eu tu brute

reifba

New member
eu tu brute

שלום לכולם, אני בן 23 ולפני יומיים גילו לי אפילפסיה (פוקלית) וגם זה רק אחרי שעשו לי EEG לאחר חוסר שינה בכל מקרה מספר שאלות לי אליכם: א. איך מרגיעים את המשפחה? הם לחוצים בטירוף. נתנו לי טגרטול 200 מ"ג ואמרו שאני חייב לקחת את התרופה כל פעם עם אוכל אז: ב. כמה אוכל? תפוח זה מספיק. ג. זה נכון שאי אפשר לקחת את התרופה ואז לאכול משהו חומצי כמו תפוז, אשכולית וכו'. ד. אני מרגיש לאורך היום הרבה פעמים הרגשת טשטוש, זה עובר? ה. זה נכון שגם ליוליוס קיסר הייתה אפילפסיה? תודה

חייםלוי

Member
מנהל
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

הצטרפת למשפחת חולי האפילפסיה וזה באמת קשה לקבל זאת בהתחלה. לגבי הלחץ של המשפחה זה טבעי אבל לא מחויב המציאות. הפיתרון ללחץ הוא ידע. את הידע תוכל והם יוכלו לקבל ממאמרי הפורום, מהקישורים וממילון המונחים (כולם בשורה הכחולה למעלה) אתה יכול לומר להם שאנחנו הכותבים כאן בפורום רובנו המכריע חי חיים רגילים: עובדים, נשואים, נוהגים וכד'. כמובן שתריכים קודם להיות מטופלים בצורה נכונה ולהתמיד בתרופות. אם הראשונה לא תצליח להפסיק את ההתקפים אז השניה תצליח. כדאי להתייעץ עם אפילפטולוג (נוירולוג המתמחה האפילפסיה. יש רשימה במאמר טלפונים חשובים בצד שמאל של המסך) לגבי אוכל מספיק לקחת משהו עם התרופה. אני לא יודע אם תפוח או תפוז אסור. יש פה מספיק אנשים הנוטלים טגרטול והם יענו לך. הטשטוש הגיוני. ככה זה כשמתחילים לקחת תרופה אנטי אפילפטית. אחרי זמן מסוים תתרגל והתחושה תעבור. גם ליוליוס קיסר היתה אפילפסיה וגם לעוד רבים אחרים כמו דוסטוייבסקי, נפוליאון ועוד.

כותרת די מעניינת ../images/Emo13.gif

ברוך הבא לפורום. א) תסיבר להם שזה לא סוף העולם לא קרה שום דבר אפשר לחיות עם המחלה (עובדה הפורום).זה לא מדבק. להרבה אנשים מפורסמים בהיסטוריה הייתה אפילפסיה לתשומת ליבך ====> http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_people_with_epilepsy ושירגעו לא קרה כלום. אני מאמין שחברי הפורום הנוספים יוכלו לייעץ יותר בקטע הזה. ב)תפוח לא נראה לי נכנס בהגדרה של ארוחה. ג) לא יודע ד) כן עם הזמן ה) לא נראה לי אני יודע שלנפוליאון ואלכסנדר הגדול היה.

תרגיש טוב:)

אומרים לקחת את הכדור עם אוכל כדי שזה לא יעשה בעיות בעיכול וכאלה,ממש שטויות.. את רוב הכדורים אני לוקח בלי לאכול. הכדור בבוקר אני בכלל לוקח אחרי צום של 8-9 שעות.. בהצלחה,ואל תדאג,זה לא כזה נורא

אגב,אם כבר מפורסמים עם אפילפסיה..

http://www.epilepsy.org.il/Apps/WW/Page.aspx?q=%u05DE%u05E4%u05D5%u05E8%u05E1%u05DE%u05D9%u05DD&pg=&comp=text&ws=bfd6d0f0-17fb-4cdd-b576-739a05b065a1&fol=823a8fae-a074-44e5-a7ff-34867b96a6a6&box=e70b9724-f26c-45a1-8f52-39034d6197ba&page=6a8db319-2052-47ca-9ab8-20ccd8189758&_pstate=item&_item=43abe425-b9e6-452a-8149-55e7a0b5bad2

reifba

New member
הכל עדיין בחיתולים

מכיוון שההתקף היחיד שהיה לי הוא זה שהביא אותי לביה"ח מלכתחילה. כרגע האפילפסיה מתבטאת בזה שאני מתחיל לשנות את שגרת היום-יום שלי: לדאוג לישון מספיק, לקום בזמן לקחת את התרופות, לעשות חצי שעה הפסקה אחרי שעה וחצי מול טלויזיה \ מחשב (אני סטודנט למחשבים) וכמובן להרגיע את המשפחה. מכיוון שההתקף קרה בשישי בערב הרופאים היו בטוחים שלקחתי איזה סם במסיבה, אח"כ הם ניסו להבין איזה סם לא מתגלה בבדיקות דם. ורק אחרי הEEG גילו את האפילפסיה הכל עדיין מאד טרי אני רק 3 ימים על התרופה וכנראה שעוד לא ממש עיכלתי מה קורה. אין לי עדיין הרבה מידע על האפילפסיה כי עדיין לא עשו לי את הMRI (אם להיות חנונים nMRI).

שלום

בתור סטודנט מחשבים אני מציע שתתחיל לקרוא באתרים שרשומים אצלי למטה. מאחר ואתה תיפגש עם רופאים בקרוב תישתדל לצאת אם אבחנה כתובה של סוג ההתקף וסוג האפילפסיה.וכמה שיותר ידע. קבל העתק של ה-EEG אם יש? תישאל שאלות כמו: יש מוקד, קבל עליו פרטים , מה מיקום ומה ההשפעה. אני מניח שנפלתה. כלומר ההתקף הכללי הוא מישני ונוצר מהתקף במוקד. ויש לזה שם . נתונים אלה ועוד מסווגים את סוג האפילפסיה. איסוף הידע הזה יאפשר לך לשלוט בניהול של הדברים. ההורים: אני הורה, זה ארוע קשה, הדרכה הסברה , תדגיש לפניהם שהנה אתה כאן לפניהם במצב טוב, הזמן ירגיע.

ruthty

New member
הי בוקר טוב לך../images/Emo140.gif

טבעי מאוד שהוריך יהיו לחוצים ואני מאמינה שגם אתה תן להם לעכל את החדשות תספק להם ידע כדי להרגיע אותם סך הכל הם דואגים לגבי הכדורים אם אתה רגיש בקיבה אז זה לא כל כך טוב תפוח לארוחת בוקר לשעה 10 זה לא נורא אני אוכלת סנדיץ בבוקר ולאחר מכן שותה את הכדורים שים לב לנושא הזה לגבי עייפות קודם תעדכן את הרופא שנית במשך הזמן זה עובר הגוף מתרגל ולאט לאט ארתה נכנס לשיגרה יום טוב לך והרבה בריאות

estelina

New member
שלום לך!

גם לי יש אפלפסיה מוקדית - תוצר לוואי של שיתוק המוחין בו אני לוקה . גם אנוכי מטופלת בטגרטול CR (שחרור מבוקר) 200 מ"ג. (אנוכי מקווה שאתה גם לוקח את הCR. אנוכי לוקחת את הטגרטול מזה 21 שנה והוא עושה את העבודה שלו להפליא - אין התקפים . אבל יחד עם זאת , צריכים לעזור לו קצת: א. בהחלט שיש להמנע מאשכוליות. ב. להימנע משיזוף בשמש , התרופה גורמת לרגישות בעור. ג. לקחת תוספים של B12 וחומצה פולית , היות שהתרופות האפליפטיות ידועות כזוללות ויטמינים אלו. ד. להקפיד על שינה טובה (7-8 שעות) ה. להתרחק מסוללרי , כמה שאפשר. וכמובן להימנע מאלכוהול ו. לקחת ויטמין C באופן קבוע זה פשוט עוזר לרמת התרופה בדם שצריכה להיות בין .8-12 וזאת יש לבצע כל שלושה חודשים כמו כן לבצע תפקודי כבד , כליות וכולי.... ז. גם אנוכי ההייתי סטודנטית , התרופה הזאת בהשוואה לתרופות אחרות לאפליפסיה, איננה פוגעת בזיכרון . היא תרופה מאוד ידידותית לסוג האפלפסיה הזאת ווגם נלקחית לרוב במקרים אלו כתרופה יחידה ללא שילוב עם תרופות אחרות ( אנוכי מתייחסת למקרה שלי) ח.במידה ותעבור את השנתיים ללא התקפים, אין מניעה לחזור לנהיגה באם יש לך רשיון. אני נוהגת הרבה שנים ללא בעיות של ערות. ט. לא צריכים לאכול הרבה כשלוקחים את התרופה , אני מתכוונת לטגרטול CR שתפקידו לשמור גם על רירית המעי. י.הרגשת הטשטוש תעבור לך, ככל שרמת התרופה תהיה מאוזנת בדם. יא. אתה יכול לשבת מול המחשב שעות אבל עם הפסקות כמובן. יב. עם כל הדברים לעיל אינני מאמינה בהפסקת תרופות, אפליפסיה היא מחלה קשה גם שהיא מאוזנת , וכדי לחיות טוב אתה חייב לקחת את הטיפול לכל חייך. נכון אינני רופאה אבל אני יודעת על מה אני מדברת. זאת איננה מחלה כמו שמרכיבים משקפיים , כמו שהרבה אנשים בפורום זה נוהגים לומר. יג. למי שהתרופה כן מתאימה , (ולא פוגעת במערכת החיסונית שלו) , אפשר לחיות איתה בשלום. יחד עם זאת יתכן מאוד שיהיה נזק מצטבר לאורך השנים , אני עצמי עדיין לא יודעת מהו. המוטו שלי: אם אתה מתחשב באפליפסיה שלך (חי באורח חיים בריא , ונמנע ממה שצריך להימנע ולוקח את התרופות בזמן) אזי, מחלת האפליפסיה (ולא תופעת האפליפסיה) מתחשבת בך. בהצלחה אסטלינה.

reifba

New member
ממש תודה על כל המידע, ועוד כמה דברים:

אכן CR. א. אשכוליות בלבד או בכלל פרות הדר? פשוט יש לנו כמה עצים בבית ולא הייתי רוצה לוותר על כוס המיץ הטרי של הבוקר. ב. גם ככה אני די לבן. ג. לגבי הB12 את צמחונית? אם אני מקפיד לאכול בשר זה מספיק? ו. פה נכנס העניין של פרות ההדר. יג. נזק מצטבר??????? את יכולה לפרט בבקשה? ועוד דבר נוסף, הייתי היום בחדר כושר פעם ראשונה מאז שהתחלתי לקחת את התרופות ושמתי לב שככל שדופק שלי עולה כך גם הרגשת הטשטוש. תופעה זו גם אמורה להיעלם עם הזמן? אני מצטער שאני מפציץ את הפורום אבל הכל די חדש לי וחסר לי המון מידע.

estelina

New member
אשכוליות אני יודעת בוודאות שיש להימנע כי

נתקלתי בזה בספרות הרפואית., לגבי השאר, לא נמנעתי....... B12 לא קשור לצמחונות במקרה הזה, פשוט זה אחד הנזקים של התרופה לדלל את המאגרים של הויטמינים האלו בגוף. יחד עם זאת, יש לבקש בדיקת רמת B12 וחומצה פולית בדם ולפי זה להחליט. גם אם ויטמנים אלו נמצאים בטווח הנמוך של הנורמה יש לקחת. יש שטוענים שהתרופות הללו במשך שנים רבות גורמות לבעיות מעין חרדה או משהו מעין זה, אבל אל תייחס חשיבות לשורה זאת שכתבתי. לדעתי, וכפי שאני חווה את התרופות בגופי, הם בהחלט משנים את האיזון הכימי במוח, ומן הסתם ברבות השנים דבר זה עלול לגרום לנזק. (כדוגמת הטלפון הנייד). אנוכי מציעה לך , להאט בפעילות הגופנית בחדר הכושר עד שהגוף שלף יתרגל לתרופה ורמת התרופה בדם תהיה תקינה. דבר נוסף שכחתי יש לבדוק גם את רמת הסידן בדם ובגוף מדי פעם . ידע בתחום גם תוכל להשלים באופן עצמאי על ידי קריאה. בתחילת המחלה , ישנה חוויה של איבוד שליטה- ההתקף עצמו..... הגוף בוגד בך ואתה אפילו לא מבין למה......במשך הזמן הדברים מתאזנים ואתה לאט לאט מחזיר את השליטה לחייך...............תן לזמן לעשות את שלו......****ואתה תעשה את שלך*** אסטלינה

ענת71

New member
שמור על עצמך ותרגיש טוב.

אל תיקח את זה קשה רציתי להוסיף שאתה לא חייב לקחת את הטגרטול אחרי האוכל. שיהיה לך יום טוב והרבה בריאות.

למעלה