Exit Light, Enter Night

Metal_F

New member
Exit Light, Enter Night

אולי מתישהו בעתיד כשהפורום יהייה יותר ותיק וגדול נעשה פגישת פורום גדולה וחביבה? יאללה S.C אני מנדבת אותך להיות האחראי על הפרוייקט. יש איזה נושא אחד נורא בעייתי שאף פעם לא מדברים על כל ההשלכות שלו והסוגיות שקשורות אליו והנושא הזה הוא עניין המיסחור. אני לא מבינה הרבה דברים, אוקיי מסחור זה כשלהקה משנה את הסגנון שלה בדרך כלשהי כדי להתאים את עצמה לקהל מסויים, או עושה דברים מסוימים ממניעים פיננסיים בלבד, זה ברור לי. אבל מה שדי מוזר הוא שמסתכלים על פופ כמוזיקה ממוסחרת וכי``ב כשמנגד הרוק או/ו המטאל מוזיקה שהיא בפירוש לא נחלת הכלל או משהו מסחרי. אבל כל כך הרבה אנשים ששומעים את המוזיקה הזאת ונמצא תחת הז`אנר הזה כל הזמן מתלוננים על זה שאין הרבה אנשים ששומעים את המוזיקה הזאת , היא בכלל לא נפוצה , אין מספיק מעריצים , בקיצור לא מרוצים מהמצב. אבל אם ``משאלותיהם`` ימולאו ואכן יהיו הרבה חסידי רוק ומטאל או לפחות כמות שתראה מכובדתמול כמות הפופיסטים הרי יהייה מסחור טבעי של הז`אנרים הללו. אז הנקודה היא איפה נחצה הגבול...? מהו מסחור ``מזיק`` ומהו מסחור הכרחי/טבעי... נ.ב: לדעתי זה לא נאה ולא יאה לזלזל בלהקות רק כי הן עברו איזהשהו גל של ``התמסחרות``. אני בטוחה שהם עומדים מאחורי ההחלטות שלהם והם ידעו מה טוב להם ומה הם עושים. ובטח שזה לא מתפקידנו לשפוט אותם.

Flash_Gordon

New member
זה הכסף שמשחק פה...

התמסחרות בלהקה ואומן היא דבר שקורה אצל רוב הלהקות מפני שבאיזהשהו שלב הברז היצירתי מפסיק לנזול, והם חייבים לעשות משהו כדי להמשיך להרוויח כסף אז הם משנים כיוון מוזיקלי, או יוצרים שירים נחותים אבל להיטים גדולים. כי בתכלס כמה כבר מטאליקה (לפני שאתם קופצים עלי אני רוצה להגיד שזו להקה שאני מעריך ואף מחבב) יכולה לכתוב על מוות על דכאונות התאבדויות ושאר ירקות, ואני יודע שחלק ממכם יגיד עכשיו ``היי זה לא כל מה שהם כותבים`` אז אני אומר לכם מנקודת מבט אובייקטיבית שזה פשוט זה קראתי את המילים של השירים שלהם וכבר היה לי רצון להתאבד אבל זאת לא הנקודה: מטאליקה היא הסמל להתמסחרות מפני שאת Load ו RE LOAD הם הוציאו בלית ברירה בגלל חוזה. הם מגלגלים מילוני דולרים בשנה על חולצות, הופעות, וכל מרצ`נדייז אפשרי והם לא שמים זין על המעריצים (אל תשכחו שבגללם אין לנו נאפסטר...) והנה הם גם באים שוב לארץ להופיע עם הפילהרמונית בראש השנה ושוב ימכרו כרטיס ב250 שקל בשביל שעה הופעה.מוגזם. אנחנו לא רואים את זה אבל הרוק הוא ממוסחר בדיוק כמו הפופ: שימו לב כשאתם הולכים ברחוב לכמה אנשים יש חולצה של בריטני ספירס ולכמה יש חולצה של מטאליקה,נירוונה,אירון מיידן,והרשימה נמשכת עוד ועוד.אנחנו תורמים למסחור. וחוץ מזה יש מספיק מעריצים חוץ מגל הופעות כפילי בריטני ספירס וחבריה שנחתו עלינו בזמן האחרון ההופעות שבדרך כלל מגיעות לארץ הן הופעות רוק ונורא כיף ללכת אליהן ויש הרבה אנשים שהולכים. אז זהו. אני לא בטוח מה היתה הנקודה שלי ומה שכתבתי זה די שטויות אבל תיקחו אותן בכובד ראש, שכל אחד ישמע מה שהוא רוצה וכמה שיותר רוק`נ`רול אמיתי יותר טוב

תראי,

נכון שלא צריך לזלזל בלהקות רק בגלל שהן הופכות לסמל (ע``ע טי שירטס) ושאפילו באם טי וי שמעו עליהם, אבל להקות כאלה מתחילות לשעמם אותך כשאחד מהשירים שלהם הופך ללהיט. פשוט קורה שזה נמאס. יכול להיות שלהקה תתלהב מהכסף ולא ממה שהניע אותה בתחילת הדרך לעשות מוזיקה, אבל נראה לי שברוב המקרים (חוץ מהקטע של ה``נמאס``) התמסחרות (עד לגבול מסויים) זה לא דבר כל כך רע.

סיפור קצר על להקה שאהבתי

אני מאוד אוהב את פרדייז לוסט הלהקה שגדלתי עליה שיש לי חולצות שלה ופתאום בלי הודעה מוקדמת הם שינו את הסגנון למן רוק עם אלמנטים אלקטרונים ואני כעסתי כעסתי שהלהקה שלי נהרסה התמסחרה שינתה עמדה אבל החלטתי לשמוע את הדיסקים האלה שוב והם לא רעים ממוסחרים שונים אבל לא רעים גם הם הבינו שזה לא הם וזה לא עזר להם להביא עוד מאזינים הם חזרו לסגנון הישן שלהם ואני שמח יש המון להקות ששינו את הסגנון שלהם מכמה סיבות אחת מהן היא כסף אחרת בגרות דוגמא אחרת הם ט`ריון שמד`את עברו למין שלוב של מוסיקה קלאסית עם מטאל ופה זה ממש לא למען מסחור הלהקה התבגרה וחיפשה כיוונים חדשים כיוונים אחרים ככה זה עם רוב הלהקות הן משתנות עם הזמן ולפעמים חוזרות למקורות וכן כקומוניסט אני חייב לומר שוב רצון לכסף או רדיפה אחרי הכסף הורסת

Metal_F

New member
אאחחחח.....

פרדייז לוסט...אני כל כך אוהבת אותם. אני לא מכירה אותם טוב מה שכן האלבום האחרון נחמד.

Bodom-child

New member
ואני אומר

למה לא לארגן כבר בזמן הקרוב פגישה. אני חושב שיש פה גרעין חזק של אנשים שנאמנים לפורום הזה.

wiz

New member
אולי תעשו משהו אחרי הבגרויות ?

מן מפגש/מסיבה שיהיו ההתחלה האמיתית של הקיץ והחופש ?

taya

New member
לא לא לא

אני דווקא בעד הקבר של רבי שמעון בר יוחאי, בצפת. לא, אבל ברצינות, אני לא אוכל לבוא לאיזור ת``א, אולי קצת יותר צפונה?

Metal_F

New member
פשוט תכנעי

את יודעת שאת תבואי אליי. את יודעת את זה ואני יודעת את זה. השאלה הייתה מי יבוא למי קודם את אליי או אני אלייך אז עכשיו זה נקבע: את אליי. חוצמזה כולם גרים במרכז (פחות או יותר) רק את תקועה אי שם בין חוות לעצי תאנה:) חבצלת שיודעת שטאיה יודעת שהיא תבוא אליה.

taya

New member
איש הבייגעלך

עצי תאנה עדיפים על הסנטר, זה בטוח. אבל.. כסף אין לי, איך להגיע לת``א בלי כסף? ריב עם ההורים יש לי, אין סיכוי שאני יוצאת מתחומי הגליל, מה שדיי מוציא את ת``א. וחוץ מזה, אתם לא עושים שום דבר בחודש אוגוסט, ברור? חבצלת, את יודעת שאני מתה לבוא אלייך, כל דבר שמהווה יציאה של יותר מיממה מהבית הוא דבר חיובי אצלי. טוב, בסוף בטח זה יהיה בת``א, נטול טאיה.

wiz

New member
גם אני מעדיף יותר צפונה....

ובאיזה מקום מבודד, אולי בים, איזה מסיבת חוף נחמדה לאנשי הפורום... וחוצמזה, מלחיץ להיות עכשיו במרכז....

Metal_F

New member
אני יבוא אלייך רק בשביל לתרום לו!

מה גורם לך לחשוב שלי יש כסף או/ו שאמא (היקרה) תרשה לי? חבצלת שתראה בחופש את טאיה בכל מחיר!(רק שלא יהייה יקר)

taya

New member
אחלה

רק לא נראה לי שאני אפגין נוכחות. נאמנותי מוטלת בספק- הייתי כאן מהיום הראשון, נשארתי לבערך חודש, אז עזבתי לכמה חודשים- חודשיים שלושה, וחזרתי לפני שבוע. אני לא בנאדם עם עקבות. טאיה.

למעלה