EOS1N Vs. EOS3, אנא עזרתכם!

astroman

New member
EOS1N Vs. EOS3, אנא עזרתכם!

שלום לכרישי הפורום, זקוק לעזרתכם בבחירת גוף מקצועי לעבודה מקצועית. מצד אחד - EOS1N - דגם מס' 1 של קנון (עד יציאת ה-V), בנוי חזק, פיסית ומכנית. מצד שני - EOS3 - יתרונותיו - מדידת ETTL (שאין ב-1N) וחסרון אחד הוא חוזק בניה נחות לעומת ה-N. המחיר הוא פחות או יותר אותו הדבר. מה דעתכם?

לאיזה צורך אתה קונה מצלמה?

1N זה לא דבר שקונים בלי להיות, נגיד, צלם עיתונות (עומס גבוה) או לפני מסע לעימקי האמזונס; ביחד עם העדשות המתאימות של קנון, יש לך מצלמה עמידה ברטיבות, לחות ופצצת אטום.. אני לא אשכח את ההלם שבו צפיתי בצלם מסביר לי את העמידות של המצלמה הזו ע"י חבטות ברצפה (ואני עדיין חושב שהוא עבר רגע של טימטום..) קנה את ה1V, ותיהנה משני העולמות..

astroman

New member
שימושי המצלמה

אירועים, צילומי טבע...הכל בעצם. 1V...אם תמצא לי כזו במחיר שאינו דורש משכנתא, אני אשמח. בינתיים התקציב לא מאפשר לי אחת כזו. אולי בעתיד.

amirmk

New member
קח את ה-3

אני לא חושב שיש לך צורך ב-1N לפי מה שתיארת. ה-1N היתה נפוצה כי ה-5 היתה בנויה ברמה לא רמה. ה-3 גם משורינת מאוד (לא הרבה פחות מה-1V, אך פחות) ומתקדמת מה-1N בהרבה שנים, במדידת אור, פלאש, אזורי פוקוס, קצב צילום, מהירות פוקוס ועוד.

מצלמות

תשמע, כל עוד אינך מתכוון לתעד מלחמת אזרחים. ה-3 היא מעולה. 3 טובה יותר מ-1N 3 קצת פחות טובה מ- 1V.

על F5 אני גם ממליץ

בהחלט המצלמה הכי טובה של ניקון! ה-F100 כ"כ רחוקה מ-F5 על אף שיוצרה כמה שנים מאוחר יותר.

nissan bakish

New member
דב, אם אתה ממליץ אז קטונתי. לי כבר

יש אחת-בקרוב השניה - מצלמנ סוף הדרך !!

astroman

New member
תודה, שאלה נוספת

תוכלו אולי למנות את היתרונות והחסרונות של המצלמות (גם כאלו שנראות בנאליות), אולי יש דברים שלא חשבתי עליהם. תודה מורן

חלק מההבדלים תוכל למצוא בטבלה

שאני מצרפת קישור אליה-כל דגמי קנון לדורותיהם - וממנה אפשר גם לצאת לקישורים וגם לחוו"ד משתמשים. הייתי מחפשת כל פיסת מידע לגבי הדגמים האלו-במיוחד בקשר לחוו"ד. גם באתר www.photographyreview.com

למעלה