע פיצוי חשיפה-הוא יתקבל אפור, ולבן,כנ"ל, או שהנושא יתקבל כצללית, בגלל רקע בהיר מאוד חוץ מזה שאין בעיית 'החלפת פילם' במצלמה דיגיטלית:פשוט מחליפים את הרגישות (אצלך בדגם עד 400 ,כמו ברוב הקומפקטיות), ואם מקבלים תמונה בכ"ז בתת חשיפה:ניתן להוציאהחוצה את הפרטים בכל תוכנת עריכה גרפית, א ב ל אם היה אמור להיות פיצוי חשיפה ע"י הצלם (המצלמה לא 'יודעת' מדברים כאלו)ולא בוצע,הנושא לא יתקבל במיטבו.

למעלה