Exchange

cky2365

New member
Exchange

האם מישהו יכול לעזור לי בהגדרות דוא"ל בשרת ה- exchange. היום כל העמדות נכנסות תחת אותו שם משתמש אבל ניתן לשלוח ולקבל דוא"ל רק בעמדה אחת, בשאר העמדות זה לא אפשרי. מישהו יודע למה? כמו כן, איך מגדירים את ה- exchange לגישה מרחוק מבלי לתקוע את הרשת הפנימית?

פוֹלי

New member
כמה שאלות...

איזה exchange זה? לכל יוזר יש תיבת מייל משלו או שכולם חולקים גם את אותה תיבת המייל? איזה תחנות עבודה יש לך?

cky2365

New member
תגובה לפולי

עכשיו כולם חולקים את אותה תיבת המייל אבל ברצוני שכל אחד ינהל את תיבת המייל שלו, וגם יראה תיבה אחת ציבורית.

ezaton

New member
חסכת ברשיונות CAL

כלומר, רשיונות משתמשים. כל שרת 2000\2003 בא עם 5 CAL מובנים, וזה כולל גם התקנה של exchange. עליך לקנות רשיונות משתמשים לפי כמות המשתמשים שיש לך (זה בא בכפולות של 5, וזה לא זול בכלל), ולהגדיר שם משתמש לכל אחד מהאנשים בארגון. כאשר תעשה את זה, כל אחד מהם יוכל להכנס לחלונות שלו באמצעות שם המשתמש שלו, ולעבוד עם outlook מול השרת, עם תיבת דואר שלו. זה כמובן על רגל אחת. איך הדואר מגיע מהאינטרנט לשרת שלך, זאת גם שאלה. איך אתה שומר על השרת, שאלה אחרת (אם כי קשורה רק באופן חלקי). איך תגבה תיבות דואר (האם באמצעות ntbackup או brick-level), איך תעביר כראוי את כל המידע מספרת הבית של המשתמש היחיד במחשב, לספריית הביית של משתמש חדש (שכן עם הוספת שם המשתמש, גם נוצרת ספריית ביית נפרדת) באופן שיגרור מינימום עבודה בשבילך (עבור שלושה אנשים, זה לא נורא. עבור 300 זה סיוט של שבועיים), ומינימום זמן השבתה של עבודה. כמובן, כיצד השרת שלך יתמודד עם עומסים (על פי כמות משתמשים, דואר, וכו'), איך אתה מגן עכשיו ואיך תגן בעתיד מפני וירוסים, ועוד הרבה. לא פשוט הסיפור הזה. לא פשוט בכלל.

פוֹלי

New member
אבל כרגע מה שהוא אומר לא מסתדר לי

ז"א - אם כולם נכנסים על אותו שם משתמש לרשת, זה אומר שחשבון הדואר משוייך לחשבון NT אחד. אז אין שום מניעה לפתוח את אותה תיבת הדואר אצל כל היוזרים עם שם המשתמש הזהה. זה עובד אצלי אצל מישהי שיש לה שני מחשבים והיא ביקשה שבשניהם יהיה לה אאוטלוק, אז מכיוון שהיא ממילא נכנסת באותו היזר לשני המחשבים אין לי שום בעיה עם זה, היא גם יכולה לשלוח משני המחשבים דואר. לא ניסיתי את זה על כמות גדולה של מחשבים ואני גם לא חושבת שיש בשביל מה לנסות את זה, זה סתם בלאגן וחוסר אירגון. ושוב - על פניו זה אמור כן לתת לשלוח, צריך כבר להיכנס להגדרות הפנימיות, אולי משהו במחשבים האחרים לא מוגדר כראוי.

ezaton

New member
הוא רוצה הפרדה

יתכן ובמצב הנוכחי, הוא השתמש בעותק יחיד של outlook, על מחשב יחיד.

פוֹלי

New member
הןא גם אמר ש"היום כל העמדות נכנסות

תחת אותו שם משתמש אבל ניתן לשלוח ולקבל דוא"ל רק בעמדה אחת, בשאר העמדות זה לא אפשרי. מישהו יודע למה?" את זה אני מנסה לבדוק, בהנחה שלא מחר ולא מחרתיים הוא ירכוש את ה CAL's.

ezaton

New member
את צודקת

יבוא האיש מלפנינו ויסביר מה יש לו ומה הוא רוצה. ינסה לעשות זאת במונחים טכניים, אז גם נבין, כנראה. יפרט את התצורה, וירא כי טוב, ויהי ערב ויהי בוקר.

למעלה