European Health Insurance Card

יעלי9

New member
European Health Insurance Card

מישהו מכיר ויכול להעיד עד כמה זה נחוץ כשנוסעים לטייל באירופה?

אנחנו נוסעים בעוד שבוע לנופש "אתגרי" (בעצם, אפשר לבטל את המרכאות הכפולות, כאבי השרירים מובטחים).
מחר אגש לסדר את עניין הביטוח הרפואי ופתאום גיליתי את הכרטיס הזה. ברור שהוא לא במקום פוליסת ביטוח נסיעות, אבל השאלה אם תהיה בעיה לקבל טיפול ללא הכרטיס?
הסיכוי שנקבל אותו בזמן לטיסה, קלוש עד לא-קיים,אז יש אלטרנטיבה? דרכון יספיק? לקחת איתי את הוכחת הכתובת המטופשת שהבריטים אוהבים כ"כ (=חשבון חשמל)?

בקר12

New member
עוד הספקתי לשמוע על זה לפני שחזרנו

מצד אחד זה "חינם" - מה רע?
מצד שני, זה בדיוק מה שמפחיד אותי (NHS) ולכן טוב שאת עושה ביטוח נסיעות

Nobilis

New member
בגדול...

הסבר:
http://www.fco.gov.uk/en/travel-and-living-abroad/staying-safe/travel-insurance/ehic

אם אין את הכרטיס יתכן (אם לא יסתפקו בדרכון - לפעמים מוותרים) ותצטרכי לשלם על הטיפול, ואז לבקש החזר לאחר החזרה לבריטניה אם הטיפול מכוסה על ידי ה-EHIC.

לדעתי אם את חוששת מפציעות ("אתגרי"), שווה לעשות ביטוח בנוסף. ה-EHIC הוא *לא* ביטוח. הוא לא מכסה דברים שלא מכוסים על ידי שירותי הבריאות הממלכתיים.

בקר12

New member
מתוך הלינק שלך

I agree that I have British, EU, EEA or Swiss nationality.
נדמה לי שגם יעלי או בעלה לא - זה תקף גם לבני זוג?

בקר12

New member
בדקתי שוב וחוסר האזרחות האירופית לא בהכרח

שולל את הזכות - אבל צריך להגיש בקשה בדואר ולא ברורים לי הקריטריונים (לפחות לא התעמקתי בהם)

Nobilis

New member
מממ

בלינק שנתתי (תחת Who is entitled to an EHIC) מדברים על תושבים, לאו דווקא אזרחים.

לפחות נכון ללפני מספר שנים הספיק להיות תושב, גם אם האזרחות אינה אירופית.

יעלי9

New member
או.קיי. תודה, נרגעתי.

אמלא טופס בקשה אלקטרוני עבור אלו מבני ביתי שמחזיקים בדרכון אירופאי, אולי הכרטיסים שלהם יגיעו בזמן...
בכל מקרה אני מתכוונת לעשות ביטוח נסיעות.

בברכת 'שלא נזדקק', תודה.

למעלה