ever free

ayumi3000

New member
ever free

それはとても晴れた日。 穏やかな笑顔に 白い鼻緒一厘そっと添えた。 美しいものはときに悲しいもの やがて来る別れ感じて。 黒い列並べずには乱して顔上げた いつか見たそらおおもって。 行き先葉どれ黒い遠く問いところなの? もう二度とは戻れないほど遠いところなの? 会いたくてあえなくてせめて伝えてほしい 最後にくれた涙そのすべて忘れない。 אממ זה שיר שניסיתי להעתיק ליפנית מרומאג'י...בטח לא יצא לי טוב בגלל ה-IME... (חבל שאני עוד לא יודע קאנג'י)

GnomeBubble

New member
יש שם כמה קאנג'י שנראים מוזר

יכול להיות שזה טעויות של IME ויכול להיות שזה סתם משהו שאני לא מכיר. אבל בכל מקרה, פשוט לא הייתי בונה על ה-IME כדי להפוך קאנה לקאנג'י בלי לדעת קאנג'י, כי עם כל ההומופונים בשפה היפנית תמיד תהינה טעויות.

ayumi3000

New member
כנראה

שאני אצטרך לחכות עד שאני אלמד קאנג'י :] בנתיים אני מרוצה (והמורה מרוצה) מזה שאני יודע הירגאגאנה וקאטאקאנה בע"פ.

GnomeBubble

New member
מצויין

אם אתה יודע כבר הירגאנה וקטקאנה בע"פ אז זאת התחלה מצויינת. זה אומר שאתה כבר יכול לקרוא מנגה אם פוריגאנה (או ספר עם פוריגאנה, אבל זה קצת יותר קשה למצוא...) וזאת גם דרך מצויינת ללמוד קצת קאנג'י (למרות שעדיין תצטרך לימוד פורמלי כזה או אחר של קאנג'י). אבל גם אם רק תקרא טקסט עם פוריגאנה לאט לאט תגלה כל מיני קאנג'י נפוצים. שילוב מעניין, שיכול לדעתי להיות די מוצלח, זה ללמוד את המשמעויות של הקאנג'י (ובכלל איך לפרק, להרכיב ולכתוב קאנג'י) עם הספר של James Heisig - Remembering The Kanji I (הספר הראשון בסדרה של שלושה) ואז לקרוא טקסטים עם פוריגאנה ולהתחיל לקשר קריאות ומילים של ממש לקאנג'י. הספר השני בסדרה אמור ללמד אותך גם קריאות לפי שיטה שמבוססת על עזרי זיכרון, אבל לא ניסיתי אותו (למדתי רק עם הראשון) אז אני לא יכול להמליץ עליו.

ayumi3000

New member
תודה :)

יש למורה שלי איזה ספר מיפן...אני אשאל אותה איך קוראים לו...אנחנו נשתמש בו אחרי שהיא תסיים ללמד אותי את כל מה שקשור ל- פעלים, תארים וכל זה :) והמאמר האחרון שלך גם עוזר מאוד! שאלתי אותה היום מזה הdewa nai ו - Dewa nakatta כי היא לימדה אותי רק את ה- desu, jya arimasen, deshita, jya arimasen deshita ו(בקשר לתארי i לא שזה קשור כרגע) desu, kunai desu, katta desu, kunakatta desu. אז בקיצור היא אמרה שזה לא ממש בשימוש אבל אפשר להגיד ככה גם :אז בשיעור הבא נוסיף את זה (ל- ノウト רושמים את זה בקאטאקאנה לא?)

GnomeBubble

New member
../images/Emo13.gif

dewa מתקצר ל-ja גם בדיבור רשמי (רגיל), אבל הייתי אומר שהוא עדיין בשימוש. אני לא בטוח בקשר לזה לגמרי, אבל נראה לי ש-ja במקום dewa זאת תופעה די חדשה. בכל מקרה יצא לך להיתקל בו לדעתי, אני נתקלתי בו דווקא די הרבה ומבחינה דקדוקית המשמעות של dewa יותר ברורה מאשר ja שזה סתם קיצור, אז לימדתי גם אותו. בקשר לספר קאנג'י, אני משער שהוא כתוב בשיטה מבוססת השכיחות, כמו רוב הספרים (רשמתי על זה במאמר הקודם שלי). אני אישית לא מאמין בשיטת השכיחות כשיטה ללימוד קאנג'י לזרים. היא אמנם אפשרית, אבל צריכה השקעה גדולה ובסופו של דבר רוב התלמידים פשוט מוותרים על לימוד קאנג'י, ומקווים להסתדר עם קאנה ויפנית מדוברת. השיטה השכיחותית זאת אמנם השיטה שבה היפנים עצמם לומדים את הקאנג'י (ובגלל זה היפנים עצמם משוכנעים שהיא הנכונה), אבל ההבדל הוא שהיפנים לומדים את הקאנג'י באופן אינטסיבי במשך 8 שנים, ועוד כשהם במגע יומיומי עם חומר כתוב בקאנג'י. וכמובן שמדובר בשפת אם שלהם. אני לא חושב שרוב הגאיג'ין יכולים להשוות תנאים איתם בדרך הזאת. לשיטה השנייה, שנקרא לה השיטה התרכיבית, יש את החסרונות שלה. אתה לא תוכל לקרוא את רוב הטקסטים עד שתלמד את כל הג'ויו כי חלק מהקאנג'י הנפוצים הם דווקא בסוף בשיטה הזאת. אבל בשיטה התרכיבית אתה יכול ללמוד קאנג'י הרבה יותר מהר וזה גם יותר פשוט. אז גם אם יש אנשים שלא יסכימו איתי - אני חושב שזאת השיטה המומלצת. בינתיים אין שום דבר רע בלהתחיל ללמוד בשיטת השכיחות (גם אני התחלתי איתה), אבל בסופו של דבר אני ממליץ לך לנסות את שתי השיטות. נראה לי שאתה יכול לקרוא את הדפים הראשונים של הספר Remembering The Kanji I באמאזון. ובקשר ל-nooto (מחברת) רושמים בקטקאנה, אבל רושמים את זה: ノート. כשרושמים מילים זרות בקטקאנה, אז מאריכים הברה עם צ'ואון ー ולא עם אות תנועה נוספת.

ayumi3000

New member
אה

הבנתי אז כאילו במקום ה- う (להברה ארוכה) שמים את הצ'ואון? ー ואפשר לקנות איפשהו בארץ את REMEMBERING THE KANJI?

GnomeBubble

New member
-

במקום כל אות שמאריכה הברה (גם I, O או A יכולות להאריך הברה) שמים ー. אבל בד"כ לא עושים את זה במילים ממקור יפני (או סיני) אלא רק במילים ממקור זר. ואני לא יודע אם אפשר לקנות את RTK או כל ספר יפנית שהוא בארץ. האמת היא שאף פעם לא בדקתי וחיפשתי. אתה יכול לחפש בחנויות ספרים און-ליין, או ללכת לחנות סטימצקי קרובה אליך ולבדוק בקטלוג שלהם (בחנות עצמה סביר להניח שלא תמצא). אבל במקסימום תמיד אפשר להזמין מאמאזון.

למעלה