Experimental laws?

חנהר

New member
כמו שצריך

במדינה סלולת כבישים מיוחדים לאופניים מה יש להם לעשות על המדרכה. בייחוד בעררים הגדולות היכן שהתנועה סואנת לפי דעתי זה רעיון טוב. אני בעד גם לתת קנס לכל מי שמעיז לצעוק לבחורה שהיא זונה.

חנהר

New member
הנה דוגמא למה שהתכוונתי

קישור.
אני מרגישה מאוד לא נעים כשעושים לי את זה, בעלי אמר לי פעם הבאה תעני להם משהו במקום כדי שיסתמו את הפה שלהם.
יום חמישי הסתובבתי בZwolle וכמה חבר׳ה אמרו משהו לכיוון שלי, פשוט התעלמתי והמשכתי ללכת, זה קרה פעמיים, הייתי מתה לאמר משהו, אבל אני לא יודעת עם מי אני מתעסקת.
מה אתם הייתם ממליצים לעשות, בכל זאת זה נוראה מרגיז שהם מרשים לעצמם לצעוק לעבר החורות ברחוב או לשרוק לכיוון שלהן.

חנהר

New member
ומזה אני ממש נחרדת

מרוקנים/ מרוקאים בהולנד, שלא תבינו אותי לא נכון אני נחרדת מהתנהגות שכזאת.

FalseFlat

New member
תצעקי להם

kankerhomos

סתם, פשוט תמשיכי ללכת ואל תתייחסי לדעתי.

Etnozam

New member
הבדיחה "למה מרוקו נקייה כל כך" עובדת גם כאן

אל תדאגי גם המרוקאים בישראל מתנהגים ככה.
בישראל המצב אפילו יותר קשה, שם הם לא צריכים סיבות גזעניות כל שהן, בשבילם קריזות זה פתרון מספיק לכל סיטואציה.

אנשים אלימים וחסרי תרבות יש בכל מקום, עדיף להתעלם מהם ולתת להם להמשיך לחיות בחיים העצובים שלהם.

מילה ההולנדים... אבל הקטע המצחיק הוא, שבשביל הצפריקאים דרך אחת טובה לתת להם קצת הערכה למקום ולתרבות בה הם נמצאים זה פשוט לגרש אותם לפרק זמן מסויים חזרה למקום ממנו באו. "טיים אאוט" בסדר גודל גלובאלי. למה להתעסק עם בתי כלא ונסיון לחנך בעלות גבוהה כשהמציאות היא המחנכת הכי טובה. עונש- חמש שנים לחיות חזרה במרוקו, או סומליה, או ניגריה וכו'. שב שם ותחשוב מה אתה רוצה מהחיים, המטוס יוצא עוד שעה. חחח
כל הנוער הזה או שהוא נולד כאן או שהוא עלה בגיל מאד צעיר שבו כל מקום רחוק נדמה להיות גן עדן מסויים, לכן הם מדברים על מדינות המקור שלהם כאיזה שהוא משהו טוב ש"נהרס" ובגלל זה "הם" צריכים בעצם לסבול את החיים כאן והם לא חייבים שום דבר. צריך לנער אותם מהאשליה הזאת, ההורים שלהם הרבה יותר מתונים כי הם יודעים טוב מאד שהולנד ודו קיום עדיפים על פני כל דיקטטורה סמי דתית. כך שאני חושב שאחרי כמה שנים של 'חיים אמיתיים כאדם בוגר' במדינת עולם שלישי, הרבה מהם אחרי זה יחזרו עם קצת יותר הערכה לתרבות הסובלנית שמוצעת להם כאן. ואם לא, תמיד יש עוד מטוס שיוצא לכיוון אילו אתה משתייך.

גם לכל אלה שמדברים על מקום מוצאם כעל "הרוס" אני תמיד שואל, אז מתי אתה מתכנן לחזור לשם? "אה אתה לא מתכוון לחזור? אז בעצם כאילו וויתרת, שם זה הרוס ועכשיו אתה אומר אין לי כוח לתקן אני פשוט ילך לחיות אצל מישהו אחר עד שגם זה יהרס". הם פשוט לא קולטים שהם הבעייה.

חנהר

New member
אני חייבת לחלוק על דעתך פה

אני חושבת שברגע שאתה לוקח ממישהו את הזכות שלו בגלל התנהגות לא מתאימה זה מגביר את הכעס יותר והנזק הוא בלתי הפיך. מה שכן היה צריך לעשות כשחילקו למרוקנים והטורקים דרכונים ללא בעיה הוא להכניס את כולם לאולפן, לא ייתכן שאוכלוסיה כל כך גדולה לא דוברת את השפה המקומית כבר עשרים שנה.

Etnozam

New member
זה לא קשור לאולפן זה קשור לתרבות

כאשר אדם מתארח אצליך ולא מתנהג יפה את מבקשת ממנו לבחור, או להתאים את התנהגותו לתנאי הבית שלך או לחזור לביתו.
הבחירה בידיו ואין כאן שום שלילת זכויות. יש את החוקים שמגדירים את התרבות ההולנדית כמו שהיא ואם אחד בוחר שלא לחיות על פי החוקים האלה, אז הוא בוחר לחזור חזרה אל המקום בו דרך החיים שאחד בוחר לחיות על פיה תואמת יותר לכללי המקום.
יפי נפש ככל שנהיה האמת היא האמת, הם זרים כאן. וגם הילדים שלהם הם זרים כאן כי לא ממש מגדלים אותם להיות הולנדים אלה רק לדבר הולנדית, וזה לא ממש דומה.
ברומא תהיה רומאי,
בהולנד תהיה הולנדי,
ובמרוקו תהיה מרוקאי.

את מדברת על שלילת זכויות, גם הזכויות שלך נשללות כאשר את נתקלת בהתנהגות לא ראוייה ברחוב שמופנית כלפיך. מדוע את צריכה להחרד מהתנהגויות מסוימות סביבך? מדוע את צריכה להפגע כאשר מישהו צועק לך מילים ברחוב כשכל מה שאת עושה זה עוברת לתומך?
כאשר זכויות היסוד שלך לחופש ובטחון אישי נפגעות, את מצדיקה אי שלילת זכויות מאותם אנשים שפוגעים בך?
את שמה את זכויותיהם של אותם אנשים לפני הזכויות שלך?
הילד בכתבה דיבר הולנדית יפה מאד. ובבירור גם אמר שאם הוא נתקל ביהודי או ישראלי או ציוני שזה גם ככה בשבילו הכל אותו דבר הוא ידקור אותו במקום. את מצדיקה את זכותו לחיות לצידך בתרבות ששואפת לדו קיום?
את חושבת שהילדים שהוא יגדל יחשבו אחרת או יביאו שינוי חיובי כל שהוא להולנד?

חנהר

New member
האמת

שעכשיו שהסברת והבהרת את הנקודה שלך שגם נגעה אליי
אני חושבת שאני מסכימה איתך. האם אתה חושב שכבר חשבו על הרעיון שלך? ואם כן מדוע לא הוציאו אותו לפועל? מעניין מה היו השיקולים לא לעשות צעד שכזה. אולי כי יש גם הולנדים כאלה? לםני ככמה חודשים 3 נערים הולנדים שרקו לי כשעמדתי מטר מהם. לא חסר א-סוציאלים הולנדים כן, אז מה תעשה איתם? האם תגרש גם אותם מהמדינה, או שלהם יש יותר זכות להישאר במדינה מאשר למרוקנים והטורקים?

Etnozam

New member
רשמתי

מילה ההולנדים...
חארות יש בכל מקום, גם הולנדים.
והאמת, להם יש זכות להשאר במדינה הזאת כן, מן הסתם. בתוך החברה ההולנדית הם התוצר של הכשלונות הפנימיים. ובשביל דברים חמורים יותר משריקות יש מערכות חינוך ובתי סוהר הולנדים שהם הטיימ אאוט שלהם.

אני דיברתי על מהגרים ובני מהגרים.
ואני לא מכליל, לכל אדם יש זכות לבחור איפה הכי טוב לו לחיות. אבל עם זכות הבחירה באה גם חובת השירות לחברה וקבלה של אתיקות מקומיות שהחברה המארחת נוהגת על פי הן, שהן דרך אגב הסיבה היחידה להווצרות התנאים החברתיים שבגללם בחרת מלכתחילה לרצות להפוך לחלק ממנה ולהנות מפירותיה.
אני בא מישראל. לעומת ישראל הולנד בשבילי היא גן עדן. לא הכל מושלם, אבל אני יודע שאם אני יתאמץ מספיק יש לי הרבה יותר הזדמנויות להצליח ולבנות לעצמי חיים טובים יותר ממה שמצאתי עד כה בארץ. איכות חיים גבוהה יותר, שקט אזורי, בטחון אישי, תרבות, ועוד הרבה דברים טובים יותר יחסית לישראל. לכן יש לי הערכה כלפי המקום, האנשים, המדינה. אני מנסה להשתלב כמה שיותר. בפרטיות שלי אני ישראלי לכל דבר ומתנהג כמו שטוב לי אבל בחוץ אני הולנדי! פשוט כי אני זה שבחרתי לחיות בהולנד.
ולכל אדם אחר אני יאמר, רוצה לחיות תרבות מזרחית, לך למדינה מזרחית. רוצה ללבוש כפייה או חיג'אב.. מצטערים אבל כאן לא עושים את זה. קבלת את הזכות לשפר את החיים שלך, תשפר אותם! אל תהפוך להיות מטרד, אל תגרום לאנשים להסתכל עליך בצורה שונה.
זה- חנה, נקרא להשתלב!!!

זה שהם ידעו לדבר הולנדית זה יפה וטוב.
שיתחילו לרצות להתנהג כמו הולנדים ולהטמיע בתוכם את התרבות ההולנדית, אזי יוכלו להחשיב עצמם כמקומיים ויוכלו לבקש לעצמם זכות. אבל עד אז הם אורחים כאן בדיוק כמוני וכמוך! ובתור אורח על אחת כמה וכמה שתפקידך להיות מועיל וחיובי לחברה שמארחת אותך כל כך בנדיבות, ונתנה לך זכויות מעל ומעבר, ולא לגרום למארחים שלך להסתכל עליך כעל מטרד. זאת המציאות היום, לא סתם צצות ומתגבשות להם כל מיני מפלגות ימין קיצוני בארופה, הם מתחילים לראות אותם כמטרד חברתי. ככאלה שבעצם היותם נוכחים הם שוללים זכויות מסוימות מהמקומיים ויוצרים אי נוחות, מטרד.
אולי מתוך זה גם יבינו שהפתרון לבעיות במדינות מהם באו נובע מהאי רצון שלהם להשתפר ולהתקדם, ומתוך השיפור גם ישאפו לחזור ולתקן את הבעיות ב"מולדתם ההרוסה" במקום להאשים זאת על היהודי וחצי שעוד נשאר שם.

המטרה בסופו של דבר היא ליצור עולם טוב יותר לא?... אי אפשר להביא את כל העולם לאירופה כדי לספק לו תנאים.
אם מרוקו או ניגריה או כל חור אחר דפוק, יש לכם את כל הכלים כאן בהולנד כדי לקחת לשם ולתקן אותו. תשתמשו בהם לעזאזל!
אבל במקום זה הם פשוט מביאים את החרא משם ומתחילים להרוס גם פה.
לדעתי טוב להם כאן והם לא חושבים על לחזור חחחח, אז שיתחילו להכנס לקצב כמו כולם ולהיות בני אדם ולא להתנהג כמו איזה "שלוח מרוקאי"

ואם כל זה נשמע לכם קצת גזעני.. תתמודדו עם זה. כי גם אתם מרגישים וחושבים על הדברים האלה בכל פעם שאתם רואים משהו צורם לעין.
PVV זה כמו ישראל בתינו?

Row123

New member
הבעיה סבוכה

אבל ככל שאני שומעת הולנדים סביבי אף אחד לא דוגל בדיעה הזו. זה בהחלט נשמע כמו PVV. אבל ההולנדים בזים למפלגה הזו. לפחות אלה שאני מכירה באיזור המיושב ביותר במהגרים כאלו
מה זה אומר? שהם לא מוטרדים מהם? בוודאי שכן. זה רק אומר שהם לא עברו על בשרם מלחמות על גבי מלחמות עם שכמותם כמונו ולכן אינם יכולים בקלות כזו לנהוג בשיטות "תיקון התנהגות" שכאלה.

ותוך כדי שקראתי את מה שכתבת שהדיעה מאחוריו נשמעה הגיונית אבל השאר היה מורכב מידי ולא דמוקרטי במונחים הולנדים חשבתי על הרבנית בקהילה שאני גרה בסביבתה. האם גם הם "לא מתנהגים בהולנדיות"? אמנם הם לא משתוללים ושורקים לבחורות ומבצעים פשעים אבל גם הרבי של חב"ד ומשפחתו אינם מתנהגים ב"הולנדיות".
אזה איפה הגבול? ומה זה בדיוק התנהגות הולנדית? לקבל את הנצרות הקתולית? ואולי הפרוטסטנטית? הרי התרבות נגזרת הרבה מהדת ומה שהיא לימדה אנשים במשך הדורות- ראה מינימליסטיות וכדומה...

לדעתי הטעויות נעשו ועכשיו אין מוצא

אגב שפה, כעת מכריחים את חלקת גם אחרי 20 שנה ללמוד את השפה ולהבחן. לא יודעת באיזה היקף ומה הקריטריונים אבל נתקלתי בהם בשיעורי ההולנדית בהם השתתפתי

FalseFlat

New member
אפשר לשאול אתכם...

באיזה סטטוס נמצאים המהגרים ?
איך יכול להיות שאחרי 20 שנה הם נדרשים ללמוד את השפה ? ולהבחן על כך ?
כל החברים פה בפורום על איזה סוג אשרה אתם נמצאים בהולנד ?

חנהר

New member
אז מה כן מותר ומה אסור

ללא מהגרים לא היו סופרים כל כך צבעוניים ומגוונים. ללא מהגרים היו את אותן המסעדות שמגישות פטאט ווורסט או סטאמפוט של משהו. ללא מהגרים האוכלוסיה ההולנדית הייתה משעממת ויש הולנדים שטוענים שזה כך. ללא מהגרים סחר חוץ וסחר פנים לא היה מפותח כמו שהוא היום. הולנד במקורה מדינת מסחר, ייבוא, ייצוא בלי סוף. הידעת שראש עיריית רוטרדאם שמו הוא מוחמד אבו טאלב? הידעת שפעם בשנה הוא נוסע לסין למטרות מסחר? אני חושבת שלומר שלך יש יותר זכות מלאדם אחר מבלי להבין את מקור המוצא של האדם זה אכזרי ואסביר לך מדוע, כל אחד מאיתנו נולד למשפחה עם מנטליות שונה ועם אישיוז כאלה ואחרים שירשנו מהורינו, סבינו, סבתינו והשכונה בה גדלנו. אז רק משום שאתה נולדת למשפחה ממעמד נמוך אבל אתה רוצה להיות מטפס סוציאלי כז לא מגיעה ההזדמנות לעשות זאת?
הגירה מביאה עימה גם דברים טובים וגם דברים רעים. ומה תאמר על ישראל? זוהי מדינת מהגרים טהורה, אז מה תעשה? יהודים שלא רוצים להיות ישראלים כמו השכנים שלהם צריכים לחזור חזרה למדינה שלהם? ואם כך אז מישהו ישראלי? הרוסים? המרוקאים? הטורקים? האמריקאים? ציוניסטים ויוצאי שואה שהקימו את המדינה וחשבו שלהם יש יותר זכויות ואשר לשווארצע חייעס?

Etnozam

New member
אתם לא מתיחסים לכל התוכן!!

רשמתי!
זה לא שאני נגד מהגרים או הגירה או אנשים זרים, אני לא גזען ברמה כזאת וכאן בהולנד זה יהיה מגוכח אפילו כי אני בעצמי סוג של מהגר למרות שהמשפחה שלי הולנדים.

קודם כל מה זה להיות הולנדי,
לא פרוטסטנטי, לא נוצרי, לא קשור לדברים האלה. זה מאד פשוט אפילו, אך דורש הפעלה מבוקרת של תאי המוח מעבר ליכולות שמערכת ההפעלה המוסלמית מספקת.

תסתכל איך אנשים מתנהגים ותשאף להתנהג כמוהם לפחות ברמה שלא תתקבל כחריג בציבור.
עכשיו כמה עובדות כדי להמחיש מה זה להתנהג כמוהם, ואלה סתם דוגמאות פשוטות אז אל תתפסו על אחת מהן,
מעבר ללדבר הולנדית ביום יום, ויש מלאאאא שאחרי שנים כאן עדיין לא מסוגלים להגיד משפט אחד כמו שצריך או לכתוב בכלל,
בן אדם פותח חנות, ותולה שלט מאיר עינים... בערבית.
אתה מוסלמי?, הכל יפה וטוב. כאן לא מוכנים שאשתך תסתובב מכוסה כמו רוח רפאים, לא כי הם נגד האיסלם, כי הם בעד זכויות נשים. ואם אתה מתנגד לזה כל כך בבקשה יש את אירן, סעודיה, מרוקו, טוניס, לוב, טורקיה, תבחר..
רוצה ללבוש כותונת באווירת החום המדברי?, לך למדבר, או תסיר אותה כשאתה יוצא מהמסגד כדי שברחוב תראה כמו כולם ולא תגרום לאנשים ישר לקטלג אותך כאיזה קיצוני משוגע. עדיין מתפלא למה אנשים רואים אותך כחריג?(!)
הולנדים הם אנשים מסודרים, ישרים, ושוחרי שלום (ברוב המקרים), תהיה גם אתה.
כן!!, הולנד היא מדינה עם שורשים נוצרים. תכבד את זה, אין צורך לבנות שני מסגדים על כל כנסיה רק בשביל להוכיח שהאל שלך קיים. בכל מדינה אסלמיסטית אחרת לא תמצאו כמות כנסיות כמו כמות המסגדים שהרשו להם לבנות כאן בהולנד.
לא!!, הולנד היא לא מדינה מוסלמית, וכאן לא רוצים לשמוע חמש פעמים ביום מטורף צועק ברמקול שאלוהים הוא גדול. אל תלך תעשה מזה סימפוזיום, שתוק ותתפלל בשקט מבלי לנסות לכפות את האמונה שלך באמתלה של שויון. למה לכנסיות מותר אתה שואל? ככה! כי זאת התרבות המקומית ואתה בחרת לבוא לחיות כאן, תחייה עם זה בשלום.
יש עוד הרבה....

בקשר לחבד"ניקים, דתיים אורטודוקסים, ויהודים בכלל,
ביום שתראו לי אותם מקימים כל מיני סערות חדשותיות, רוצחים אומנים רק כי הדיעות שלהם סותרות, יוצאים להפגנות בוטות נגד כל דבר שמפריע להם, ממלאים את בתי הסוהר ועוד.. אני אשליך את אותם דברים גם לגביהם.
יהודים בכללי עושים בדיוק את מה שאני רושם, הם יושבים בשקט ומקיימים את החיים שלהם בנסיון להשתלב ולקבל את ערכי התרבות המארחת כמה שיותר ומבלי להוות מטרד ציבורי.
עם זאת,
אני שונא לראות תיירים ישראלים שמתנהגים כאן כאילו זה שוק הכרמל,
אני מתעב את ההתנהגות הישראלית הטיפוסית של הכל מגיע לי,
אני שונא לראות תיירים ישראלים מתנהגים כאן כאילו הכל על הזין שלהם,
גם הם צריכים לכבד את חוקי המקום, או לבחור חופשה בטורקיה!! אבל הם רק תיירים והם לא חלק מהיום יום כך שזה פחות מטריד.

עכשיו תחשבו על זה, אדם בעל דיעות איסלמיסתיות, בעל אורח חיים מוסלמי, ששואף להתקרב כמה שיותר לאללה, ובמקרה הוא גם בא מאיזו מדינה מוסלמית. האם זה נקרא "עונש" לשלוח אותו לשם?
אם כבר זאת צריכה להיות זכות בשבילו ללכת למקום בו הוא יכול לקיים אורח חיים מאה אחוז כמו שהוא מאמין.
והאם זה עונש להגדיר בפניו שיש לו את הזכות לחזור, אך רק אחרי פרק זמן מסויים שבו ילמד לכבד את המקום ואם לא גם הזכות הזאת תשלל ממנו. לכל מדינה יש רשימות שחורות ובפועל מקיימים את זה רק לא בסדר גודל כזה.
אם כבר "העונש" שלו זה הצורך לחיות כאן בהולנד בין כל הכופרים... לא חושבים כך?

Etnozam

New member
שנה הבאה תצביעי PVC!!

אומנם על פניו נשמע כמו מפלגה לפולימרים מורכבים
אבל זה
partij voor Chaim

המפלגה לחיים
שזה אני
משחק מילים נחמד חחחחחח

orez17

New member
וואו דוד, איזה הגזמה...

אתה יכול לצפות ממהגרים לאבד כל שמץ אינדבדואליות רק בשביל להתאים לסביבה, זה פשוט לא עובד ככה.

היית פעם בשכונת גולדרס גרין או הנסון סנטרל בלונדון? כל השלטים בעברית, וחצי מהרחוב מדבר בעברית, וזה היה ככה לפני 10 שנים כבר. אתה חושב שגם אותם צריך לסלק?

אז כן, יש מקום להגביל ברמה מסויימת, ולמנוע השתלטות בכח (ע"ע שני מסגדים על כל כנסיה..) אבל תרבות היא משהו שמתפתח ומשתנה כל הזמן, בין השאר ע"י מהגרים ממקומות אחרים שמביאים מנהגים שונים, אי אפשר למנוע את זה.

למעלה