eos 300 kit 28-90 שמנהגת מוזר

erlich

New member
eos 300 kit 28-90 שמנהגת מוזר

שלום לכולם, קניתי השבוע eos 300 עם קיט 28-90. הבסיסית בקיצור. יש משהו שמאוד מוזר לי, טענתי את המצלמה היום בסרט צילום וכשבאתי לצלם העברתי לאוטומט. למצב צילום הכי בסיסי שיש. והוא רשם לי שהוא משתמש במהירות סגר מסויימת, אבל בפתיחת צמצם שלא אפשרית בכלל לעדה שיש לי! העדשה שלי היא בעלת צמצם 4-5.6 אבל היום בחוץ המצלמה צילמה ב 90% מהצילומים בצמצם 8, 11 וכו'! מילא אם הייתי מנסה את כל זה באופציות הצילום הידניות, אבל הז קרה באוטומטית... אם למישהו יש מושג ויכול לעזור לי אני מאוד אשמח לשמוע עצות. בתודה רבה, ארז.

אם אני מבין נכון

אז זה מאד טבעי מה שקרה לך, הנתון 4-5.6 מתייחס למפתח הצמצם המכסימלי (בפתיחה הרבה ביותר), לא לטווח המלא של הצמצם, פתיחת צמצם מכסימלית של 4 ב 28 ו5.6 ב 90. אם צילמת בחוץ והיה הרבה אור אז מאד הגיוני שהצמצם נסגר עד ל 8 ול 11. סגירת הצמצם יכולה להגיע ל 16, 22, ואף יותר, הנתון הזה נמצא לפעמים על העדשה.

erlich

New member
אוקיי...

אז איך אני יודע מה המפתח ה"אמיתי" מבחינת יכולות של הצמצם של העדשה? איפה זה אמור להיות כתוב? על העדשה עצמה כתוב 4-5.6....

gadmad

New member
לא בטוח שהבנתי שאלתך

אבל בכל מקרה צמצם 4-5.6 פירושו הצמצם המינימלי של העדשה בתחום הרחב שלה (28 מ"מ) היא בעלת צמצם מינימלי (הכי פתוח) של 4 בתחום הצר שלה (90 מ"מ) היא בעלת צמצם מינימלי (הכי פתוח) של 5.6 אין לעדשה כל בעייה לעבוד בתחומי צמצם גבוהים יותר, במידה וכמות האור לא מצדיקה צמצם פתוח יותר (כלומר מספר נמוך יותר)

erlich

New member
תראו :)

המצלמה הקודמת לשי היא קנון TX ישנה ישנה.. הכל ידני, והעדשה שהייתה לי היא 50 מ"מ קבועה בעלת פוקוס ידני בלבד. מפתחי הצמצם שהיו רשומים היו קבועים וזה מה שהיה... העדשה החדשה והמצלמה החדשה מעט מבלבלים אותי.. מעט הרבה אפילו... אז איך אני יכול באמת לדעת את הטווח האמיתי של הצמצם האפשרי בעדשה הזו? או בכלל בעדשות אחרות שאני רוצה לקנות?

זה דבר טבעי ביותר - שהעדשה משנה

את גודל פתיחת הצמצם בהתאם לתנאי האור - בדיוק כפי שהאישון מתאים את עצמו לתנאי האור - בחושך - גדל ובאור - נסגר יותר. המספרים שציינת על העדשה הם הצמצם המקסימלי אליו יכולה להיפתח העדשה = הפתח הכי גדול - ביום - פתח זה הוא די קטן, ובאור חלש יותר כבר תראה שהמצלמה עוברת למהירויות ממש ארוכות,כדי לחשוף כמו שצריך. התוכנית האוטומטית מתוכנתת כך שיהיה צירוף אופטימלי בין מהירות סגר וגודל צמצם בצילום,ובהחזקת יד (כלומר לא מתחת למהירות מסוימת הגורמת לטשטוש) התיכנות הוא כללי,וכמובן לא מתאים לכל הצרכים (אני למשל קבעתי היום צמצמים די פתוחים בכוונה,כדי לטשטש את הרקע עד כמה שאפשר-ובאור מלא) אם תעבור לכנית החצי ידנית קדימה לצמצם,A ,ותנסה לקבוע צמצם גדול מ4,למשל,(מספר קטן יותר) תראה שלא תוכל לעשות זאת. לעומת זאת - תוכל לשחק ולהקטין את הצמצם - גם כן עד גבול מסויים - זה תלוי בעדשה בסה"כ - המצלמה רק 'מעבירה לה את הנתונים'.

erlich

New member
תודה רבה על הסדר :)

שעשית לי בראש... אז באמת, מה אני יכול לעשות עכשיו אם אני רוצה לדעת *באמת* מה הגודל צמצם המינימלי שיש לעדשות שאני רוצה לקנות? סתם מין קיק קטן שלי... תודה, ארז.

snow goose

New member
פשוט מאוד

העדשה שלך 28-90 - 4-5.6 - מפתח הצמצם הפתוח ביותר שהעדשה שלך יכולה הלגיע היא צמצם 4 - אבל תגיע לצמצם 4 רק כאשר אתה מצלם בזווית רחבה - 28-50 מילימיטר (בערך), כאשר אתה סוגר זוית ומתקרב אל זוית צרה - 50-90 מילימטר - מפתח הצמצם יעלה מ-4 ויגיע ל5.6. לכן על העדשה שלך כתוב 4-5.6 לסיכום, לפי המבנה הפיזיקלי של העדשה שלך (וכמו כן בכל העדשות הקיימות) - בזוית רחבה טווח הצמצם המקסימלי גדול יותר מאשר בזוית צרה.

רשום בנתוני העדשה - כל עדשה מגיעה

עם דף 'הסברים' ואיפיונים טכניים, או שמוצאים את הפרטים עליה באינטרנט-באתרי הצילום,למשל פוטודו.

למעלה