Exalted XP

JuffoWup

New member
Exalted XP

עברו חמש שנים מאז שהנשיאה סקארלט נעלמה, תריסר המגא-קורפרוטיבים מושכים בחוטים מאחורי הקלעים בכדי לנסות ולמנות נשיא מטעמם שישלוט בנשיאות. העולם החופשי בבהלה, העלמותה של הנשיאה התבטאה בתוהו ובבוהו במגרש הכלכלי ובורסות רבות סבלו נפילות שערים, מנגד משקיעים אין ספור העדיפו להעביר השקעות ממרכזי תעשייה של הנשיאות אל נקסוס ולוקשיי, במחשבה ששינוי עתידי ממשמש ובא, וכנראה משם תבוא הגאולה. אבל הבעיה הרבה יותר חמורה מכך, בכל רחבי העולם, במקומות ללא שם כמו גם במרכזי אוכלוסיה עצומים כמו עיר הבירה של הנשיאות, שינוי חדש מתחיל לתת את אותותיו, אנשים פשוטים מהרחוב- שוטרים, בירוקרטים, איילי הון, חקלאים ועוד מתחילים להציג עדויות לכוחות שמקורם באגדות שנשכחו כבר, ואחריהם יוצאים רודפים ככלבי צייד אנשי הממשל, הכמורה וגיבורים אחרים מתוך המגזר העליון. אכן תקופה עתירת התרחשויות. ולחדשות אחרות נעבור לכתבנו בצפון, שם הצבאות של הנשיאות נדחפים אחור ע"י צבא העם ושיטות הטרור של יורגן קנקו, הידוע בכינויו הפר מן הצפון, אך לפני כן זיכרו: אם אלו לא סיגריות של ציניס, זה פשוט לא סיגריות. הרעיון- אקזלטד במאה ה-20. העולם אותו עולם, רק הרמה ההתפתחותית של האנושות שונה (גורדי שחקים, רובים, טלויזיה, דמוקרטיה וכו' מחד- אלים, רוחות, יוזי וכמובן אקזלטד מאידך). אני מאוד אשמח לשמוע רעיונות בנושא, ואולי אף לנסות ולהריץ משחק עם קבוצה (לא באינטרנט, גמישות לגבי מקום). נ.ב תנו לזה צ'אנס, אל תקפצו ישר עם "אתה הורס את כל הפרנציפ של מערכה עטורת פנטזיה".

0Pandemonium0

New member
דווקא היה לי רעיון כזה פעם.

על אקזולטד ודמי-דרקון שנאבקים אלה באלה בעולם המודרני. כמובן שפישטתי קצת את הרעיון, הורדתי את האלים וכו', אבל לא חשוב עכשיו. בעיקרון אני לא אוהב את ה"מערכה עתירת פנטזיה" של אקזולטד. בפעם הראשונה ששמעתי על המשחק חשבתי על משהו פשוט יותר, ורק אחרי שקניתי את הספרים הבנתי פתאום את החלוקה לקאסטות, את היצורים הקסומים, האלים וכו' וכו'. והאמת שאני מעדיף אקזולטד ככה: אנשים עם כוחות אלוהיים. זה הכל. בהחלט אפשר להכניס את זה למאה ה-20. זה יכול לצאת טוב, במיוחד לשכתב אירועים היסטוריים: נשגב יהודי מופיע בגטו ורשה והודף את הנאצים? הדוכס מוולינגטון מנצח בקרב ווטרלו בעזרת כוחות אלוהיים? נשמע טוב. ובכל-זאת, כמי שכבר מכיר את אקזולטד, פחות או יותר, זה עדיין נשמע לי מתאים יותר לעולם "דמוי ימי-הביניים" הטיפוסי, אבל כמו שציינתי בלי האלים והיצורים הקסומים.

JuffoWup

New member
העולם של אקזלטד- מודרני

אני יותר מכוון רעיון של לקדם את העולם של האקזלטד לעתיד, בלי יהודים או נוצרים (לא להכניס אקזלטד לעולם האפילה, יותר כמו להכניס את עולם האפילה לאקזלטד).

JuffoWup

New member
באופן עקרוני כן

אבל רק באופן עקרוני, אולי בשביל להשוות לכל העניין של אקזלטד איזשהוא פן מסתורי מציאותי כזה. בפועל אין הרבה יותר קשר מעולמות אחרים.

ננסק

New member
נשמע לי אחלה.

הכי נכון יהיה באמת לא להתבסס על העולם האמיתי יותר מדי (כלומר, לא להתחיל לקרוא לממלכה "ארה"ב" וגמרנו), אלא פשוט ליצור עולם מודרני שמתאים לאקזלטד. אני חושב שזה אחלה רעיון, ובטח יכול להיות מעניין לשחק בזה לפחות וואן-טיימר.

רעיון גדול

אחלה רעיון ובאמת אני מסכים עם ננסק לא לעשות את זה יותר מדי דומה לעולמנו בכדי לשמור על ריחוק מהעולם שלנו ומההיסטוריה האמיתית (כי בזמננו ארה"ב לא תתפצל לשתי ממלכות או דברים מהסוג הזה...). אבל לדעתי כדי לא לצאת מהריאליזם וכן לשמור על חוקי כדו"א (אין קסמים, כוחות מיוחדים בצורה הרגילה) וכן יש להשתמש ביהודים, ערבים, ארה"ב, צרפת, בורסה וכו' הייתי מוסיף "כוחות מיוחדים וקסמים" (בצורה שונה וכאילו הגיונית לעולם), כמו למשל קסמי אופל עתיקים של שאמאנים שחורים מאפריקה, או כוחות מיוחדים של הנדסה גנטית ממדענים גרמנים, או השבחה של גנים שיצרו צבא של לוחמי קולונים מחלקי ברית המועצות המתפוררת. מה דעתכם?

Nihau

New member
אין שום סיבה שבעולם (של אקזלטד)

אין שום הצדקה לדחוף "יהודים, ערבים, ארה"ב, צרפת, בורסה וכו" לתוך עולם כמו אקזלטד. אין לזה הצדקה מבנית טכנית, אין לזה הצדקה היסטורית, אין לזה הצדקה משחקית וזו סתם התרפקות מפוחדת על המוכר והידוע באמתלה של ,כי ככה זה יותר נכון" במקום לשבת ולאמץ את התאים האפורים ולנסותבאמת להמציא היסטוריה עתידנית מתאימה לעולם בנוי היטב כמו אקזלטד. אם אתה כבר כל כך נחוש להתאים לתוך אקזלטד את העולם המציאותי האפור שלנו כבר שווה לעשות שיעורי בית כמו שצריך ולהתאים לו את ההיסטוריה האסייתית ממנה הוא שואב כל כך הרבה אלמנטים ולא את ההיסטוריה האירו-אפריקאנית הלעוסה לעייפה ובמיוחד לא את תרבות הצריכה המטופשת האמריקאית.

JuffoWup

New member
הרעיון הוא לא מה יהיה באקזלטד

עוד 2000 שנה. הכוונה הייתה לקחת את העולם של אקזלטד ולשנות אותו כך שהרמה הטכנולוגית-התפתחותית תהיה מקבילה לשלנו; כמובן שאני אשלב הבנות של היום (קאפיטליזם, בורסה וכד'), אבל הדגש הוא אקזלטד וההתמודדות האפית בדיוק כמו שקיימת במערכה המקורית יותר. אני עוד מגלגל רעיונות בראש אבל נראה מה הולך לקרות עם זה.

למעלה