ERIC

Maladict

New member
ERIC

קראתי את הספר הזה סוף סוף ואני יכול להגיד משהו אחד. איזה ספר גדול!!! (שלוש סימני קריאה זה בהחלט סימן למוח מעוות) סוף סוף ספר של סתמרוח שאני אוהב. אפילו אהבתי את סתם רוח.

lazaros999

New member
../images/Emo18.gifאזהרה חמורה

אל אבל אל תקראו את הסדרה של פראצ'ט בעברית כי עם כל הכבוד לעבודה הקשה בתרגום ספרים מי שתרגם לעברית הוא אדיוט וצריך לעבור לתרגם ספרי ילדים כמו חתול תעלול וטלאטביז כי הוא הורג את כל ההומר השחור שקיים בספר

Athaclena

New member
כן, הבנתי. אפשר להפסיק עם זה...

יש סיבה למה אנשים כן קונים וקוראים את התרגומים ויש סיבה לעודד עוד תרגומים. נכון, רוב התרגומים היו זוועה (לא שקראתי אותם). אם אני יודעת על זה כ"כ הרבה בלי לקרוא אפילו ספר אחד, אז כנראה שענין דוסקס די והותר.

Maladict

New member
אתם סתם מכפישים

למרות שאין לי שום בעיה לקרוא ספרים באנגלית, וזה בעצם מהשאני עושה רוב הזמן, עדיין התרגומים של פראצ'ט לעברית הם סבירים בהחלט.

Athaclena

New member
כדי להבין את הסיפור, כן

כדי לתפוס בדיחות? ...לא יודעת. אולי. אבל היו טעויות ענקיות ומביכות בסדר גודל של מניח רעפים נוצרי, וזה לרוב לא מעיד על תרגום מושקע במיוחד.

מ א ג ר ט

New member
אז מה...

יש דבר אחד שאתם לא מבינים- אדם שקורא את התרגום אז זה כי אין באפשרותו לקרוא את המקום (מסיבות שונות, למשל שהוא לא יודע אנגלית או שהוא לא משיג את הספר) ואז עדיף לקרוא בעברית מלא לקרוא בכלל. חוץ מזה מי שקורא בעברית לא שם לב שהוא מפספס בדיחות משום שהוא לא יודע שהן היו שם קודם... אין ספק שטרי פראצ'ט הוא סופר בעייתי- אחרת לא היו מחליפים את המתרגם כל פעם, לא?

המממ... כן, אני בהחלט מסכים

וזה בעיקר בגלל העובדה שברוב הספרים זו נורית שרעבי. שמעתי מישהו מעלה תיאוריה, שהיא עשתה את השגיאות האלה בכוונה, כדי שיזכרו אותה לעד, ועובדה שבפורום זה כבר דיברו המון עליה... מי יודע? בעולם של בדיות ושקרים אינכם יכולים לדעת מה אמיתי ומה לא...

היא צריכה באמת לקוות

שהיא לא תהיה קיימת כשאני אמצא אותה. זהו! החלטתי! אני כותב מכתב להוצאת כינרת (יש לי את האימייל שלהם כתוצאה מעבודה שעשיתי לISF) ומבקש מהם לשלוח מכתב עם כמה שאלות לנורית שרעבי, כדי לברר את העניין אחת ולתמיד, אם למישהו יש שאלות או הסגות או הערות, הארות וכו', נא לשרשר לכאן.

Spirite

New member
הו לא!

אז זה אומר שלא יהיו יותר ריבות תפוזים עצובות וצפרדעים מטרידות? הו, הטרגדיה!

Spirite

New member
טעות. זה חמישה סימני קריאה.

אבל אצלך גם שלושה מספיקים. :)

ויימס

New member
ספר קסום ומופלא.

"כן, אתה תגיע הביתה. אתה מפורסם בכך שאתה מגיע הביתה. יש סיפורים שלמים על איך שאתה מגיע הביתה..." "עכשיו אנחנו רצים?" (הציטוט הזה הופיע פה אלפי פעמים ככה)

למעלה